Полседниве 2 месеца единствено што имам накачено е тежината на бебето. А мислев дека сум надминала 20+ и тоа уште оддамна Спојлер Затоа што веќе е спуштено надоле, горниот дел од телото има поинаков облик. Не ми се веруваше кога се качив на вага, мислев не е точна. Ама другарка ми се мереше пред мене. Таа точно 2 месеца после пораѓај ја има изгубено цела килажа и плус уште нешто. Па имам надеж 39+1 јас сум поправена 18 или 19кг
и јас 38 + 3 поправена сум 17 килограми,ама мене некако ногу ми sвуЧат се надевам дека брзо ке ги симнам
Нели многу звучат? Спојлер Понекогаш кога ќе ми текне се чувствувам разочарана од себе затоа што сум дозволила да се поправам толку затоа што нели нормално е околу 12кг., ама после ми текнува дека трудна сум,и пазам не зависи од мене колку сум се поправила. И јас се недевам дека брзо ќе ги симнам
од последната контрола во 23 недела до сега 27 недела се имам поправено само 1кг, значи 7 месец досега +6кг.... за натаму ќе видиме , сега со овие празнициве којзнае колкава ќе сум после нг
досега сум поправена 14 кг.. стартував со 56 а сега сум 70... немам мака си јадам со ми дуса сака и кога сака
22 недела сум а веќе имам 7кг ставено на себе! Мислам многу се, ама така ми треба кога секој ден барем еден оброк ми е пици и сендвичи! Всушност јадам два-три пати, количински не многу ама како што реков јадам многу калорична храна! Еве и денес каснав еден мини тост , а за вечера мм побара пица да правам...значи денес дури два оброка ќе ми се многу калорични ! Аххх знам дека многу ќе ја зезнам работава, ама ај барем малава во мене да е добро а килограмите ќе бидат проблем и после бременоста! Сигурна сум дека до крајот на бременоста ке стасам до +15 кг... Па ќе пишам што биднало понатаму во наредните месеци!
snegulkata Ако ти е за утеха не јадам калорична храна, ни пица, ни сендвич благо избегавам, не јадам грицки, густи не , газирано па сум здебелена 10 кг знам дека се премногу и тоа е нема што да се прави
Во принцип се хранам здраво,но ретко некогаш ако ме фати стрвка за нешто си јадам и грицки и чоколади и се што ќе ми се посака инаку сум 24недела и сум поправена 6кг
26 недела плус 6 , докторица ми рече до крај уште 6 и толку ни грам повеќе али како ќе се исконтролирам незнам ..... најмногу качив во петти месец плус 3 како преку ноќ да дојдоа а до крај како ќе оди ќе видиме
30 недела и во плус сум 8 килца, ама до крај има уштееееее Основата на денот ми е овошје (се што е актуелно во сезонава) и млечни производи.Многу ретко месо или некое јајце.Леб нејадам воопшто...а килцата преку ноќ си растат...Сакам да кажам дека се додека е во ред со моето бебувче ништо не ме плаши и секира Позз до сите идни мамички
Јас останав бремена со 54, на пораѓај отидов со 69, значи вкупно +15кг. Сега немам поим колку имам затоа што немам вага дома, ама сум послаба од порано. Нозете ми се како чечкалици и денеска баш пробував фармерки што ги носев пред да останам бремена.(Ме собраа , тесни се само малку кај стомачето-кое ми е многу, многу мало, ама ќе се среди и тоа ) Муабетот ми е-не се оптеретувајте со категоријава, јадете здраво, бидете здрави-треба да родите здраво дете. Килограмите ќе се стопат, ако не веднаш тогаш за некој месец, кога ќе се грижите дали е најадено, зошто плаче, зошто не спие и ред други работи.
Јас засега сум здебелена само 5 килограми а сум прикрај на 4 месец се надевам дека нема да се направам буренце хехехех нема врска колку ќе биди толку после бременоста ќе си држиме диети
27недела и сум +8кг не се замарм ич со килажата само да е се во ред со бебушка,после мама ќе се среди