37+6 -74кг, 15.1кг ставено до сега,останав бремена со 58кг(после првата бременост ослабнав 7 кг од моја нормална тежина ,но сега сите се надополнија),ќе пишам после пораѓај да видиме како се симнуваат со втора бременост.
35+3 .... 6.2 kg plus na mene od start ... No stagniram vo kilaza veke dve nedeli. A bebe si raste ok. Malku toa ne mi e jasno ocekuvav barem da se podmrdnuvam. Momentalno 74.2 kg imam
Тие што сте бремени со второ кога почна да ви се познава стомакот.Со првото после 5 ти месец почна на ми расте стомакот,сега ми е втора бременост и сум 7ма недела,се осекам многу подуено како да сум 5 ти месец.
10 недела 1кг и 700 грама многу е..Се осеќам подуено... а како да не одат у висина кг, не знам ... јадам како и до сега...
И мене исто, прво подуеност имав па после си спласна, сега 21ва недела почна да ми се познава, досега само како здебелена личев, исто со првото бев, со него 6ти месец имав стомак труднички
Исто и мене во првата бременост од 6ти почна да ми се познава, а сега сум 10+4 се осеќам како 5ти месец подуена сум ептен
После 6ти месец ми се познава трудничко меше. Претходно дали бидејќи униформа или поширока облека, никој не ме забележуваше дека сум бремена. Килажа иста си бев, и сега само у меше има разлика, раце, нозе и лице ми се исти. Првите недели е само подуеност.
мене почна од 14та недела да ми растее нагло,во 6 ти месец сите ме прашуваа дали сум пред пораѓај ,сепак телото претепело промени и затоа побрзо де познава
jac изгледа малку ја имам претерано, почнав со 67, сега 23 недела 77 - 10кг а на пола сум само не се пазам многу, работа, две деца, не се хранам како што треба… што мислите ептен многу ли е? и што правите за да држите под контрола колку толку? навечер не јадам, мислам треба тесто да намалам тоа најмногу ме влече…
Во текот на бременоста се здебелив 30+ кила Почнав со 64кг, на крајот имав 94, а може и повеќе, не знам, не сакав да се мерам во деветти месец. Во рок од 6 и пол месеци успеав да ослабам 12кг...имам уште многу за слабеење При крајот цело време бев гладна, се будев во 2 по полноќ за да јадам инаку не можев да спијам.