Денес тазе мерена на гладно сум +1кг сега за зега, 14 недела. Некако имав +2 пред некое време, изгледа како ми стана по с'клет така намалив до храна а се дупнав од пиење вода
Девојки, не знаев дека постои темата. Имам пишувано за моја неконтрола на храна одкако останав бремена. Сега веќе гледам да се контролирам. Од пред некој ден за доручек решив да заменам бриош со овесни снегулки и оризово млеко (кравјо и млеко во тетрапак тешко поднесувам), ке тргнам и благо и сок. Кога ке излезевме со мм некаде на вечера нарачував пица од што не знаев што да јадам друго зашто ризик било и салати да нарачувам, па ми предложи порција месо да нарачувам. 20та недела сум, почнав со 63 или 65кг ич не ми текнува, сега сум 72 последно што се мерев. И тоа знам дека ми е од благото повеќе. Задутре сум на контрола па ке побарам и помош во врска со некој план за исхрана. Не очекував вака да немам контрола на храна.
Не си качила многу. Јади се но умерено и во повеќе оброци и немаш гајле најбитна ти е водата да ја внесуваш барем 2 до 3 литра дневно.
Можеш притисок да добиеш се зависи нели од кичажа до килажа. Друго е 150цм човек со 80кг друго е со 60 да има или 70
Од 65 до 79 отидов. 6м после пораѓај - 10кг. Имам уште 5-6 да симнам за да се осеќам скроз комотно. Edit, @KuklickaSk ми бегало дека си се породила. Живи и здрави да сте мајка.
Јас сум -11 кг, после 10тина дена од пораѓај бев - 10. Со 69кг почнав бременост со 78кг завршив, сега сум 67 - 2 месеци пп, јадам многу дека дојам мн ми се јади, по 3,4 парчиња леб и слабеам... Така и со првото бев, ќе му ја мислам ко ќе престанам со доење