Де кажете ми како се храните девојчиња, многу качив во прва бременост, уште ги носам вишок, ми е страв да јадам сеа. Не уживам во оброк од мисла дека пак ќе стигнам до 100тка Кај да побарам листа, што да форсирам пример ? Знам што не треба ама летово ќе профрчи сладолед сигурно
Јас во првата бременост се хранев многу поздраво од сега, повеќе се движев, внимавав на се буквално и качив 20кг. Оваа бременост понездраво во животов не сум се хранела мислам, движењето ми е сведено на дневна, спална, тоалет, а еве пишав погоре денес почнувам 35 недела со 9кг плус. Инаку пред да останам бремена си имав 20кг вишок и мислев дека сега 100 ко ништо ќе ја поминам, ама еве до сега добро се држам. Се молам во следноте 2-3 недели да не ме мавне нешто па да качам 10кг одеднаш Така да секако верувам и храната си има улога, ама очигледно хормоните повеќе ги контролираат овие промени
Јас со првото качив премногу, 31кг, со 101кг заминав на пораѓај... Последните два месеци лежев и само јадев, не смеев да се движам, 20кг мислам само тогаш ги набутав.. Ми беше прекината терапијата за предијабет и многу брзо качував Стварно сум сигурна дека не јадев толку а сега пак нема да смеам и тоа од 5ти месец, поради конизација лани Не сакам да качам пак толку, сакам некако да се припазам... Ама што велиш, повеќе хормоните се во прашање, барем другово да го пазам ми е
Прва бременост, 35та недела, +0,5кг. Ама реално според БМИ сум дебелко, т.е. бми-то ми е над 27. Искрено не сакав ич да се здебелам и ете ми помогна организмот. До 20 и некоја недела ослабев 3 кила, па почнав полека да качувам, сега сум скоро на истата тежина со која забременав. Во бременост ми полуде егземата и случано открив дека не треба да јадам глутен. Морав да исфрлам многу глупости од исхрана и да почнам да јадам екстра здраво за да намалам воспаление. Мој совет до тие што не сакаат да се поправат многу е да го исфрлат лебот од исхрана.
Мене па ич не ми се познаваат. Ама стомаков ми е голем и смешно изгледам слаба со толкав стомак. Изгледа сите кг во стомак ми се. А бебево не е многу големо.