Во двете бремености качив многу. Со првата 30кг со втората 24. Се движев многу и во двете бремености, а сепак качував. И со двете се вратив на иста килажа како што бев пред тоа со истото јадење без никаква диета.
После колку време? Јас 25качив. До 6ти само 5 имав, после 20 хаха. 40 ден после пораѓај, само 10 сум помалку. Не дека ми е за лепота, ама страшно ми сметаат физички, никад не сум била волку, буквално одвишок месо имам на нозеве.
Потврдувам дека нема правило. Јас сум човек склон на дебелеење, а имам качено само 8кг, сега сум 38ма недела. Да напоменам дека се хранам најнездраво што може со бел леб, пецива, многу благо, газирани сокови, паштети и глупости. На ова што го јадам требаше да бидам +20.
Со првата после 8 месеци се вратив на стара килажа, со втората после 3 месец и сега сум и послаба 5кг од што сум била..
Јас 21, се немав измерено цела бременост, на прием кога ме измерија кога видов не ми беше јасно кај ми се кога воопшто не изгледав за толку многу здебелена Пред да излезам од болница се измерив таму само 6кг помалку бев. Ќе видиме сега како ќе оди слабеење, и мене ми сметаат зошто сум си чудна, онака со бебче во стомак не ни мислев на тоа.
Исто, коа ме измерија ауу викам ксј отишле килава, воопшто не изгледав така, дека и висока сум. Ама сега ко пача сум
Јас останав со 55 се породив со 72, сега сум 64 и тешко иде враќање на стара килажа. Секое тело различно.
Со првото останав трудна со 60, се породив со 84, со второто со 64, се породив со 84. А пазев на јадење во бременост....никакви правила нема во бременост
Нема правила. Јас бев 9 кила поправена. Ја имам истата килажа како пред бременост уште веднаш откако се породив. Ете може едно кило ако имам плус.
Епа така како тебе симнав 8 веднаш по пораѓај, бебе, постелка, плодова, крв итн. Вишокот остана. Ама ќе ги намалам, не сум цврсто решена па не превземам нешто по сериозно, не јадам многу ама јадам и благо, леб, знам и газирано да се напијам. 17кг плус бев, не се малку.
А никогаш не разбрав од што зависи колку ќе се поправиш. Не знам дали дека многу повраќав јас од 9та до 18та недела, па до кај 4ти месец негде дури имав 3 кг помалце.