Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Правилно е да се оди кај нутриционист што ќе ти даде разновидна и избалансирана исхрана. Ама не во насока на слабеење,туку да ти укаже која храна и во колкава количина ќе придонесе за оптимално здравје на тебе и на плодот. А,покрај тие бенефити,нема да качиш преголема тежина,нема да слабееш и да се игладнуваш,ама ќе бидеш здрава. Не чини преголемо накачување тежина во бременоста. И мора да се јаде разновидна храна. :)

2. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Благодарам девојки на мисењата. Поради "јакиот" ми карактер за здрава и балансирана исхрана, знам дека ќе потклекам на многу убави пржени тиквички, сладоледи, баници, кифли, кои ете од претходната бременост ме оставија и сеуште сум со 10 кила плус. Сега дај Боже се да е во ред, да е живо и здраво само, за тоа се молам, а истовремено сметам дека е убаво некој зауздана да ме држи за готвена и здрава храна. На работа сум на битна положба и не би сакал да се дебелеам многу па да не ме собира ништо, а веќе имам проблеми со наоѓање облека.

:inlove: Бременко и загрижено. 5та недела сум и се молам и чекам кризата до 12та да помине.Се трудам овојпат работите да ги фатам на време со ред. Немам гадење, што ме води кон прејадување.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Вита диет клуб имаат програма за исхрана на трудници, ништо да не му фали на бебето да се развива нормално а мајката да не качува на килажа, можеш да провериш таму ако сакаш

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    So lesno da si go iznosis bebenceto i da bidis naj srejcna mamicka na ovaj svet :hug:

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.441
    Допаѓања:
    34.473
    22 +5 останав бремена со 73 и нешто, а сега 77 ама на мене ништо не се познава, само С од стомак имам :D :D :D: :D

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Јас многу сум поправена. Бременоста ја започнав со прекумерна тежина, 72кг, а сега (19 +1) имам 80,5кг, значи 8,5кг повеќе. Кај ми е крајот? :tmi:

7. macy28102012

macy28102012 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    57
    Немој да се сеќираш. Јас се поправив 19 килограми за време на бременоста, а најголемиот апсурд беше тоа што на бокс се качив со 75 килограми, а после седум дена имав 74 кг. После 10 месеци ослабев 16 кг, а сега, после 1 година, се вратив на нормалната тежина, без диети.

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Уф алал. да ти е... :clap:
    Јас пак со 63 стартував со 83 се породив,по 5 месеци имав 67 и сега помина точно 1 год и заглавена сум со тие 67 :sweat: никако да симнам уште 4 кг
    Почнав. да јадам и црн леб,избегавам да вечерам па ќе видиме... :tmi:

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас во 5-та недела имав 55кг.
    Во 11-та имав 56,8кг.
    Сега (13+5) имам 56,3кг :^)

Воопшто немам апетит, дури и тешко ми е ако јадам а не сум гладна. Знам дека од една страна е добро да не се качуваат многу килограмите, ама не знам ова моево дали е ок, цели 2 месеци само едно и пол кило да качам :|

10. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мила, килажа се качува после седми месец, до четврти месец може ни грам да не се качи, па 5 и 6 по малку и од 7, 8 повеке, ама се е тоа индивидуално, Уживаааааајјјјј

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Стартував со 54 сега сум 64
    7ми месец сум мислам дека многу е, ама што е тоа е :$ ќе слабеам после порагај ;)

12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Стартував со 70 кила, а сега сум 78 (7 месец). Со моите 1,72 цм (да си се пофалам) фино изгледам. :lol:
    Само стомачето ми расте т.е бебушко си расте. Мааалку сум поправенка во нозете долу или ми отекуваат. :o

13. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    Веќе сум 39недела и сум поправена 12кг,само мешко имам и тоа не многу голем како за 9месец :D

14. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    Јас сум скоро 20 недела. Стартував со 70 кг а сега сум 73 кг. Во однос на тоа колку сум си склона кон дебелеење засега се држам...но ме плаши што сите кажуваат дека после 5ти нагло се качува килажа. :o

15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Индивидуално е. Јас во првите 3-4 месеци качив едно 7-8кг., потоа стагнирав до 7 месец ништо не качив. После 7 месец пак почнав да качувам и сега имам качено вкупно 15кг. Кога ќе кажам дека имам толку качено никој не ми верува, изгледа не ми се познава толку, ама мене почнаа многу да ми сметаат. Никогаш сум немала толку многу. Инаку стартував со 57, сега сум 72кг (висока 1,75) :tmi:

16. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Сега за сега сум задоволна од килограмите, па ќе видиме до крај како ќе излезе :)

34-та недела, +11кг :)

17. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас сум 35 недела а имам само качено 2 кг. Почнав со 66 сега имам 68.

18. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Како успеа бе жено? кажувај диетата одма :lol:

19. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Јас су 18-та недела и според моите мерки до сега немам качено ни едно кило, браво за менеееее :D

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Јас еве ќе го завршам 29 недела имам 60кг значи +8 а ич не се гледа не се приметува многу слаба изгледам.