Нема правило додека бебето и ти сте добри. Јас двеве бремености се дебелеам во првата половина 12 кила и на тоа стојам, сега до крај имам уште месец ипол ама мислам нема да качам веќе килажа.
Нормално е. Всушност ти не си се поправила ништо, тоа 600-700 грама е бебе и плодова вода. Во првата бременост качив 15кг ама се тоа беше после 20та недела до крај. Сега со оваа бременост во првите 3/4 месеци ослабев 1,5 кг, сега сум 23+4 и сум само 4 кг поправена од кој 1кг е бебе и вода. Како што ти пишала членката се додека бебе си напредува одлично а и ти се чувствуваш добро нема место за паника.
Normalno e ne se sekiraj sega bebeto e malo, povekje ke kacis vo 3 trimestar koga bebeto raste najvise jas vo vtorava bremenost do 25 nedela samo edno kilo kaciv pa rodiv golemo bebe
26+1 Со точно 10 кг влегувам во последно тромесечје, којзнае уште колку ќе качам Не се ни мерам повеќе, на почеток се преоптеретував, но ете зависи какво ти е телото. Јадам здраво и редовно како и претходно, пешачам доста, па пак ги качив. Најбитно бебе да е здраво и да расте, се симнуваат килограмите после
Многу сум среќна што во оваа бременост и без тренинг помалку качувам ама сум 200% поактивна. Со првото качив 27кг, ги симнав сите за година без никаква диета туку си продолжив со тренинзи после 6тиот месец постпартум бидејќи два пати прокрварував од големината на плодот. Сега сум 20 та недела имам 4-5 кг плус и тоа јас искрено не гледам каде се, благо премногу ретко јадам, немам апетит за 2ца, оброците се умерени/ I love this pregnancy
Колку големо беше бебето? Јас искрено мислам дека од потсвеста што ми работи дека пак може да ми е големо бебето имам супресија на апетит. Првото мое бебе беше 4590 гр.
Јас сум 23+3 до сега има качено само 4кг. Некако малку ми изгледа, додуша немам ни којџнае каков стомак, не ни се приметува дека сум бремена .
Многу повраќав до 13та, бел ден не видов Инаку не внимавам нешто посебно, си јадам од се по малку, благо не и леб мнпгу ретко, овошје и салати јадам повеќе од пред бременост
Уф, најмногу се должи за жал на лошење од почеток до крај и страшни киселини Влегов во шема некако да јадам најкасно до 16 часот, за да можам да спијам колку толку навечер. Плус пешачам многу секојдневно, бидејќи ми помага со лошењата многу + ме одржува фит. Еве сум, веќе 40та ја терам, варирам од + 2,8 кг до +3,2кг и толку. Едвај чекам да јадам како човек после пораѓај
Здраво женски во бременост качив 25 кг одма после пораѓај изгубив 10кг и следните две недели уште 5. Сега стојам на 10кг плус од килажата со која што останав трудна. Како да си ја вратам килажата од пред бременост? Инаку дојам, породена сум пред 4 месеци уште немам добиено. Немам нешто многу време за вежбање освен дома за храна гледам да внимавам ама голем апетит имам со доењево и со редовен оброк баш убаво ми надоаѓа млеко сум приметила.
Да ја искористиш есенва за пешачење колку што можеш, со количка. 10 000 чекори на ден се доволни. Попротеинска храна, леб само интегрален во огрсничена количина, и без процесирана храна.