Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.103
    Допаѓања:
    72.595
    Конечно да најдам некоја како мене :lol: Со првата бременост 30 кг качив без никаква диета се врстив на стара килажа после 7 месеци. Втора бременост 24кг, пројдоја 4 месеци веќе си ја носам старата облека 36 исто без никаква диета.

На mariz и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.337
    Допаѓања:
    8.266
    Значи како си ме изнасмеала со килажава твоја :D:D:D.
    Јас со првото до 12та недела имав качено 9 кила, до крај 24 кила. После 4 месеци од пораѓај бев како ништо да не сум качила, во панталоно 38ца си влагав без проблем.
    Сега со второво, ич не качував на почеток. Се качувам вчера на вага, 20 кила сум се здебелила, во вторник ќе се пораѓам. Ич не се замарам, знам ќе си симнам одма.
    Јади си се умерено, не си го оптертувај мозокот непотребно :)

На Marsi* и nikja им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.247
    И јас така брзо слабеам :lol: Со првото до првиот род негов јас бев 76кг. После он беше 1г и 9м ослабев до 70 и останав трудна со второто. По второто отидов еден период и на 64кг :rofl: Турбо со 2 мали... Преслаба бев. Сега некои 2г бев горе доле 68-70. Верувам и овие сега брзо ќе ги симнам.. сакам не сакам со 3 деца :lol:

4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    2.517
    Toa e super sto nesi imala problemi,najbitno e da neutice na zdravjeto

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    2.517
    Jas cel zivot sum si onaka za mene normalna,imam dosta muskulna masa i sekogas sum bila 55,56,57 variram,mada imam golemi gradi.I sega pred in vitro so hormonite se popraviv nekade 2.5 do 3 kg i sea plus.Ama za kilaza ic nese plasam kesi oslabnam znam kako mie lekot sport i nejadenje jas samo taka slabeam.Samo dasme zivi i zdravi i nke i bebusite dasi gi isterame do porogaj kako sto treba sve.

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.225
    Јас сум поправена 7 кила а сум 34+. И тоа последниве 3 недели не сум воопшто поправеба. Владимир во Њуборн ме немаше одамна видено, уштe од јануари последно и се видовме пред 10тина дена и ми вика си се ослабела... малце во мисла ми остана.
    Мене лично ми одговара што помалце кила да качам ама па од друга страна си викам зошто толку малце а уште малце во 9ти. Мене и стомакот ми е како во 7 месец на некои трудници.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    702
    Јас не сум се мерела воопшто страв ми е да стапнам ама ќе се мерам за 1 недела сум 39та и тоа ќе биде за цела бременост знам дека ќе биде 20+...цел живот варирам у тежина. Само што ослабнав пред 3 години 40кила од 100 на 60 и бев супер никад по згодна не сум била ете сега забременив и ги вратив повторно пак на истото..што да правам стрвна за благо сум. Знам дека пак ќе ослабнам али треба да го најдам тој баланс во животот да не биде се или ништо..

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.247
    31+2, плус 14кг :)
    180 висока, почнав со околу 70.. имам сега 83.8 :D Со второто отидов на пораѓај со 86,87кг, па за 5 дена дома по раѓањето бев веќе минус 10.

9. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Dali nekoja e ostanata bremena so prekumerna tezina.Jas ostanav brenena so 120kg sega sum 15 nedela i sum 124 kg...

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.412
    Допаѓања:
    7.559
    Имав комшика што сигурно беше покрупна од тебе, плус не беше нешто висока, искрено не знаевме дека е бремена додека не се породи бидејќи доста крупна. Еве девојчево 14 години има. Да ди жува и здрава и до лесно да и ја износиш бременоста. Ич да не се секираш, ќе се симне се. Опушти се.:l:

На Danii1998(") му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Mene kilogramite ne mi se poznavaat do tolku maticnata bas se iznenadi koga zastanav na vaga a bogami i jas zatoa sto edvaj so vezbanje oslabev i ja vrativ komplet kilazata sto ja izgubiv do sega imam normalna bremenost se e vo red se nadevam taka i ke bide Premnogu ti blagodaram

На intj_girl и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.775
    Jas. I moj najiskren sovet od moe iskustvo, a i sto sum slusala od drugi, ako si vo moznost koga ke dojde denot za poragjaj odi ragjaj na privatno. Drzavno samo so jaki vrski, kabli.

На intj_girl и Danii1998(") им се допаѓа ова.
  13. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Iskreno taka i planirav se mislam izmegju Plodnost i Organdziski Sistina e preskapo

На blackdeath и TheSecret им се допаѓа ова.
  14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Јас. Не знам точно со колку почнав, првпат се измерив во 12 недела заради приска, тогаш имав 109кг. Претпоставувам дека имам качено уште барем 10 сигурно... Ама за чудо сѐ ми е во стомак, нозете и рацете ми останаа слаби, ја носам истата гардероба од претходно, не изгледам како да имам повеќе од 85-90кг, отоци немам... Е затоа многу внимавам на притисок, можам да се прејадам и со една салата и после едвај дишам, тахикардии, гестациски дијабет...

15. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Mene otocite mi se javuvaat samo na nozete no samo dokolku sedam i mi visat povekje vreme, maticnata mi rece deka ke proverime za skrien seker naredniot pregled toa e 5juli

16. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    @Danii1998(") мој совет ти е да направиш ОГТТ најрано што може, ќе прашаш доктор и строга диета без разлика на килажата. Купи си и апаратче за шеќер и траки за урина (да следиш протеини, кетони...). После 20 недела ќе осетиш дека веќе си премногу тешка, а да не зборам после 30. Еве јас во моментов сум 33 недела лежам чекам да ми спадне јадењето (салатата) за да можам да се напијам вода, зошто и едно и друго наеднаш не можам, многу ќе ми качи притисок. Да не ти зборам за пулсот што ми е 100-110 нормален и неколку пати ми отиде до 190 - 200.

17. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Ti blagodaram ke go napravam testot po rano za dieta prasav mi rekoa ne postoi dieta za trudnica programa za ishrana ima samo od 7 mesec site mozni nutricionisti gi prasav

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Јас леб и месо воопшто не внесувам. Салати, овошно смуди, манџа некоја лесна, благо ништо, кафе без шеќер, некогаш пијам само јогурт колку да ме засити.

19. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Mene ginekologot mi rece leb nikako blago ne gazirano ne meso i salati da ovosje i hrana bogata so vlakna kako sto se zitarici kako i lekja crvena lekja itn.

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Е па тоа да и јас така се хранам, со тоа што сега мислам дека после третиот залак веќе не можам да дишам. До кај 17 недела си одев пешки секаде, после веќе почнав да се замарам, а сега и да сакам немам шанси да мрднам некаде освен на преглед и тоа треба да ми помогне некој да се облечам, да седнам во кола, да станам од цтг на пример... Не можам сама, се осеќам како да влечам камион. Сакам да кажам мора да почнеш многу да внимаваш уште од сега зошто до крај само потешко ќе станува. Јас се молам таа 36 недела да дојде и заврши сѐ добро.