Na pocetok na bremenosta imav 65 kg. Na poragaj otidov so 78 kg. Denes, 11 dena posle poragaj imam 67,5 kg.
Јас денес се мерев +9кг. Наредна недела влагам во 9ти, со максимум 10 ќе влезам. Задоволна сум, пошо како бев улежана, мислев слон ќе бидам, а почнав со 46кг премија ми е ова
Ama premijaaa, jas vistinski gurman ljubitel na hrana blago testo ama pretpostavuvam i gestaciskiot vlijaese pa ne jadev blago.
Јас како и секоја бременост, ќе водам тука Со прво 30кила качив, со второ 16-18кг. Со третово веќе имам качено 2кг, а сум 10та недела Сите 3 бремености со 70кг ги почнував, 180 висока. Ама после бременост екстремно брзо ги симнувам, а јадам и тогаш. Со првото 25кг до првиот роденден на синко ги симнав. Само по пораѓај после 7 дена бев минус 10+кг (големо бебе, вода, постелка, отоци). Е после режим малку за другите... Со второто по пораѓај исто минус 10тина кила за недела дена и само 6,7 плус ми останаа. Со две мали деца тогаш на 180цм се направив 64кг Полека се вратив на моите 70. И еве ме сега со 72
31 +1 и сум -4,5/-5 кг откако останав трудна . Ама сум со вишок килажа и од 8ма до 13та недела многу повраќав. Сега внимавам и се хранам подобро ради гестацискиот што ми се јави од лежењето ради скратеното грло. Ваљда нема да се направам до крај
24+4 сега сум 84,4кг Започнав со 75,2 кг близначка бременост. Мислам дека не е многу накачено со оглед на тоа дека носам две бебиња.
Update: 36 недела - 90 кила Доброо е, ми беше страв да се качам на вага. Прва бременост +18 кила Втора бременост досега +8 кила
И јас бев така, со втората до 92кг стигнав и се породив. Кога ќе се породиш со 2, нема да имаш време, ќе ослабеш повеќе од што си била, плус па и ако доиш....
Чекај не се знае кој ќе води Јас во бременост за тројца јадам, толку сум стрвна и гладна цело време ама ич не ми е гајле Брзо ги спуштам после пораѓај, е само проблем е што градбата некако ми се менува. Инаку дали има талент како мене на почеток на бременост со мачнини цело време да сум гладна и само храна ми помага за мачнините? Мм вика нели е логично да ти се гади од храна, е логично е ама ако не грицкам нешто ќе ме ископа желудникот