Pa i jas taka farmerkite me zbirat do gore stomakot mi e pregolem a bebe 2.200 grama vo 35 nedela vika kaaj se ovie kg sega
Не мора да значи. Јас 23 кила накачив. Затруднев со 64, кога се породив одма не се измерив ама се ми беше каконтебе точно, само во стомак не, ама месец, два после кога се мерев имав 56 кг. Кај отидоа ти 23 кила не ми е јасно
Zdravo bremena sum 13 nedela nemam problemi so povrakajne retko ne sum strvna mnogu slabo jadam no kacuvam kg sto da pravam
Не е многу, не можеме се да одиме според книга, зависи и од телото, од се. По килограм и нешто ситно на месец ти излегува. И уште некое да качиш не е страшно. Еве јас во прва бременост, 31кг качив, и тоа се породив во 37ма недела, да терав до 40та, уште 10кг ќе стаев. Е тоа е многу, ти си супер 10кг во болница само ќе ги снема, што им се секираш, камо ко тебе да качувам оваа бременост
Исто килограми во таа недела имав, се породив во 39та недела со 14килограми плус, шо според мене е во ред. Не мора да значи дека на крајот најмногу се качува, кај мене барем не беше таков случај.
Се надевам така ќе биде и со мене. Кој како прашам сите ми кажуваат 10-15 кг се поправиле вкупно, а јас си мислам до крај кој знае уште колку ќе имам
Со првото се породив точно на термин со 20кг плус Сега сум 35+ имам качено 9-10кг, ќе видиме до крај колку ќе стигнам
31+3 Бев +10кг пред недела две, а сега сум +9 ослабната сум, а бебка расте таман си е. Дали жешкото и се потам многу и тоа што е ставено у мене сега го намалувам незнам Ваљда е ок и ова моево
38+5, имам качено 24-5кг, вака само ми е голем стомакот и нешто баш повеќе качено во задник и нозе, ама сите се изненадени кога ќе кажам колку имам качено дека сѐ уште изгледам доста слабичко, а останав трудна преслаба