Dali vaka se slabee so doenje? Da imame nadez nie sto sme za raganje hahaha, da si jadime malku poveke sea oti zelbi eden kup ama pusti strav. Cisto da se nasmeeme.
25 недела +5.5кг Се надевам макс уште 3.5, 4 за после полесно да се вратам во форма и на редовни обврски плус околу бебурот Вака кога ве читам за после пораѓај минус дека брзо одите ми се враќа надеж (плус кумови сме 2 3 месеци после терминот да не бидам како тенк )
26nedela bev 87 oslabnav 2 kg zaradi isfrlanje na blago radi seker sega sum 86 700i nesto trba da e beba, e sega prasanje site gubat po 7 8 kg minimum radi otekuvanje krv i zgolemuvanje na matka i sl raboti. Kaj tie sto nimimalno se popravile kako odi toa gi simmuvas tie kg sto gi imas staveno ili i plus nesto stavrno ne mi e jasno
Скоро 19+3 гн + 4кг. Се надевам нема да бидам слон до крај. Ми се јаде цело време значи и тоа како снемува убав домат, што ќе праам само со зелкана како салата кој леб да го купам а да ме засити една кришка, пошо вака со тазе ајваров мера немам на лебов
Се зависи со колку ја имаш почнато бременоста. Некои се над нормалата и немаат качено многу што од повраќање што од дете што црпи од тебе а количински јадеш исто и од отоци највеќе. Јас првата бременост ја почнав со 65 мислам на пораѓај бев со 81 тенк невиден али имав доста отоци посче пораѓај особено кои за недела и пол - 11кг спласнаа само отоците наеднаш и плус бебе, плацента, водењак итн. Е сега со 67 останав ама уште сум 72кг 31ва недела ама сега не сум толку отечена не ни јадам нешто премногу дури и помалце од предходно и активна сум доста очекувам после пораѓај помалце да бидам од стартната тежина.
Дали има некоја искуство, да не качува на тежина, а бебето нормално да напредува? Во мојов случај, веќе 3 недели воопшто не качувам на килажа, на преглед сум на 23ти но ме интересира дали е нормално... се плашам дали бебче напредува добро, до сега се беше во ред. Од утре полна 30та недела, се хранам нормално, јадам од се по малку, највеќе протеинска исхрана...
Jas pocnav so 87 skoro namaliv nekoe kilo radi isfrlanje blago sega sum uste ista kg 87 beba treba okolu 1kg vada da e cetvrok sum na kontrola. Mi rece doktorkata deka bilo normamlno da ne kacuvas sekoj orgaziram razlicem
Мислам дека нема мерило не се плаши. Баш читав членки 3+ кг само до крај стагнирале, јас пример 3 денови јадев помалце, немав апетит, повеќе вода отоци малце спласнав и денес мерам -800гр. Ќе видам баш во среда за бебурко дали си е ок и јас исто си помислив ама па доста девојки ич не качиле а се е ок со бебињата
Бременост со близнаци првиот месец ослабнав 5 кг , на контрола бебињата супер. До крај на бременост можам да кажам дека ништо кг не покачив , а они во 32 недела се родија едното 1830 гр и 1620 гр. Сигурно е се во ред.
34+ недела +7кг. Позитивно се изненадив(а и околинава го вика тоа) како поминувам со кг.во бременоста, не сум здебелена воопшто, на мене само едно меше си јадам сè, но со осет Очекував мн повеќе да качам, па отоци, ама ништо од тоа, за среќа
И јас изненадена, ама не позитивно Јадам исто како обично ама вагата не сака да соработува Да помине се како што треба, па после ќе се секираме и за килограмите
И јас секоја недела се поизненадена ама исто не позитивно. Исто јадам се ко претходно, последно време како ми порасна стомакот дури и доста помалце бидејќи одма се осеќам фул и пукам, не грицкам ништо, мн ретко да земам нешто плус, движење до пред 2 недели по 3км до работа и назад, сега веќе 8ми месец ме фаќаат болки во стомак и намалувам со движење па уште повеќе ме плаши вагата. Имам отоци уште од летото и до сеа викав до отоците е ама сеа веќе не знам што да мислам.. Не ми е колку кг ќе ми останат после породување туку да не се улежам последниве 2 месеци па да си направам компликации... До сеа плус 12кг сум
кај мене помогнаа средениве хормони и мнооогу физичка активност па лесно поминувам не се мери, заборави ја вагата да сте живи и здрави со бебето, тоа е нај битно и ако ти е дозволено биди бар лесно физички активна, доста помага.
31 г.н. + 10 кг... Матичната денес ме искара дека било премногу, не сум смеела да преминам 14 кг. Почнав бременост со 65, сега имам нецели 75.
Нека брка работа она. Јас 18кг се имав поправено според вага после недела и пол од пораѓај -13кг бев. И јас со 64 тогаш ја имав почнато завршив со 82 мислам и наеднаш се стопив т.е. отоците ги снема.