Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Полседниве 2 месеца единствено што имам накачено е тежината на бебето. А мислев дека сум надминала 20+ и тоа уште оддамна :lol:
    Затоа што веќе е спуштено надоле, горниот дел од телото има поинаков облик. Не ми се веруваше кога се качив на вага, мислев не е точна.
    Ама другарка ми се мереше пред мене. Таа точно 2 месеца после пораѓај ја има изгубено цела килажа и плус уште нешто. Па имам надеж
    39+1 јас сум поправена 18 или 19кг :P

2. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    и јас 38 + 3 поправена сум 17 килограми,ама мене некако ногу ми sвуЧат :sweat: се надевам дека брзо ке ги симнам :)

3. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Нели многу звучат?
    Понекогаш кога ќе ми текне се чувствувам разочарана од себе затоа што сум дозволила да се поправам толку затоа што нели нормално е околу 12кг., ама после ми текнува дека трудна сум,и пазам не зависи од мене колку сум се поправила.
    И јас се недевам дека брзо ќе ги симнам

4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    од последната контрола во 23 недела до сега 27 недела се имам поправено само 1кг, значи 7 месец досега +6кг....
    за натаму ќе видиме :) , сега со овие празнициве којзнае колкава ќе сум после нг :)

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    досега сум поправена 14 кг.. стартував со 56 а сега сум 70... немам мака си јадам со ми дуса сака и кога сака :D

6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    22 недела сум а веќе имам 7кг ставено на себе! Мислам многу се, ама така ми треба кога секој ден барем еден оброк ми е пици и сендвичи! Всушност јадам два-три пати, количински не многу ама како што реков јадам многу калорична храна! Еве и денес каснав еден мини тост :$ , а за вечера мм побара пица да правам...значи денес дури два оброка ќе ми се многу калорични :tmi: ! Аххх знам дека многу ќе ја зезнам работава, ама ај барем малава во мене да е добро а килограмите ќе бидат проблем и после бременоста!
    Сигурна сум дека до крајот на бременоста ке стасам до +15 кг... Па ќе пишам што биднало понатаму во наредните месеци!

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    snegulkata Ако ти е за утеха не јадам калорична храна, ни пица, ни сендвич благо избегавам, не јадам грицки, густи не , газирано па сум здебелена 10 кг знам дека се премногу и тоа е нема што да се прави :)

8. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    Во принцип се хранам здраво,но ретко некогаш ако ме фати стрвка за нешто си јадам и грицки и чоколади и се што ќе ми се посака :D инаку сум 24недела и сум поправена 6кг :lol:

9. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    26 недела плус 6 , докторица ми рече до крај уште 6 и толку ни грам повеќе али како ќе се исконтролирам незнам .....
    најмногу качив во петти месец плус 3 како преку ноќ да дојдоа :$ а до крај како ќе оди ќе видиме :wasntme:

10. evali

evali Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    30 недела и во плус сум 8 килца, ама до крај има уштееееее ;)
    Основата на денот ми е овошје (се што е актуелно во сезонава) и млечни производи.Многу ретко месо или некое јајце.Леб нејадам воопшто...а килцата преку ноќ си растат...Сакам да кажам дека се додека е во ред со моето бебувче ништо не ме плаши и секира :) Позз до сите идни мамички :*

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    35 недела 67,4 кг :)

12. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Јас останав бремена со 54, на пораѓај отидов со 69, значи вкупно +15кг. Сега немам поим колку имам затоа што немам вага дома, ама сум послаба од порано. ;) Нозете ми се како чечкалици и денеска баш пробував фармерки што ги носев пред да останам бремена.(Ме собраа :clap:, тесни се само малку кај стомачето-кое ми е многу, многу мало, ама ќе се среди и тоа ;) ) Муабетот ми е-не се оптеретувајте со категоријава, јадете здраво, бидете здрави-треба да родите здраво дете. Килограмите ќе се стопат, ако не веднаш тогаш за некој месец, кога ќе се грижите дали е најадено, зошто плаче, зошто не спие и ред други работи. :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    7 кила сум поправена. 38+4 дена сум.

14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас до сега во овие 4 месеци сум поправена само 2 кила. :) Па здравје за понатаму ќе видиме. ;)

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    29 недела имам 56 кг.

16. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Јас засега сум здебелена само 5 килограми а сум прикрај на 4 месец :D се надевам дека нема да се направам буренце хехехех нема врска колку ќе биди толку после бременоста ќе си држиме диети ;)

17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    24 недела јас сум + 8 кг.

18. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    27недела и сум +8кг :D
    не се замарм ич со килажата само да е се во ред со бебушка,после мама ќе се среди :rofl:

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    71 Kg.. kasni lapni....dosega sum popravena 16 kg

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на: