Има крема во зегин за целулит и за бремени но искрено сега не би ставала ништо. Секој има целулит кој повеќе кој помалце иако не си поправена имаш и воден целулит единствено кога ќе се породиш да одиш на мадеро масажи, вежбање. Искрено и јас го имам сега пак предходно го средив во биотен крема - 5цм што е не целосно но доволно барем на сонце да не боде очи повеќе би се замарала за стрии да не ми се појават.
Па исфрли не здрава храна, не за друго, ќе ти донесе о здравствени проблеми до крај на бременост, на почеток си. Пиј јогурт кога си гладна, цеден сок, прави си здрави благи, пример палачинки од овес, мафини без шеќер и слично. И движи се повеќе. И мене исто. 31ва со стомак ко во 9ти ао првото. А во кг не сум многу... сите викаат така е со второ, трето...
Mislam to mi e golem problem sto moram da miruvam bidejki sum so krvarenje. Citav bas vcera ovde nekoj plan za ishrana pa ke se obidam i blago i brasno da ne drzam doma
Треба да си го заситуваш организмот ти јади си се, но сега и грозје да изедеш 1кг пак ќе се здебелиш. Проблемот е и во количината на храната ти на едно јадење внесуваш како за 3 пати да јадеш по малку ај да не претера али околу 3000 калории ти се потребни дневно организмот да ти функционира, значи предходно ако ти била потребна 1 кришка леб да јадеш дневно сега максимум уште 1 кришка заради бебето и ништо повеќе. Проблем највеќе ќе си направиш после пораѓај кога ќе треба по агичнада бидеш и најлошо од се пред пораѓај можеби и притисок ќе си направиш од ништо. Значи јади се но по малце и водата ќе те спаси од глад
Водава мене ич не ми помага хахахаха, јас пијам и по 2.5-3л ама глад си е глад. И јас до сега 1кг качив и тоа одма, не можам да се заситам. Во принцип јадам мноогу овошје и зеленчук, ама џабе, наеднаш глад ме фаќа и ако не изедам нешто ќе ми се лоши, ни вода ни ништо не помага. На секој саат ми се јаде а гледам да јадам почесто а по помалце, многу ми се јаде, како дупка во желудник да имам, којзнае колкава ќе бидам до крај.
Isto ko za mene da citam. Ili pa aj osekam glad i sekako se obiduvam jadam banana praska ama dzabe posle 10 tina min osekam pak glad. Pij voda cel den organizmot si bara hrana. Kojznae mozi i ne sum tolku mn ama kako so citam tek 27 30 nedela + 7 8 kg si velam kako uspevaat? Ajde pa i da uzivame malku treba.
21 недела + 5 кг и тоа све во стомаков изгледа зошто сите ме гледаат чудно кога ке кажам дека сум 21 недела .
Абе ја со првото на пораѓај заминав со само 7кг качено а исто вака мелев како невидена. Како успеав да качам само 7кг не знам. Ама сеа..хахаха ај ќе видиме
Јас сум 32+ и само 3кг сум плус можеш да замислиш буквално само меше кога ме прашаат кога е термин се чудат дури мажми вели абе на толку јадење јас 100кг станав а ти манекенка хахах
Мене некако ме фаќа паника зошто почнав негде од 14 недела да ги качувам , а навечер не јадам гледам да припазувам . Башка и кога ќе ми изреагираат демек колку ти е голем стомакот уште толку некако викам да не е многу килажа.
Ова ми е трета бременост и верувај после ќе ги симнеш ко шала.. нема да имаш време за тебе а и не се многу а кој што рекол одамна не се замарам така и ти поздрав меше и уживај
Е добро де голем е плодот,отоци можеш да качиш и повеќе, јас 13кг отоци имав само во прва бременост, каде беше бебе 3600кг, водата, повеќе крв, плацента итн и уствари имав само 3 кила качено на мене. Секоја бременост е засебна сега повеќе се движам немам отоци толку 22ра недела 2кг имам качено само што е ништо
30 недела, од почетната килажа + 5кг. Последниве недели ми порасна малку стомаче, онака изгледав само како поправена.
"Ајде па и да уживаме малку треба" го адресираш на уживање во храна? Ако е така многу грешиш. Како што сама имаш пишано веќе си ја почнала бременоста со поголема килажа, матичната ти кажала препорачана тежина, веќе и имаш проблеми во бременоста и ти на секој одговор викаш " ќе се обидам да исфрлам тоа". Една членка се пронајде во твоите муабети и ти веднаш коментираш дека мора и да се ужива... Извини, нејќам да те напаѓам ама во храна не не мора да се ужива на штета на твоето и на здравјето на бебето. Некои качуваат килограми уште одма на почеток, некои при крај од отоци и од самиот плод, ама килограми од јадење нездрава храна не би ти препорачала. Има и здрави грицки и оброци кои се и помалку калорични ако веќе не ти помага овошјето
Cuden odgovor. Jas ostanav trudna posle 1 god od spontan a vo toa vreme analizi sekakvi doktori mozebi ima poveke god sto se macat ama sepak ne mi bese lesno. E sega jas ne rekov sekoj den ke jadam po 2 leba i tendzere makaroni ama ne znaci deka ako mi se jadi mala pizza da ne jadam zato sto ke kacam nekoj kg plus. Cela torta ne sum sednala da jadam no sepak imav zelba i si jadev po 1 parce sto sega prestanav izgleda deka samo nekoe vreme mi bese zelba. Iskreno trudna sum prv pat i ako ponekogas imam zelba ednas vo mesecot hamburger da jadam pa ke si jadam. Sekako ne da preteram bidejki sekako znam deka ne cini ama pa za kg ima nacini za slabeenje denes pa ke najdam nacin. Inace fala ama sepak najdobar sovet kojsto mozete da ni go dadete na nas prv pat trudnici e: uzivajte vo bremenosta i jadete sto dusa vi saka SO MERKA. A ne da ne napagate.