Здраво женски, не знам дали е за оваа тема прашањето, но сакам да прашам колку КГ изгубивте после пораѓај? Јас сум моментално 31 недела и +16кг
Индивидуално е тоа, кај секој различно. Јас качив +22/3кг. Бев 56 а се породив со 77,8 кг. После пораѓај бев 70кг. 6 ипол месеци после пораѓај сум 63 кг. Имам уште 7кг за симнување.
Мислам дека е индивидуално, јас качив 15кг, породена со царски, после помалку од 3 недели изгубив 12.5 и имам уште некои 2ипол за симнување. Пред точно месец сум породена, и стомакот ми е скоро па повлечен, само над раната имам малку останато. Кај мене цела килажа беше во стомак отидена за време на бременост
Релативно брзо се вратив на стара килажа и мн се нервирам. 20 кг бев поправена. Останав со 47 кг, на пораѓај со 67. Сега 9 ипол месеци после пораѓај сум 50. А баш си бев супер со тие 20+.
јас сум 31+4, денес се мерев +13 сум. горе доле очекувано, со минатата бременост качив 18, многу брзо се вратив
Сите сме различни. Снаа ми дали 5-6 кила се поправи во бременост. Сега 3 ипол месеци после пораѓај, има 10 кила плус. Се се средува, само живо здраво бебенцето да биде. Тоа е најбитно.