Само 3кг смалено за овие скоро 9 дена пост партум, со првото побрзо одеше, очекував бар минус 5 да бидам, 3 од бебе 2 од плодова вода итн итн ама слабо нешто И не да сум широка, ауу, денес облеков тренерки што ги носев 1 нед пред пораѓај, дали дека тазе перени а ја испомачкана шо нозе и бутови со лосион, не знам, ама едвај влегов во нив
39+4 денес, ништо интересно хаха 2цм отворена скратено грло, бебе ниско многу ниско, доктор се чуди болки никакви 2 вагинални прегледи, бебе не се дава, а јас сакам веќе да излезе
Do 14ta nedela se nemav ic popraveno. Sega sum 28ma i sum +6kg. Se meram sekoj den. Posledniov period nekako naglo kacuvam na kilaza, od eden den do drug nekogas 500grama vo plus, nekogas 300grama a ne jadam mnogu, isto kako porano duri nekoi denovi pomalce. Poslednite nedeli vo 9ti mesec se kacuva mnogu na kilaza ili togas stagnira?
Нема правила, кај секоја жена е различно. Јас на почетокот качував многу брзо килажа, мислев до крај ќе стигнам +30 и повеќе кила. Сега сум 33 недела +3 дена и ми е истата килажа од пред 3 недели. Не е малку, +15 кг од почеток, напротив ама како тргнав мислев не ми бегаат 30кг.
А што се оптеретуваш да се мериш секој ден? Олабави се што, качиш тоа ќе симнеш. Јас со првата бременост 1 кило не качив во 9ти месец, а бев поправена 22 кила. Кај сите е различно, никакво правило нема.
12.02 - 13та недела 62кг исто како пред бременост 20.03 - 19та недела 66кг, од ко рипна мешето рипнаа и кг
Јас ко што тргнав мислев дека секој ден ќе качувам по кило, ама добро е 21+3 денес, бебе недела ипол понапредно 185цм сум висока, освен голем стомак и малце газ, 8 кила не ми се познаваат на друго место
Вчера на 21+1, вратени 3-те кг. кои ги изгубив во прво тромесечје и плус 500г. Всушност +500г. од почетна килажа. Бабицата ме пофали, сум внимавала. Си викам во умот, да не ми беше толку лошо на почеток, кој знае до кај ќе бев стигната со апетитов.