Јас немам проблем со шеќерот никаков. Плодова вода имам малце зголемена, баш ти сподели мислам дека околку тоа. И лапнав лубеница, неможев да ја гледам така.
Од денес почнувам 16 недела, -6 кг. Исфрлив благо, освен сладолед од време на време, кафе, тесто... не ми сака душава, требало трудна да бидам за да намалам некое кило Повеќе сум на зеленчук. А во краставици, кисело млеко и јогурт се давам, ама на жештиниве најмногу ме освежуваат.
20+ само плус 5 кг. Ич не се замарам дали ќе качам, сакам барем бременоста да не си праам комплекси. Пред некој ден бевме на мекици, сите ме испофалија како сум се разубавела и одлично сум изгледала. Да ви кажам ми годеа комплиментите ама пак не се замарам дали ќе качам, вежбам редовно, сега не. Здравје после пораѓај ќе си продолжам и ќе си се вратам како што си бев.
Jas cela bremenost kaciv samo 7 kg pa iskreno super se osekav i lesno i zgodna mn pesacev i pazev mn sto jadev radi sekerot. Spored mene vo denesno vreme e greota da kacis mn kg osven nekoj problem ili da si sklona a so tie mislenja da jadite za 2 deka ste trudni vi treba energija ic ne se vodete.
Да ама ги има и такви (ко мене), што качуваат и ништо не им се познава. Јадам нормално. Сите мислат грам не сум качила, а јас имам качено 16кг, 35+ Нит имам проблем, нит сум склона на дебелеење. Цел живот сум стапче
Lele majka blaze tebe, dodusa i jas samo stomak imav i oslabev odma posle poragaj ama sepak da kacis i da ne ti se poznava to e veke dr level.
Јас ја почнав бременоста со 48 кг. Сега сум 30+1 и имам 51кг само 3+ А сакав барем 20 кг да качам да дојдам таман и со висината ама тоа е, некогаш не е како што сакаме
Ми оди во бутовите, градите ми се каде каде поголеми, лицето ми беше преслабо сега ми е супер, рачињата ми беа коски.. а сега таман Висока сум, убаво се распределува. Ама и со првото и второто, одма по раѓање ги немав 9-11кг. Плацента, крв, вода, задршка на вода во телото и други работи.... и после пораѓај одат одма надоле, брзо се враќам на првобитна килажа. Јас да не вечерам, одма слабеам. Сега што качувам е поради вечерата само
Те читам и тебе дека си ко мене Стварно сите се чудат, викаат леле браво ич не си поправена, лицето исто ти е итн. А јас 16кг качено Кога ќе им речам, мислат се шалам. Со 69, 70 некаде почнав... 86 имам Амааа 180цм, плус не сум најситна градба.
Јас сега сум згодна дури. Со 48 почнав бременост, паднав 3-4 кила на почеток. Пред две недели бев 62 кг. Сега следно ќе видиме колку сум. И мене ми се чудат кога ќе кажам колку сум поправена. Само мешето, бутки, задник и лицето ми се исполнети.
19та недела +2 (фактички си ги вратив тие 2-3 кг.шо ги изгубив првите 3,5 месеци). Само ми викаат дома, слаба си, не јадиш доволно, нема да расти бебето бла бла Висока сум 175, моментално 69 кг денес на контролата. Докторот ми рече се додека бебето расти и си добива на килажа, не се секирај. Јади си колку шо ти се јади. Мене и то ми е најважно, бебето да расти, не морам јас да се дебелам Јас и пред бременоста не бев гурман, така да, ни сега немам зголемен апетит. Јадам повеќе пати по малку од сѐ. Веќе 8-9 години сум без глутен и лактоза. Си велам дека до крајот на бременоста ќе се здебелам
37 недела + 19кг Се чудат сите кај ми се тие кг и ми викаат освен стомакот, се ми е исто од претходно. Раце, нозе, газ, лице..се ми е исто немам никакви отоци нити промени. Ваљда тоа што сум 185цм висока па не се познава толку Стомакот ми е голем, ама не ко за 9ти Океј и бебуш не е нешто преголем.. Ќе ги заборавев градите секако, 10 броја поголеми, меки, отечени и ми испукаа стрии под нив..ама што е тоа е
Предноста во тоа да си висока жена, качуваш кг во бременост и мука немаш 36+3, плус 17кг Јас имам стомаче (особено рипна овие 2 недели), градите исто пркнати и може нешто у бутки. Лице, раце, иста сум, ни оточе ни ништо 180 цм