30+1 - + 6 кг. од почетна. Ако ги рачунам и 3-те кг. што ги изгубив и пак ги ставив во текот, тогаш + 9 кг.
12+2 plus 3 kg.Moram poditno dase stopiram zosto otide vozot.Pred invitro se zdebeliv 2.5 do 3 kg i sega ako produzam vaka neznam kaj kemi bide krajot.
Јас до 13та имав 3.5 качено. Сега 30+5 со 13,14кг плус сум Е болна деновиве, слабо јадам.. малку може ќе стагнирам. Ама ми е гајле, ќе слабеам отпосле
Abe mene nemie za posle za slabeenje,tuku za posledicite od kilogramite vo bremenost.So niv odi i gestaciski dijabet,visok pritisok,preeklamsija od toa mie strav mene poveke.A za kilaza i taka kese kaci pa kese slabee posle
Za slabeenje srcka ke oslabnam,tuku snaami koga bese bremena so prvoto mnogu se popravi,si napravi gestaciski gijabet,sekerot i bese 17,visok pritisok imase preeklamsija i bese epten rizicna za porogaj.Mene od toa mie strav poveke,a za kilaza kese sredi posle toa koga ke nemam ni vreme da jadam so dve odma kese simnat
Тоа го имаат и трудници кои не качиле килажа, нема правило. Јас со првото 33кг качив. Со 70 останав трудна, 103 пред раѓање (180 висока сум). Втора бременост со 70 исто некаде останав, 17тина качив. А со третово 13,14 (баш утре ќе се мерам), до сега... не сум имала ништо од тие работи. Треба секако да пазиш што јадеш... Јас си јадам здраво, а каснувам и благо, но гледам се умерено. Иако се толку плус, не ми се приметуваат...
Еее не размислувај така. Другарка беше само со меше пред неа, па и притисок и триста чуда и се исподесија. Пополните се поизложени на се тоа, ама па и не мора да значи. Супер си ти со килажата. Јас му викам на мм како балонче со осеќам. 15 кила сум поправена, ама не ми е видливо, дека толку многу бев слаба, што сега дури згодна сум