zdravoo na site,vekje sum16+5 i nemam do sega nitu kilo pokaceno,vo prvite dva meseca duri i oslabev 2 kila bidejki nisto ne jadev,sega pocnav normalno da jadam,no me zagrizuva vekje sum skoro 17 ta nedela nemam pokacdno kilaza dali e toa normalno i za bebeto i za mene
Здраво. И јас немав качено во првите месеци. Ако детето напредува нормално, нема никаков проблем со димензии и мерки, качувањето на килограми на мајката, не е мерило. Напротив, доколку мајката има вишок килограми ок е и да се намалат во почеток на бременоста. Ова ми го имаат кажано неколку гинеколози и ендокринолог. Секако ќе почнеш да качуваш по малку, во последните месеци најчесто најмногу се качува. Важно е да се храниш здраво и да ги слушаш советите на лекарите што ги имаш изберено. Тие ќе ти кажат ако нешто е сомнително или треба да се провери. Поздрав и ти посакувам убава бременост.
Во првата бременост бев 73 кила кога останав трудна, а на пораѓај отидов со 72 кила. Сега со втора бременост 20 недела сум со минус 3 килограми од почетната. Твојата килажата нема врска си напредокот на бебето.
Веци Иначе мината брмеенодт до 18та недела качив 5кг дека лежев оваа бременост ја почнав со некое кило плус ама па по ок терам засега колку си даваме фора до крај 12/13/14кг?
Јас оваа бременост лежам и да ти кажам сум задоволна што сум качила 2кг.Јас сум на режим на исхрана со нутриционист си реков до 10кг да качам ке биде супер.
15+6 денеска и 1.5 кг сум качила, со тоа што ослабев скоро 4.5 кила првите недели. Сабајле мислев бебе ми е 5-6 дена понапред хаха како да влагам во 17та
22недела +4кг, Во првата бременост се поправив 13кг, но за неполни два месеци ја вратив старата тежина. Се надевам и сега ќе биди така
da isto i jas oslabev vo prvite meseci,pa se vrativ na istata kilaza i tolku ne mrdam vekje ,bitno bebinjata da ni se dobri
Здраво женски, јас сум 33 недела со +16кг. Ништо не јадам нарочито, исто како пред да останам трудна. Не знам како ги качив. Совет?
Ако немаш гестациски дијабет или прееклампсија, совет да си јадеш нормално и здраво и да не се замараш. Секое тело е различно, се додека внесуваме добри работи остатокот си е работа на телото, дали ќе складира повеќе или помалце. Јас јадам исто од почетокот до сеа 32ра сум, а до 20та недела слабеев, после почнав да качувам -логика никаква.
И јас имам качено, јас многу не се движам, а ништо посебно не јадам. Нека се роди живо здраво, па ваљда брзо ќе ги симнам ….