Super si ... Nemas mnogu dodadeno. Eve sum jas bas da vidis kolku od 31 do 37 ma nedela.... Ne se plasi... Site demek poslednite meseci najmnogu se kacuva ama ete me mene kako primer deka ne e bas taka.
Супер кај тебе табелава изгледа. Да се надеваме, дај боже да не качам многу, сега до крај. Количинаки не јадам многу но и тоа што го јадам изгледа се лепи за мене
Да, а и искрејно по искуство со првото, премногу брзо ги симнав сите кг, се надевам и сега дека ќе биде така.
Jas prva bremenost otidov plus 5 na poragaj ne se sekiraj se ti e vo bebe i stomak,sega sum plus 6-7 vo 35ta nedelani da sakam nemozam da kacam taka da ke si bideme manikenki
И мене тоа ме плаши. Јас сум 31 недела +8кг некако испадна по 1 кг на месец(иако од 5ти навака качувам на тежина) дај боже да е така ,уште кило две до крај да качам...
14 дена после пораѓај,-10 кг,се вратив на моја нормална тежина 65 кг,само што моментално дојам тандем тодлер и новороденче и мислам дека ќе одам уште надолу.(со доење колку и да јадам симнувам на килажа)
Здраво девојки, Бремена сум со второ 11 недела за сега немам покачено кг но стомакот ми изгледа како за во 5ти месец. Првата бременост немав проблем со килограмите пред пораѓај сите ме мислеа дека сум 6 месец, имав многу мал стомак, додека сега е сосем поинаку. Имам чувство дека ќе бидам огромна. Ви излегоа ли стрии и со што се мачкавте?
Јас сум поправена скоро 4кг што е многу а сум на почеток од 4 месец Не јадам многу количински ама мислам дека се што јадам се фаќа.. јадам многу овошје може од тоа посебно портокали можам цело кг да изедам. Вода многу слабо пијам порано повеќе пиев, ќе гледам од сега да припазам повеќе ми е страв да не качам многу, да не внесувам теста, благо да пијам повеќе вода..сокови секако не пијам ептен ретко, сакав да пијам вода со лимон краставица и ѓумбир, дали смеам сега тоа?
Таман си, стави го бебе во таа килажа, водењак, крв итн. Супер си не се оптеретувај. После со 2 деца дома одма ќе ги изгубиш
E taman si do 12 kg e normalno ama jas mislam nema da kacis tolku. I jas mislev deka vo 9 ti ima da kacam mnogu a jas vo tie dve nedeli od koga vlegov vo 9 samo pola kg kaciv. Sega ke vidam vo sreda ke se vagam koga ke bidam 39+0