Е како така,јадеш ли нешто?Јас не јадам многу,ниту количински и до сега цело време варирам со килажа,прво изгубив 5 кг па после качив,со 70 останав бремена сега сум 77
Јадам на 2-2ипол часа, ама на диета за гестациски сум. Помали оброци, претежно протеински и без шеќер и бело брашно. А пошто таков организам иам штом избацам ова, веднаш намалувам.
38ма сум , висока 180+, почнав со 65кг и имам качено 20+ . Можно ли е да ми е од задржувањето на вода во телото? Оти не јадам многу.
Па некој килограм сигурно е од отоци. Јас минус 11кг излегов од болница со првото, а беше мало бебче, 2700, плус без плодова вода, 11кг кај би биле инаку... После пораѓај веднаш и отоците ќе ти ги снема. Исто вака летно време ја носев, септември е родена...
Извини од задршка на вода мислев, ќе си ,,спласнеш" после пораѓај ако имаш кг од тоа. Недела две после породување ќе заприметиш и сама, ќе се издишиш што се вели. Мене ми беа отоци па затоа си измешав малку
So prvata bremenost lani pocnav so 52 kg (imav mnogu oslabeno od stres na rabota okolu 10-13 kg). Se porodiv vo 38 +3 imav kaceno 29 kg. Sega so ovaa bremenost pocnav so 67,5kg, momentalno sum 25 nedela utre i imam 3kg plus. Sega sum 70,8 kg
34 недела +6 кг. Ослабнав 1 кг,дали тоа влијае на големина на бебе? А ке исфрлам бело брашно одма слабеам, не држам намерно диета, внимавам да не јадам од храната на која сум нетолерантна,и повеќе сум на салати и овошје,брашното одма ме дува и ми смета.
Јас две-три кг ослабнав сега исто 34+ 3 сум и ме фати паника и прашав докторката рече дека не е ништо, што расте бебе и да си јадам повеќе. Мене ми е намален апетит од жешкото а и само протеини јадам, јаглехидрат ништо како пред тоа. Чим си е бебе добро и расте немаме гајле