Јас мислам дека сум +5 кг во оваа бременост досега. Во првата бременост во овие недели мислам дека бев +4 и на породување отидов само со +1 кг плус од почетната, последните недели и намалив на килажа. Не можев да јадам, желудникот како клопче ми беше и без апетит. Бебе важно нормално се развиваше и се роди 3280 во 37+4.
Мораш да припазиш до крај, многу си ставила до сега. Јас после 2 месеци стагнирање, последниов сум качила 1,5кг. Вкупно до сега според тоа што ме мерела докторкава што има запишано е 5,5кг, оти само кај неа и се мерам. Со првото бев 20+ на пораѓај ама паа само тост и пица јадев, вафла.
Колку и да е отици 30кг е многу, а не е ни до крај. Јас бев 20+ со првото на пораѓај и излегов -12кг од болница, све вода ама дугото си го имав нагомилано од шо си јадев богами хах брзо ги симнав уште 5-6кг за месец дена ама другите бев со диета и тие последните уствари најтешки за симнување.
Uuuu mnogu si nadodala.... Malku rezim da si vovedes. Ne e zdravo tolku. A imas uste dosta do krajot.
Многу е душо, внимавај. Последните месеци и плус можеш да ставиш, отеретување е толку кг за телото. Јади многу салати, протеини и течности пиј. Да ти држат ситост, чести оброци но мали. Исфрли брза храна, прженици, теста. Најдобронамерен совет ова, и да не си бремена, многу е
Знам дека е многу, јас до 5 ти месец се поправив 26 кила дека лежев цело време и прогестерон примав, ама и си јадев... 5 кила имам качено за два месеца последно ама многу е. Фала на сите за советите знам дека се добронамерни ❤❤❤
останав бремена со 61кг на порагај 74кг се вратив дома со 65кг и сега после еден месец 63кг. најмногу качив од 5ти до 7-8месец
Jas ostanav so 70 kg prvite Tri meseca oslabnav na 63 sega 25ned ....imam kaceno 4 kg vnupno odprilika mi pokazuva Nesto 3 kg I 80 grama ahhaha