Исто и мене, притисок да не имаш? Јас имам, примам и терапија, гледам деновиве се покачува па и зголемив доза терапија. Сакам да верувам дека килограмиве се и заради отоците
Немам, дури и низок ми е, со кафе пиена ми мереа послено 105 со 70, др вика супер е. Јас и немав стомак некако наеднаш ми порасна па препишувам и на тежина што ми дојде наеднаш. А се движам гледам да шетам повеќе да не бидам залегана и ноз дома се си работам ама нозете тапан ми се. Мене ми почнаа на крај на 7ми.
Од отоците се верувај, не си толку поправена. Ќе се стрпиш уште некој ден и ќе се олесниш после наеднаш ќе ги снема Јас со првата бременост како буре бев, а тек кога се породив две нозе во 1 ми беа мечка права ама после недела и пол - 13кг ги снема наеднаш се тоа отоци беа
Денес 36та недела ја почнувам,точно 60 кг. ,значи досега +6 кг. Мислам дека до крај има шанси до 62 да стигнам.
Од отоците е срцка не се секирај. Јас од прогестеронот почнав многу вода да собирам и да отекувам уште во 6ти месец бев отечена, знаеш 30 кила плус бев. Од кога престанав да примам хормонска терапија и отоци ми спласнаа само нозе ми отекуваат, и на килажа паднав 5 кила, сега не знам колку сум не сум се мерела
Јас тоа си се чудам се осеќам дека сум балон, не ме собира ништо а килажа исто ко пред бременоста.. фраксипарин, утрогестан и прогестерон депо викам може од нив се осеќам цела бумбар..ама бар си викам фала богу не покажува вагава уште сега 10+4 знам рано е не ни треба да се здебелам овој период ама ме фаќа паника дека сум на мирување до 4ти месец.. Се надевам ќе спласнам после тоа
24та недела полна и плус 6 кг Стартна ми беше поголема килажа скоро 71 кг и се осеќам ко слон... Плус отекувам... А не јадам многу.. Дали може од прогестерон што примам да сум отечена? Ептен се осеќам подуено
Да подуеност осеќаш од прогестеронот, а и 6кг не се многу до 24та, тука негде бев и јас таа недела +6кг, еве 32ра плус 8кг сум.