Да, прва. Никако не можев да го контролирам гладот, а сега пак тешко ми е да јадам повеќе од еднаш во денот.
Исто.. од 8ма недела подуена, од 11та недела веќе сите ме познаваа ама еве 15та терам и некако спласнав
I pred dietata, od sam start pomalku kila imam dodadeno od preporacanato sto vodat i po aplikacii i vaka po internet. Bebe ubavo si napreduva inace ke bev zagrizena. Toa e malku kg po moe mislenje
не се секирај воопшто за килограмите ако бебе добро напредува немаш потреба од стресови.за првото бев 5 кг само поправена,сега сум 6 ми е страв само дали ќе можам да на кревам ќерка ми има 13 кг а јас 53.инаку само стомак и отоци имам веќе и неможам да јадам мислам ќе пукнам и на Стефанка и реков,и затоа испукав на стомак како географска карта џабе и мачкање и се.
Со првото качив 9кг, он се роди 4300, од болница излегов со сите кг изгубени. Бебе бр.2, 20 недела, плус 2кг.
Од понеделник 24та недела +6 сум, го прекинав добростонот и сега како повеќе да имам апетит со него немав апетит и малку јадев а ставав кила, сега ќе видам без него како ќе биди
Малку кила си стаила ама не се секирај има бебето зима од тебе, јас со првото останав трудна со 68 а со 71 се качив на бокс. Воопшто не се мерев искрено пред да ме мерат пред пораѓај си мислев 90кила сум. Ама јадев здраво без бело брашно и благи. Бебушка беше здрава а јас после пораѓај манекенка така да не му ја мисли и боље што си успеала толку малку да качиш после полесно ќе ти биде
Знам дека немам многу лично јас, но стомак голем и бебе големко и затоа се разочарав, оти полна се осеќам со тежина. А имам барем уште 6 недели до крај и се плашам, да не се многу на крај
Чим до сега толку малку си качила, сега веќе.се во бебе ќе оди. Мислам дека кога ќе се породиш ќе се симнат и килограмите одма, 1-2 кила дали ќе имаш вишок. Супер си ич да не се секираш