Како рачунате колку кг сте качиле? Цело време ме прашува др, ама не знам дали точно кажувам. Пред бременост (на ден на трансфер) имав 48кг, првите недели паднав на 45, сега веќе имам 55. Тоа значи дека сум се поправила 7 кг (ако рачунам од почеток на бременост или 10 (ако ги рачунам и кг што ги изгубив на почеток со мачнините)?
Не знам како е правилно, јас рачунав од денот кога дознав. Дента имав 48, првиот месец исто паднав на 45, а на ден на породување имав 60, така што, сметам 12 кг.
Па и јас така си сметам и и кажувам на др, разликата од пред бременост со актуелна тежина, побезболна ми е . Никогаш не ме мерат таму и само ме прашува и ми повторува немој да се здебелиш многу
И мене никогаш не ме мереа (во Ремедика бев), и дома сама точно секојa недела се мерев за да си имам јас евиденција.
И јас истото го правам, штом влезам во нова недела се мерам и внесувам во апликација. Ни тоа ни притисок ниеднаш не ми измериле, само ме прашуваат дали следам и јас како некое учениче, мери, пишувај.
31+6 - 12кг. Стагнирам со килограмите исто како и во првата бременост. Бебе си напредува, ама јас сум скарана со јадењето особено последнава недела заради киселините. Додуша и столицата малку ми се регулираше, поредовна и полесно излегувам по голема.
25гн +5кг. на лик ослабната во тело исто, само меше стрче напред сака да бучне нешто како слон се осекам
33та недела + 8 или 9 килограми. Ама на мене на снага ништо плус немам. Ниту во лице ни колкови ни газ нит пак во нозе здебелена. Како е можно е 8 кг само бебето и останатите елементи?
Така ти се чини башка 9 кг не се многу рачунај пола од тоа е бебе , плодова вода и постелка и пола останува на тебе што зголемена циркулација и сигурно рамномерно распоредено сегде и не ти се познава . Минатата недела кога се мерев кај матичната ми покажа 62 кг конечно сум и ја на позитива после првично изгубените 5 кг на почеток и сега незнам како да сметам дека сум качила 7 кг или само 2?
Значи кај мене само 2 кг остануваат за мене и не ги воочувам каде се Ама многу внимавав од преглед до преглед да не надминам некоја точка. Потоа, не ми се јадеше некогаш, изглед психата потсвесно ме кочеше веќе, потоа имав интервенција на заб, сецнување на непце за да се влечи и тука нервози. Да ти кажам не знам како се смета кај тебе. Колку имаше на почеток на бременоста, колку ослабе а колку си сега?
Не се замарај со изглед нека се роди бебе после до лето имаш време да се средиш . Денот кога дознав дека сум бремена имав 60 па намалив на 55 и минатата недела 62 беа.
24+2 +4кг Првата бременост ја почнав со 77кг, втората со 80,оваа со 68-69, и си давам фора само до 80да стигнам,со надеж за манекенска става отпосле