Немам лично искуство ама од блиски, најнормални пораѓаи како и кај некоја што накачила 5 кг имале. Од 25кг до 45кг што накачиле знам девојки и жени. Ако немаш здравствени проблеми тогаш не се секирај. Качување на килажа во бременост е многу индивидуална и не се споредувај со никого.
Немам дури не се осеќам ни тешко како да не сум бремена ок со зголемен апетит инаку потешкотии проблеми никакви дури 3 пати испитуваа скриен шеќер да не имам случајно оти мн сум била поправена не се е стакло само поради килажа се плашам да не дојде до компликуван пораѓај друго немам мака
Најмногу качив во последното тромесечие. Многу брзо и неприметно 7-8кг од вкупно 14 до сега. Иначе за два дена 39 недела сум.
Затоа и прашувам 32ра недела сум, се е ок со бебе дури е и понапред цела недела по мерките, а последниве 2 месеци само 4кг имам качено
Прва бременост 12кг до крај ставив, бебе 4300 се роди Сега со зимава и празнициве 3 кг плус имам а 10та недела ама и со првото така на почеток ставив некое кило после само во стомак растев
31 недела, поправена 4 килограми, а бебе напредува супер, дури две недели оди напред. Во првата бременост се здебелив само 6 килограми.
Јас од утре 31 недела, а веќе месец ипол стагнирав со килажата. Почнав со 71 дојдов до 81 и еве сега се измерив сум намалила имам 79. Не знам зошто сум намалила. А бебето си беше супер 29 недела 1.5кг