Килограмите и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Sonce, Nov 22, 2009.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Конечно да најдам некоја како мене :lol: Со првата бременост 30 кг качив без никаква диета се врстив на стара килажа после 7 месеци. Втора бременост 24кг, пројдоја 4 месеци веќе си ја носам старата облека 36 исто без никаква диета.

mariz and Tea SK like this.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Значи како си ме изнасмеала со килажава твоја :D:D:D.
    Јас со првото до 12та недела имав качено 9 кила, до крај 24 кила. После 4 месеци од пораѓај бев како ништо да не сум качила, во панталоно 38ца си влагав без проблем.
    Сега со второво, ич не качував на почеток. Се качувам вчера на вага, 20 кила сум се здебелила, во вторник ќе се пораѓам. Ич не се замарам, знам ќе си симнам одма.
    Јади си се умерено, не си го оптертувај мозокот непотребно :)

Marsi* and nikja like this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

И јас така брзо слабеам :lol: Со првото до првиот род негов јас бев 76кг. После он беше 1г и 9м ослабев до 70 и останав трудна со второто. По второто отидов еден период и на 64кг :rofl: Турбо со 2 мали... Преслаба бев. Сега некои 2г бев горе доле 68-70. Верувам и овие сега брзо ќе ги симнам.. сакам не сакам со 3 деца :lol:

4. nikja

nikja Истакнат член

Toa e super sto nesi imala problemi,najbitno e da neutice na zdravjeto

5. nikja

nikja Истакнат член

Jas cel zivot sum si onaka za mene normalna,imam dosta muskulna masa i sekogas sum bila 55,56,57 variram,mada imam golemi gradi.I sega pred in vitro so hormonite se popraviv nekade 2.5 do 3 kg i sea plus.Ama za kilaza ic nese plasam kesi oslabnam znam kako mie lekot sport i nejadenje jas samo taka slabeam.Samo dasme zivi i zdravi i nke i bebusite dasi gi isterame do porogaj kako sto treba sve.

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Јас сум поправена 7 кила а сум 34+. И тоа последниве 3 недели не сум воопшто поправеба. Владимир во Њуборн ме немаше одамна видено, уштe од јануари последно и се видовме пред 10тина дена и ми вика си се ослабела... малце во мисла ми остана.
    Мене лично ми одговара што помалце кила да качам ама па од друга страна си викам зошто толку малце а уште малце во 9ти. Мене и стомакот ми е како во 7 месец на некои трудници.

Tea SK likes this.
  7. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Јас не сум се мерела воопшто страв ми е да стапнам ама ќе се мерам за 1 недела сум 39та и тоа ќе биде за цела бременост знам дека ќе биде 20+...цел живот варирам у тежина. Само што ослабнав пред 3 години 40кила од 100 на 60 и бев супер никад по згодна не сум била ете сега забременив и ги вратив повторно пак на истото..што да правам стрвна за благо сум. Знам дека пак ќе ослабнам али треба да го најдам тој баланс во животот да не биде се или ништо..

8. mariz

mariz Форумски идол

31+2, плус 14кг :)
    180 висока, почнав со околу 70.. имам сега 83.8 :D Со второто отидов на пораѓај со 86,87кг, па за 5 дена дома по раѓањето бев веќе минус 10.

9. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Dali nekoja e ostanata bremena so prekumerna tezina.Jas ostanav brenena so 120kg sega sum 15 nedela i sum 124 kg...

intj_girl likes this.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Имав комшика што сигурно беше покрупна од тебе, плус не беше нешто висока, искрено не знаевме дека е бремена додека не се породи бидејќи доста крупна. Еве девојчево 14 години има. Да ди жува и здрава и до лесно да и ја износиш бременоста. Ич да не се секираш, ќе се симне се. Опушти се.:l:

Danii1998(") likes this.
  11. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Mene kilogramite ne mi se poznavaat do tolku maticnata bas se iznenadi koga zastanav na vaga a bogami i jas zatoa sto edvaj so vezbanje oslabev i ja vrativ komplet kilazata sto ja izgubiv do sega imam normalna bremenost se e vo red se nadevam taka i ke bide Premnogu ti blagodaram

intj_girl and Feniksgirl like this.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Jas. I moj najiskren sovet od moe iskustvo, a i sto sum slusala od drugi, ako si vo moznost koga ke dojde denot za poragjaj odi ragjaj na privatno. Drzavno samo so jaki vrski, kabli.

intj_girl and Danii1998(") like this.
  13. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Iskreno taka i planirav se mislam izmegju Plodnost i Organdziski Sistina e preskapo

blackdeath and TheSecret like this.
  14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Јас. Не знам точно со колку почнав, првпат се измерив во 12 недела заради приска, тогаш имав 109кг. Претпоставувам дека имам качено уште барем 10 сигурно... Ама за чудо сѐ ми е во стомак, нозете и рацете ми останаа слаби, ја носам истата гардероба од претходно, не изгледам како да имам повеќе од 85-90кг, отоци немам... Е затоа многу внимавам на притисок, можам да се прејадам и со една салата и после едвај дишам, тахикардии, гестациски дијабет...

Danii1998(") likes this.
  15. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Mene otocite mi se javuvaat samo na nozete no samo dokolku sedam i mi visat povekje vreme, maticnata mi rece deka ke proverime za skrien seker naredniot pregled toa e 5juli

intj_girl likes this.
  16. intj_girl

intj_girl Истакнат член

@Danii1998(") мој совет ти е да направиш ОГТТ најрано што може, ќе прашаш доктор и строга диета без разлика на килажата. Купи си и апаратче за шеќер и траки за урина (да следиш протеини, кетони...). После 20 недела ќе осетиш дека веќе си премногу тешка, а да не зборам после 30. Еве јас во моментов сум 33 недела лежам чекам да ми спадне јадењето (салатата) за да можам да се напијам вода, зошто и едно и друго наеднаш не можам, многу ќе ми качи притисок. Да не ти зборам за пулсот што ми е 100-110 нормален и неколку пати ми отиде до 190 - 200.

Danii1998(") likes this.
  17. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Ti blagodaram ke go napravam testot po rano za dieta prasav mi rekoa ne postoi dieta za trudnica programa za ishrana ima samo od 7 mesec site mozni nutricionisti gi prasav

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Јас леб и месо воопшто не внесувам. Салати, овошно смуди, манџа некоја лесна, благо ништо, кафе без шеќер, некогаш пијам само јогурт колку да ме засити.

19. Danii1998(")

Danii1998(") Нов член

Mene ginekologot mi rece leb nikako blago ne gazirano ne meso i salati da ovosje i hrana bogata so vlakna kako sto se zitarici kako i lekja crvena lekja itn.

intj_girl likes this.
  20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Е па тоа да и јас така се хранам, со тоа што сега мислам дека после третиот залак веќе не можам да дишам. До кај 17 недела си одев пешки секаде, после веќе почнав да се замарам, а сега и да сакам немам шанси да мрднам некаде освен на преглед и тоа треба да ми помогне некој да се облечам, да седнам во кола, да станам од цтг на пример... Не можам сама, се осеќам како да влечам камион. Сакам да кажам мора да почнеш многу да внимаваш уште од сега зошто до крај само потешко ќе станува. Јас се молам таа 36 недела да дојде и заврши сѐ добро.