Леле ќути и јас се јадам до крајот мислам каца ќе станам а сега почна и благо да ми се јаде баш кога не смеам
Забранетото е најслатко де. А како си јадев благичко. Па и со овошје сум ограничена. А би лапнала пола лубеница. Се тешам дека и во септември има лубеници, па ќе си надокнадам.
Леле не ми збори а лубеница омилена ми е ама гледам да не ја јадам инаку др овошје си јадам ама лошото е што јадам и благо завчера изедов 4 сладоледа не беа големи стикови ама пак шеќерот на граница нз што ќе се прави
Нема ништо лошо , ама кај жени со шеќер или еве мене конкретно поради зголемена плодова вода ми рекоа да внимавам и да избегнувам.
Ништо лошо само што ние што имаме скриен шеќер треба да ја избегнуваме дека има доста шеќери за жал. Баш онојден ми излезе видео од Др Митков така ли се викаше незнам точно и имаше кажано дека лубеницата, грозјето и ананасот имаат највеќе шеќери и треба ние што имаме проблем да ги избегнуваме.
Тебе што ти рекоа за скриениот шеќер што ти е на граница? Доби ли насоки што и како да јадеш? Дали можеш некогаш да си дозволиш нешто? Мене уште ништо допрва ќе ми закажат термин кај акушерка така вчера ми кажа таа докторка кај што бев. Јас пазам на храната ама вчера ја зезнав работата дека бев премногу нервозна и напната. Имам ептен кризи, иако не сум онака толку по благото сега ми се јаде ми се плаче
Мене рано ми е за скриен шеќер, таму август ќе испитувам. Али се дупнав деновиве од лубеница јадење. Некако така ме освежува и дека има сок многу па супер ми доаѓа. Си викам да не претерав нешто.
Не бе уживај јади си. Јас иако се сомневав дека може пак ми е на граница како со првото, па јадев и јас доста лубеница посебно кога убава ќе се погодеше.
Јас пред скриен шеќер можев цела Европа и Краш да ја изедам. Шеќерот е супер, ама поради плодовата сум на рестрикции. Еве каснав завчера едно парченце, ама да не се претерува. Јади си што ти се јаде, ако има нешто ќе ти кажат.
Kako ja regulirate tezina ta vo bremenost sakam da se po pravam dovolno no ne sakam da na kacam mnogu kg 15+ ned sum 62kg
Колку и да контролираш, ако телото во бременоста ти е склоно на качување килажа ќе качиш. Снаа ми еднаш на ден јадеше, плус ограничена со храна беше, па 110 кила отиде на пораѓај. Јас јадам како превртено црево, качено имам да, ама видливо не е баш. Јас и еден месец стагнирав со килажа, на почеток паднав 3-4 кила негде. Килажа се качува и се симнува, битно да биде се во ред.
Bitno da jades umereno ne za dvajca jadi sto tebe ti se jade mene licno mnogu me komentirat deka mnogu malce sum kacil bla bla zosto jas pazam jadam po zdrava hrana testo leb vopsto ne jadam
А како јадеш како превртено црево, а треба да пазиш на исхрана ради шеќерот? Па со висок шеќер покрај шеќер, исхраната треба да е нормална, па и редуцирана. Искрено и мене ми беше над граница на гладно 5.3 (за 2ч 7.4), но пазев не јадев ич благо и проблем си направив, ми паѓаше и ми се слошуваше. Јадам од тогаш нормално и си јадам и благо и лубеница (се умерено), вишакот плодова ми се регулираше и без екстремно пазење. Со бебе е се супер, шеќерот на крвни слики си е океј макс до 5. Значи ептен ако имате проблем, треба да пазите и ич да не јадете ни лубеница. Ама ако е на некоја ваква граница, па боже сачувај ќе си каснете некое парче лубеница.