So prvoto ostanav so 100 ramno, so 114 otidov na poragjaj. Bremenosta ne ja osetiv, letav, nikakvi tegobi, nisto. Poragjaj uzas, nekea da me porodat zosto bev debela i zosto bev vo Cair bez mito i vrski. Vtora bremenost so -40 kg pomalku i sedum godini postara, puknav, nema sto ne mi bese. Taka da nikogas ne se znae, sekoj organizam e razlicen, sekoja bremenost e razlicna. Uzivaj i sekako pazi i na hrana kolku mozes, zameni bel leb so integralen za pocetok, poveke ovosje, zelencuk i proteini, pomalku testo.
Завршена втора бременост со +20, излегов од болница со 5 кила минус. Првата ја завршив со +24, 4 месеци после пораѓај бев на стартна тежина пред бременост. Сега да видиме како ќе иде
32+4 - 66 кг. Имам качено 7 кг. Се надевам максимум уште на 5,6 Сите викаат тек сега ќе качувам, само среќа сеуште се ми оди во меше.
13+3, моментално -2кг. Апетит воопшто, само насабајле. Ама не е страшно, и онака останав со 5кг вишок на мене. Крвна слика супер.
Дали ви варира килажата? Наутро на гладно до вечер кога мерам ми варира плус минус 1,5, до 2 кг. Не ми јасно, зар во тек на ден со течности храна качувам до 1, 2 кила?
За најверодостојно мерење најдобро е отсабајле на гладно и голи. Или, секогаш во исто облечени. Јас секое сабајле се мерам, навика. И кога не бев бремена. Инаку, скоро 34-та недела, од почетна + 8 кг., а со изгубените вкупно + 11 кг. Ама баталив секакви преработени шеќери од пред некој ден, зошто многу ми се гледа некако, иако уште во 36-ка ме собира во нозе и задник, само што не ми се закопчува.
Јас се плашам да не јадам слабо, дека пазам на шеќери, леб бел избегнувам, гледам здраво да се хранам. Јадам исто како и претходно, докторката ми рече без гајле бебето си зима колку му треба, без разлика колку јадеш.
Па, и јас така. После петти месец, некаде попладне после работа, леле имав чувство дека ништо не ме најадува. Па, се тешев, ај лесно е да контролираш глад кога не си бремена, ама вака на бепче му треба. Треба да не се претерува само. И јас не јадам леб, ама еднаш неделно пр. пица, или др. оброк црн леб со семиња и авокадо и кајгана, си дозволувам. Затоа се мерам редовно, зошто факт е дека не оди сѐ само во стомак, а не секој лесно слабее потоа.
Да да, бебето си зима доволно. Не му ја мисли ти тоа. Што му треба си зима тоа. Гледај да си се најадеш ти, бебето си е најадено.