Нема правило додека бебето и ти сте добри. Јас двеве бремености се дебелеам во првата половина 12 кила и на тоа стојам, сега до крај имам уште месец ипол ама мислам нема да качам веќе килажа.
Нормално е. Всушност ти не си се поправила ништо, тоа 600-700 грама е бебе и плодова вода. Во првата бременост качив 15кг ама се тоа беше после 20та недела до крај. Сега со оваа бременост во првите 3/4 месеци ослабев 1,5 кг, сега сум 23+4 и сум само 4 кг поправена од кој 1кг е бебе и вода. Како што ти пишала членката се додека бебе си напредува одлично а и ти се чувствуваш добро нема место за паника.
Normalno e ne se sekiraj sega bebeto e malo, povekje ke kacis vo 3 trimestar koga bebeto raste najvise jas vo vtorava bremenost do 25 nedela samo edno kilo kaciv pa rodiv golemo bebe
26+1 Со точно 10 кг влегувам во последно тромесечје, којзнае уште колку ќе качам Не се ни мерам повеќе, на почеток се преоптеретував, но ете зависи какво ти е телото. Јадам здраво и редовно како и претходно, пешачам доста, па пак ги качив. Најбитно бебе да е здраво и да расте, се симнуваат килограмите после
Многу сум среќна што во оваа бременост и без тренинг помалку качувам ама сум 200% поактивна. Со првото качив 27кг, ги симнав сите за година без никаква диета туку си продолжив со тренинзи после 6тиот месец постпартум бидејќи два пати прокрварував од големината на плодот. Сега сум 20 та недела имам 4-5 кг плус и тоа јас искрено не гледам каде се, благо премногу ретко јадам, немам апетит за 2ца, оброците се умерени/ I love this pregnancy
Колку големо беше бебето? Јас искрено мислам дека од потсвеста што ми работи дека пак може да ми е големо бебето имам супресија на апетит. Првото мое бебе беше 4590 гр.
Јас сум 23+3 до сега има качено само 4кг. Некако малку ми изгледа, додуша немам ни којџнае каков стомак, не ни се приметува дека сум бремена .