Твојата килажа не е пресудна за килажата на бебето и јас стагнирам веќе 3 месеци а бебето си расте . Така да се е во ред не се оптеретувај со твојата килажа бебето ќе си земе се што му е потребно и ќе си напредува
За симнување ќе ги симнеш ама почни да пазиш на храна, премногу е, на пола бременост си, до крај имаш уште..
Јас 2 месеци стагнирам од јануар до сега не сум мрдната ама мислам дека има и удел тоа што сум на исхрана..
Знам дека е премногу, ама дека јас страсен пушач, и кга дознав дека сум бремена престанав да пушам и удрив на јадење, страшно.
ти си со малу кг останата бремена ама пак не е ок, еве искуство со првата брмеменост пошо вежбав редовно и се бев во мускули и пазев на исхрана, кога останав бремена продолжив со вежбање ама освен тестенини не можем да јадам ништо, ми се гадеше од се, качив премногу иако на мене не се познаваше и бев стварно убава трудница, сепак кг си беа тука, преку 25 беа, од болница излегов со -12кг, полна вода бев, после месец од пораѓај симнав уште 5-7кг, за пола година ги вратив назад ама со мака ептен стрикно бев со исхраната. За враќање се враќаат, немав јас никакви компликации, ми пишале на исписна лесен пораѓај како прворотка ама не е ок. Со второво првите 3-4 месеци повраќав, па после сум лачила на кг, па заради гестациски почнав со исхрана и стагмирам до сега 32н имам 5кг качено, иначе потечена во нозе сум пак, значи вода имам пак многу. Еее сега, најголема грешка што не си бев од старт со исхрана, зато што се осеќам стварно поубаво, повеќе сила имам некако, а и мило ми е кога ќе ѕитнам на вага. Биди регулирај си ја исхраната, земи нутриционист ако си во можност.
Ќе морам да превземам нешто тоа сигурно... Јас цел живот повеќе од 53, 54 кила не сум имала и сега не знам како да ги носам овие плус 23 ми сметаат а и поише ќе бидат ако не внимавам. АМА грицки цело време навечер јадам, кога ме фаќа криза за цигара пак бутам, катастрофа...
17+1 почнав со 70кг, ослабев 5 на почеток од повраќање и мачнини, ги вратив ама на 70 сум пак сега, а веќе имам и стомак по малку, мислам тие 5 во стомак ми отидоа последниве 2 недели некако нагло ми дојде. А немам некој апетит не ми се ни јаде, јадам од што мора, ке видиме до крај како ке биде
30+0 i sega se vagam na druga vaga i dur da si fatam redot. Ovaa vaga me pokazuva kilo poveke od onaa vo mk uste od pocetok. Taka i se orientiram, ako me pokazuvalo dole vo mk 71, tuka sum 72. Testirav za da znam da se orientiram. Od minatata nedela do sega samo 400 grama imam plus na mene znaci popravena sum +4kg 400 grama Luge normalno e da nemam kaceno veke dva meseca na kilaza?
Normalno e jas nemam kaceno od 20ta nedela,a prva bremenost isto bev koga zastanav na 52 od 24ta do 39ta celo vreme bev 52 kg.ne se sekiraj za toa