Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    1.629
    Dali vaka se slabee so doenje? Da imame nadez nie sto sme za raganje hahaha, da si jadime malku poveke sea oti zelbi eden kup ama pusti strav. Cisto da se nasmeeme.

2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.507
    Допаѓања:
    8.832
    25 недела
    +5.5кг
    Се надевам макс уште 3.5, 4 за после полесно да се вратам во форма и на редовни обврски плус околу бебурот :inlove::inlove:
    Вака кога ве читам за после пораѓај минус дека брзо одите ми се враќа надеж (плус кумови сме 2 3 месеци после терминот да не бидам како тенк :lol:)

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    26nedela bev 87 oslabnav 2 kg zaradi isfrlanje na blago radi seker sega sum 86 700i nesto trba da e beba, e sega prasanje site gubat po 7 8 kg minimum radi otekuvanje krv i zgolemuvanje na matka i sl raboti. Kaj tie sto nimimalno se popravile kako odi toa gi simmuvas tie kg sto gi imas staveno ili i plus nesto stavrno ne mi e jasno

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    27 nedela 8.5+
    Insulinot vo granica vo ogtt test. Dijeta ke drzime

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.443
    31 недела +4.3 кг

На снежана2023, MinnieM, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Скоро 19+3 гн + 4кг. Се надевам нема да бидам слон до крај. Ми се јаде цело време значи :( и тоа како снемува убав домат, што ќе праам само со зелкана како салата :D кој леб да го купам а да ме засити една кришка, пошо вака со тазе ајваров мера немам на лебов

На La-loca, Fenix05 и Isabel им се допаѓа ова.
  7. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    179
    Јас останав со 53kg, качив 11 kg, дома после пораѓај се вратив со 55kg

На Isabel, MinnieM, Алек*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Се зависи со колку ја имаш почнато бременоста. Некои се над нормалата и немаат качено многу што од повраќање што од дете што црпи од тебе а количински јадеш исто и од отоци највеќе. Јас првата бременост ја почнав со 65 мислам на пораѓај бев со 81 тенк невиден али имав доста отоци посче пораѓај особено кои за недела и пол - 11кг спласнаа само отоците наеднаш и плус бебе, плацента, водењак итн. Е сега со 67 останав ама уште сум 72кг 31ва недела ама сега не сум толку отечена не ни јадам нешто премногу дури и помалце од предходно и активна сум доста очекувам после пораѓај помалце да бидам од стартната тежина.

На Bebence29, Fenix05 и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  9. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    668
    Дали има некоја искуство, да не качува на тежина, а бебето нормално да напредува?

Во мојов случај, веќе 3 недели воопшто не качувам на килажа, на преглед сум на 23ти но ме интересира дали е нормално... се плашам дали бебче напредува добро, до сега се беше во ред.
    Од утре полна 30та недела, се хранам нормално, јадам од се по малку, највеќе протеинска исхрана...

На Bebence29, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Да, може. Ич да не се секираш

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    Jas pocnav so 87 skoro namaliv nekoe kilo radi isfrlanje blago sega sum uste ista kg 87 beba treba okolu 1kg vada da e cetvrok sum na kontrola. Mi rece doktorkata deka bilo normamlno da ne kacuvas sekoj orgaziram razlicem

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.507
    Допаѓања:
    8.832
    Мислам дека нема мерило не се плаши. Баш читав членки 3+ кг само до крај стагнирале, јас пример 3 денови јадев помалце, немав апетит, повеќе вода отоци малце спласнав и денес мерам -800гр. Ќе видам баш во среда за бебурко дали си е ок и јас исто си помислив ама па доста девојки ич не качиле а се е ок со бебињата

13. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Бременост со близнаци првиот месец ослабнав 5 кг , на контрола бебињата супер.
    До крај на бременост можам да кажам дека ништо кг не покачив , а они во 32 недела се родија едното 1830 гр и 1620 гр. Сигурно е се во ред.

На hunny20 и n0Limits им се допаѓа ова.
  14. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    10.528
    34+ недела
    +7кг. Позитивно се изненадив(а и околинава го вика тоа) :lol: како поминувам со кг.во бременоста, не сум здебелена воопшто, на мене само едно меше :lol: си јадам сè, но со осет :lol: Очекував мн повеќе да качам, па отоци, ама ништо од тоа, за среќа :sun:

На Slonce91, Алек***, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  15. snowgirl2612

snowgirl2612 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    И јас изненадена, ама не позитивно :?: Јадам исто како обично ама вагата не сака да соработува :lol: Да помине се како што треба, па после ќе се секираме и за килограмите :D

16. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    И јас секоја недела се поизненадена ама исто не позитивно. Исто јадам се ко претходно, последно време како ми порасна стомакот дури и доста помалце бидејќи одма се осеќам фул и пукам, не грицкам ништо, мн ретко да земам нешто плус, движење до пред 2 недели по 3км до работа и назад, сега веќе 8ми месец ме фаќаат болки во стомак и намалувам со движење па уште повеќе ме плаши вагата. Имам отоци уште од летото и до сеа викав до отоците е ама сеа веќе не знам што да мислам..
    Не ми е колку кг ќе ми останат после породување туку да не се улежам последниве 2 месеци па да си направам компликации... До сеа плус 12кг сум

17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    10.528
    :lol: :lol: кај мене помогнаа средениве хормони и мнооогу физичка активност па лесно поминувам :lol: не се мери, заборави ја вагата :P да сте живи и здрави со бебето, тоа е нај битно и ако ти е дозволено биди бар лесно физички активна, доста помага.

На snowgirl2612 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    668
    31 г.н. + 10 кг...
    Матичната денес ме искара дека било премногу, не сум смеела да преминам 14 кг.
    Почнав бременост со 65, сега имам нецели 75.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Нека брка работа она. Јас 18кг се имав поправено според вага после недела и пол од пораѓај -13кг бев. И јас со 64 тогаш ја имав почнато завршив со 82 мислам и наеднаш се стопив т.е. отоците ги снема.

На bebe2023 и n0Limits им се допаѓа ова.
  20. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    34- + 12