Не се ни хранев од проблемите со желудникот и жолчката. Ама кај мене беше стварно проблем. Да не беше,можеби ќе качував. Се гушев од киселини буквално. Ми најдоа и камења во жолчка . Ужас. Јадев мали оброци
Многу и тоа. Затоа пазете се и не игнорирајте секогаш киселини. Зашто ете кај мене беа од камењата во жолчка . На инфузија завршував во 9ти од што не можев да јадам па притисок ми паѓаше.
За тоа во право си и за најмала ситница треба на лекар да се оди ама пусти сите да не паничиме за џабе не оди па после беља биднува
Ауу јас мајко се осеќам ко слон! Со првата бременост ми беше се некако полесно, а сега ... Во прва бременост качени 14кг а сега сум 34н. а сум плус 15.... Ме фаќа паника. Инаку ретко јадам 3 оброка, ретко грицкам (освен семки).. а кг само се качуваат ...
Отоци се во прашање иста сум и јас додуша сега помалце имам качено ама потешка ми е оваа бременост некако.
30 недела +6кг. Огромна разлика имам со првата и оваа бременост. Со првата бев огромна,наеднаш качував килажа,отечена бев цела. Сега дали дека трчам по првово,ептен фит се осеќам. Таман се овие 6 кг,ќе си ги носам. Уште некое до крај ќе набацам
И јас, 29та, +9кг Ама се тешам дека и во првата бременост така брзо качував, на крај не се ни мерев, после пораѓајот останав со +4 и тие брзо ги снема
Jas 30nedela, + 14 kg zasega A vaka sto me znaat i me gledaat, ic ne sum popravena. Sve vo stomakov ide. Prosto i jas se cudam na vagava
А извини јас од високите сум 172 ахахахахаха Не сум вака топка цела, не се осеќам, облеката си ја носам стара ама килава си одат горе ајде уште малце па ќе слабееме
Не е ужас, може и да си стагнира твојата килажа. Бебето секако ќе си качува. Јас првата бременост бев околу +7 кила во 27-28 недела, а воопшто не бев поправена, само мало мешенце имав и кога почнав да лежам почна да паѓа, на крај во 34та пред породување бев +4кг. Ама затоа после со доењето качив скоро 10кг