Јас завршувам денес осма недела и сум качила 3кг, од памет се извадив. Од денес морам контрола затоа што и онака имам проблем со вишок кг. А и деновиве постојано на работа и спиење дома, слабо се движев. Ќе вметнам и пешачење, да не се претворам во топка.
Од утре 25 недела, две недели стагнирав на тие 8кг качени, сега дури и ослабев 1-2кг.. Немам воопшто апетит ко што имав претходно, а и метаболизмов ептен ми се забрза 2 пати дневно одам во вц
Отидов на пород 37+6 со некои си скоро 95кг , сега после 9дена сум 80кг . Уште 10 и таман на стара килажа.
26+3г.н и имам ксчено 9кг. Дали некоја од вас се храни по насоки на нутриционист? Сум на размислување за план/режим на исхрана
Zdravo veke vleguvam vo 7 mi mesec ..Sakam da ve prasam tie sto go pominavte 7 mi 8 mi I 9 ti mesec od bremenost vistina li e deka Naglo se kacuva kilaza vo tie meseci? Znam poveke ke odi vo stomak ..no sto pravevte da ne gi dobiete vo race noze ako ima takvi slucaevi ...nesakam bas pred krajot da gi kacam naglo....
Јас цел трет триместар само 1кг качив сега сум 37+3 а ми викаа најмногу дека ќе качам сега, врска нема, јас се поправив 15кг ама најмногу качив на почеток и во втор..
Isto ...na pocetok vo prv I vtor kaciv ...Vo tret trimestar se pridrzuvase so ishrana ili ? Dorucek I rucek moram da gi imam megju niv so ovosje sum ne sum nekoja da me Tera mn da jadam za razlika od pocetokot..Vo tret trimestar sto najveke treba za da ne kacis ?.. fala vi
Си јадам колку што ми се јаде и што ми се јаде ама апетитот ми е намален за разлика од претходно.. желбата за благо ми се намали може и тоа има влијание што не внесувам веќе толку благо. Насабајле цедени сокови, смути, протеински пудинзи, оризови галети со путер од кикирики и шумско овошје, јајца варени со путер и домати, во главно тоа појадувам, ручекот стандард пообилен со салата, измеѓу се отепав јадење киви или било кое овошје, јаткасти плодови па и чипс ако се настрвам си јадам, млеко со несквик цела бременост пијам за вечерање не вечерам нит сега нит пред да останам бремена.
Superrrr heheh ajde da se nadevam I jas ..Mislam na pocetok od sto mi bese nizok pritisokot nemozev bez koka kola toa me podu malku sea skroz ja isfrliv e sea zatoa bez 2,3 lit voda ne sum vo denot ..bez jajca za dorucek denot ne mi ide hahah..poslem 7 navecer ne jadam nisto osven ovosje ..ajde superr ke bide apetit ni jas neam ko na pocetokot...Na pocetok koga ke vlezev vo prodavnica birav sto blago da iznakupam hahhaha Sepak fala ti ubav den da imas ♥️♥️
Леле луѓее, јас 4ти месец - 5 кг. Како сум тргнала ми се плаче! аман кажете ми дека помалку ќе качувам вториов триместстар. Мислам дека каца ќе се напраам …
Ако не си почнала со вишок, не е страшно. Ќе си ослабнеш отпосле Јас сум со трета бременост, слабичка останав трудна.. моментално 25+5 и имам 10кг качено Ама не ме фаќа паника, качував и со другите две и брзо симнував после.
Ич не се замарај, одма ќе симнеш колку и да качиш. Јас со првото се здебелив 22 кила, ослабев 24, 4 месеци после пораѓај. Со второво не сум се измерила, 32ра недела сум ама сигурно имам над 12 кила качено.