Се е до организмот. Јас почнав со 83 кг, намалив до 77, а на породување отидов со 83.5 кг. Цела бременост повратив само три пати, а јадев се нормално.
Јас конкретно бев на патолошка од 5ти месец и не се движев ич до 9ти месец. Јадев а не трошев калории и затоа си качив толку.
Надокнадив, 35гн, +8кг. Може ќе стагнираш понатаму, а и да не е така стварно нема правила. Јас се молам само после бременоста да не ми останат, си ги гледам нозеве и газот, на мадеро ќе треба да спијам.
Немам толку кила колку што имам целулит жими се, не се ни гледам веќе позади, толку го имав средено со активност и масажи, сеа ми се натрупа за 2години да се занимавам со него А до 8ми месец вежбав, ама џабе, хормони се во прашање.
И тоа рачунај ако доиш ништо не можеш ни да мачкаш, ни да масираш. Доле на листовите на нозете како стара баба имам, а богами на слики се гледам и ликот цел изменет, како збумбарен, и тоа последниов триместар.
До 6ти месец имав 2 кила качено, ама последниов триместар уште 6 од шала, веќе кренав раце од вагата, ќе се мерам 2 недели по пораѓај да ја увидам вистинската штета
Јас вчера си поплакав квалитетно за килцата. (сега кога пишувам гледам дека уствари цело време плачам) Докај 26-7 недела мислам дека макс 4 кила имав плус. Еве 32ра, застанувам на вага +9. Од каде мамицата, од каде? Последниве 3 недели нагло неколку кила качив, стомаков порасна преку ноќ, веќе сум цело време во труднички хеланки по дома. Вежбам, пешачам, ама пак некако мускуливе на рацеве ми се изгубија. Едвај почнав да го оформувам тоа трицепсот, еве гледам се губи. И мака ми е. Ич не го сакам муабетот абе уживај, трудна си, после ќе му ја мислиш. Не не сакам после да му ја мислам, сакам сега да сум како што треба, бидејќи нели докажавме дека не јадеме за двајца. Претходната бременост во старт ја имав почнато со многу повеќе кг и качив 9 само до 42 недела. Сега 12-15 не ми бегаат. Шеќеров идеален, ми идеше да си го урамам резултатот од скриениот шеќер (со првата бременост сум била ептен гранично за гестациски, ама никој ништо не ме советувал), тироидава идеална, а килцава си одат нагоре. Нека е живо и здраво бебево, ама бре одбегнувам во огледало да се гледам последнава недела. Ме испоремети поштено.
Од бебето, плодовата вода и постелката. 10 на пораѓај одма ќе ги симнеш. Плус вишок вода се задржува во бременост. Баш нормална килажа имаш качено. Не се секирај.
Плановите во глава беа други сакав 9 вкупно до крај Претходно имав ослабено 33 кг и сега малку како да забегав кога се работи за килажа. Мака ми е што се заоблувам, си ги губам мускулите, а толку се посветувам на се. Ама се тешам дека сум здрава (сега за сега). Со хашимото веќе 10 години очекував страшни осцилации, ама и тсх добро го држам.
Плановите на страна, сосем здрава килажа имаш. До крај може макс што мислам дека нема уште 5кг. Јас 25 се здебелив. И тоа последниот месец кило дали качив. Еве 12минус уште малку 2 месеци од пораѓај. Како пача сум, и конечно имам дозвола за вежбање па од понеделник почнувам, и со исхрана и со вежбање. Кризирав одма од прв ден дека сум ужас во телово, и само кукам дека не можам да се гледам. Пишав во друга тема дека буквално пижами и едни панталони носам, ко избацена од поплава сум. Ништо не ме собира. Ама ќе ослабам, исто и ти. Не му ја мисли, стварно одма на пораѓај ќе ги симнеш.
Не се секирам ич за килажа, ако си карактер човек и претходно си одржувала и физички си активна ќе се вратиш во нормала дали за пола година или година. Најважно е да си здрава ти и бебе.
20гн, 2кг плус од пред бременост, супер нели? Се додека маж ми вчера не ми рече: абе те гледам во лицето како топче си. Ќе го иселев од дома.
Здраво. Јас сум 11+ 5 дена и сум во плус 4/4ипол кила. Стварно не ми е јасно, јадам 2 пати на ден, ништо повеќе од вообичаено, дури за празниците знаев да јадам повеќе, сега баш и неможам се. Дали е можно апчињата да имат влијание( пијам добростон, д од 1000, пре мама, фолна киселина од 5мг,плус аспирин) Што да преземам, да се движам многу не можам, многу е загадено. И ги оставив цигарите иако не пушев многу. Втора бременост ми е, во првата качив до 39 вкупно 13кг.
Iskreno ic ne se sekiram za kilogramite imasv 49 so prvoto stijnav do 65 pa potoa se vrativ na 54 i zalicev na covek. Sega so 54 startuvav , 20 nedela skoro sum 58 imam. Taka da samo neka bide kako sto treba
Здраво јас сум 18 и сум +8 кила И јас незнам како ги качив претходно пред да останам бремена јадев многу повеќе него сега сега избегнувам благо чипс смоки се тоа и пак килограми плус А колку многу брзо се качуваат или пак можеби има влијание тоа што не движам многу и дека сум Хашимото тсх ми е 6.99 Пријавена сума на програмата за трудници кај Драгана fitlife Само не обрнувам многу внимание на нејзината исхрана-мени Само вежбам
Си се консултирала ли со ендокринолог за тсхто откако си бремена? Мора да ти накачи терапија, во бременост секој месец се проверува тсх и се адаптира терапија, како те оставил со 7ца до сега.
6.99 е премногу и во нормална состојба, а не во бременост. Во бременост мора да се држи под 2. Посети си ендокринолог во најбрзо време. Јас сум 10 години со хашимото, цела бременост околу 1 ми е тсх, докторката очекуваше да рипне сега околу 31,32 недела, ама еве 0.93 е моментално. За хашимото најбитно ти е да исфрлиш глутен, соја и вежбање секако. Ама едно без друго не оди.
9ta nedela, 9 kila plus Prvata bremenost zavrshiv so +30 koi gi simnav za pomalku od 3 meseca, vtorata stignav do +10 vo 25nedela.