Така е, се согласувам најбитно да сме и ние и бебушите живи и здрави, секако ќе си се нервираме за килограмите и ќе се тешиме тука ама факт е дека не е најважно тоа во моментот
Се качувам на вага наместо нагоре кг јас надоле бев 7кг во плус сега сум 5.5 а бебе го измерија околу 3 кг. што ти значи овој шеќерот и да сакаш да накачип неможеш од него ,а отоци имам цела потечена
На посебна исхрана си? Ти кажуваат што смееш што не смееш да јадеш па сама комбинираш, или си зема нутриционист?
Од сам старт ради шеќерот во прва бременост и од нутриционист и од сама што следам рецепти на инстаграм си правам комбинации ама да ти кажам количински јадам доста многу ама не качувам воопшто. ќе се вратам послаба од пред бременост
Абе види, да си здрава и бебето да е здраво, нема лошо во тоа да си малку кг поправена. Со кој нутриционист соработуваше? Јас сакам да почнам со некој, чисто да ми среди имунитет и да ме среди за бременост
со Лолита Спировскаа ми состави едно мени и со него терам,плус некои сама од инстааа од стефи несторовска,драгана фит,марија и има на инста нутриционист за гедтациски диабет објавува рецепти,плус најдов на фб две американски групи за шеќер па од секаде рецепти имам
Zdravo zenski eve znaci tri dena pazam sto jadam i pak kacuvam na kilaza poveke sum na salata djabe. Doktorot isto me iskara deka bilo toa mnogu vo 13 nedela plus 8 kg. Sto jadete vie za da ne kacuvate tolku
Премногу е 8 кг за 13 недели, плус 6 кг сум а сум 33та недела. Јади често но мали оброци, повеќе салати, протеини. Избегнувај брза храна, благо, газирано, леб.
Јас сум 23+5 и сум +11.5 килограми. Најмногу качив во 4 месец ,меѓутоа пиев и многу апчиња . Откако ми ги намалија таблетите јас си качувам нормално на килажа . Инаку за јадење еве ти предлог . Доручок : овошно смути , оризови галети со хумус + краставица/домат , овесна каша со овошје , омлет + зеленчук Ужина : било какво овошје , црна чоколада , јатки Ручек : месо со ориз/компир , риба со ориз / компир , манџа (сето ова со салата) , доколку си љубител на леб купи си црн леб Ужина : кафе/чај/цеден сок/какао Вечера : салата
12+ сум бебе за 13та одговара 0+кг сум грам немам качено. Не пазам што јадам и по цел ден јадам. Најбитно е да имаш повеќе оброци и по малце да јадеш, да не седнеш и да се натепаш. Леб само ржан јадам на жито лукс по 2 кришки максимум во цел ден. И најбитното вода, што повеќе вода толку подобро. И салата само да јадеш ако изедеш кило домат со кило лраставица на едно јадење кај ти е крајот(пример само кажувам)
Јас сум 31+0 недела и +8кг. Сигурно до крај ќе качам уште 3-4.. Сите ми велат дека не изгледам на месеците зошто сум повисока и дека не ми е многу големо мешето. Тоа некогаш ме загрижува, а со бебе си е се во ред.
Да прашам.. Бремена сум 5+6 недели, мерев килограми бев 78.4 сега денес се мерев 77.9. Внимавам на исхрана но ме загрижи дека се намалува килажата...
Ако си со вишок килограми нормално е. А и како што кажуваш на почеток си и внимаваш на исхрана. Понатака ќе качиш можеби повеќе.
Јас ослабнав 3-4кг на почетокот,имав гадење и не можев ни да јадам. Затоа пак после почнав да качувам,вчера се мерев 33+2 имам речиси +11 Почнав и да отекувам по раце и нозе, а стомаков некако мал ми делува според мене како за 8ми месец..би требало бебе да е околу 2кг,ќе видам за некој ден на контрола.
Super si Jas so prvite dve pocnuvav da kacuvam na kilaza od 28 nedela a so ova treta bremenost stomakot mi izgleda kako da sum u 7 m