Jas so prvoto dete se zdebeliv 21 kilo ogromna bev. Posle poragajot bev istostena i nemozev da jadam slednite 15 dena gubev po edno kilo i posle 40 dena bev poslaba od pred toa. Vtorata bremenost se zdebeliv 24 kg, no rodiv bliznaci dvete po 3 kg. Za cudo odkako izlegov od bolnica za nekolku dena imav smaleno 8 kila. Cudno no najverojatno imav mnogu otoci i otkako se oslobodi vodata od teloto i kilazata se namali. Kako i da e jas imav sreka posle dve golemi bremenosti i tri rodeni deca seuste da izgledam normalno. Pozdrav i so sreka vo simnuvanjeto na kilogramite.
i jas imam bliznaci ostanav bremena so 64 kg zaminav na porajgaj so 99 kg znaci celi 35 kg decata bea dvete po 2kg i 900g strasna bev hahaha koga sedev stomakot mi bese so kolenata ramen a za smetka na toa nemam nitu edna strija a posle 4 dena pominati na bolica doma koga se vrativ bev 65 kg .dodeka gi doev slednata godina pokaciv do 67 a posle za eden mesec dojdov na 62 i posle 3 godini sum na istata kilaza bez dieti .samo vnimavav vo bremenosta na ishranata nisto drugo ne mozev da jadam osven jabolka mleko i sirenje i letoto po nekoja praska koja ja blujav
само кога ке се сетам колку бев дебела ми се плаче и ден денес,останав бремена со 57,а отидов на порагај со 86кг.Ама имав срека немам стрии добро имам понекоја на бутчињата ама не е страшно,и се вратив на старата тешина сега сум 60 кг не е лошо висока сум 177см.
Јас останав бремена со 65-66 кг, до 4ти месец симнав скоро 10 кг пошто многу повраќав, но до крајот на бременоста качив скоро 20 кг, отидов на пораѓај со околу 80 кг, дома се вратив со 72-73 кг, едно време бев 67-68 кг, сега сум 75 кг... морам на диета
Не сум била бремена, ама кај да е планираме следното лето свадба, па и така треба малку да подослабам . ем за невеста ем полесно да ја поднесувам бременоста послаба. Инаку не сакам да бидам бремена со почетни 75 кила кои ги ставив во една година
jas sum sega 7 nedela i koga me merea na doktor pocetno sum 45 kila , pa ke vidime ponatamu kako ke bide , samo nejkam da se zdebelam premnogu
Jas se popraviv okolu 17-18 kg, koga ostanav bremena bev 55 kg i ne mi se poznavase mn. na poragaj otidov so 71-72 kg a sega sum 61kg
Кога ме качија на вага да ме измерат пред породување окото ми се исплаши, неверојатни 92кг а останав бремена на 65кг (висока сум 180см) а сега благодарение на немиренкото сум 58кг. И после мажот не ме чувал
Јас сум 12 та недела и наместо да качувам на тежина, јас симнав 3 кг и онака видно се забележува дека сум ослабена Си јадам нормално, гледам да е разновидна храната, може ослабев затоа што престанав да јадам брза храна, да внесувам алкохол( пиво), а се фрлив на салати, интегрален леб и манџи??? Утре ќе си направам крвна слика, ми е страв да не е штетно за малото да слабеам, наместо да се дебелеам
Аххх видно си се здебелив од кога останав бремена. Претходно си држев диети, не јадев многу често, ама сега јадам нормално и сум здебелена околу 5-6 кг а сум 14та недела
Не се грижи чирибирибела, ако повраќаш можно е и од тоа да слабееш. А самата велиш дека јадеш поздраво, но знај дека скоро се' што внесуваш, оди за бебушот. Не е штетно твоето слабеење, има жени што цела бременост одвај кило-две се поправиле. Се' е до организмот. А ќе се дебелееш најмногу после 20 недела, да не речам во периодот од 28-33 недела кога бебето ќе почне да добива на тежина. Оптимално дебелеење во бременоста е 10-12кг, па имаш време, уживај
Jas sum si sekako debelka i strvna, momentalno sum vo tret mesec i sum zdebelena 3 kg se nadevam ... Ama mnogu si jadam, i mnogu sakam da jadam, gi ostaviv cigarite koga zatrudnev ama toa ne mi prestavuvase nikakov problem... Sega veke imam 85kg a sum visoka 167cm i mnooogu mi e strav deka ke se kacam do 100ka ( Ako imate nekoj sovet ili nekoja preporaka za pravilna ishrana so kalorii ili neznam sto drugo bi vi bila blagodarna ! Mnogu pozdrav do site majki !
Како прво си требала да мислиш на килограмите пред да остенеш бремена. Сега бремена да држиш диета некако не ми се допаѓа (освен да јадеш повеќе пати во денот помали оброци, а да јадеш и многу овошје). Второ: почекај си уште неколку месеци до пораѓај (живи и здрави) и тогаш се фрли на диета и броење калории. Трето: Која недела си ?
Уште малку ке влезам во 9ти месец , сега имам 58 кила. Се поправив 14 кила Доста е се надевам нема повеќе да качувам