И во двете бремености накачив околу 14 кг и јадев се што ми сакаше душата.Умерено но буквално од се.Памтам во втората бременост се давев во праски јадење и во лазањи.Сега 4 месеци по породување имам симнато 10 кг без диета.Обврските околу две деца,неспиење си го направиа своето
Во двете бремености по 3 кг. Откако ќе се породев, имав, 14кг минус од тежината со која сум останала бремена. Премногу од третиот месец па до денот на породување.
само 3кг качи? Лелее што оргнизам ке беше jas sum 15ned и сум кило ипол попрвена, ама со оглед на тоа што носам близнаци, до крај мече ке станам
јас влегувам од денес во 15 недела, и сум околу кило ипол поправена, ама ми е страв нагло да не почнам да се дебелам, затоа што носам близнаци, на преглед сум на 25 во ремедика, тогаш ке сум 17нед, пасе надевам дека ке се видат половите
Јас слабеев во бременост а во првите два месеци после породување, многу се дебелеев. Не верувам дека ова моево е во ред. Доаѓа како некое пореметување. Останав бремена со 77кг(ни дебела ни слаба, според висината и градбата). Се исушив во бременоста. Освен стомакот на мене не остана ништо друго. Се породив со 80кг а 3-от ден после породување имав 64 кг. За два месеци стигнав до 85. Јас се дебелеев отпосле по 15-20кг што не е во ред.
jas duri za moja visina 180 so 67kg bev i mislam e malce, slaba bev dosta. Sakam da kazam deka tie sto se slabicki da ne se potresuvaat odma za povekje kaceni kilogrami, sepak ne sme imale visok
Јас терам ситно до крајот и до сега сум +14 кг. Сите ми викаат дека не сум здебелена воопшто, а и јас тоа го приметувам од облеката. Освен едни фармерки и една блуза немам ништо друго купено трудничко. Си носам тренерки и блузи од претходно, само со зголемен мешко. Се чудам каде ми се тие килограми. Само знам дека бебушов мој во петокот тежеше 3200 Кој знае колкаво ќе се роди
Оддамна не сум пишала на форумов..Епа вака почнав со 72, а сега сум 15 недела и имам 77, досега имам качено 5 кила, изгледам здебелено, сите ми велат дека мешето се познава веќе, и во задникот и градите сум поправена ( иако и претходно имав големи гради).. јадам овошје, зеленчук само така жив да го грицкам, инаку кисело, туршија итн сега неможам да поднесам, леб јадам доста, иако гледам да биде црно лепче, сепак некогаш ми присакува душичката бело се тешам дека може и нема да бидам мнг голема на крај
Jas sum 24ta nedela i imam 16 plus, malku me fakja strav od vreme na vreme, ama pa na mene ne se primetuvaat.. bas sum trudnicka, ne debelka sto napravi ti? Gledam postov e od Sept
Zenicki, 19 ta sum i vekje 5 kg sum zdebelena. Leleeeee. Do 15 povrakjav i tolku imam kaceno. A da ne povrakjav, se prashuvam kolku kje imav???
isto i kaj mene,19 sum,5 kila plus a i uste moze da se desi da povratam,ama poretko,od denes si vetiv ke vnimavam malku sto i kolku jadam belkim ke mozam dase vozdrzam
јас cум 16, од утре 17 нед, а имам качено 2, кг, и тоа во газот и половината сакав со овие 2 да го дочекам 5 месец, ама тешко...веке почнувам да се ширам, а и близнаци се се плашам сега од нова год и празниците, нагло да не рипнам, ама што е, тоа е
si jadete normalno kako porano ili imate poseben rezim na ishrana,pa tolku malku imate pokaceno?spored mene se zavisi od organizmot,jas jadam isto kako sto jadev i pak se popravam
E taka... i jas se chudam. Ne jadam povekje od porano, ne se dvizam pomalku od porano.... izgleda zavisi od organizmot mnogu....
Do organizam e. Jas povrakav do 9ti mesec, 9kg se pipraviv i posle poragaj vednas minus tie 9kg (sega duri poslaba od porano sum) no vo bremenosta deka mi se gadese od se skoro i pimalce jadev.
супер Нана, па ти си веке 7 месец... алал да ти е, имаш посебен режим на исхрана, или? мене докторот ми рече да не јадам благо за да не се поправам, ама јас пак си каснувам по малку, страв ми е да не качам многу затоа што имам попуштени вени, за еднанед ке влезам во 5 месец, велат од 5ти нгоре нагло се поправа, ама ете кај тебе не е така, супер, така продолжи, а што носиш? кј мене едното е девојче, а з другото неможеше да се види
Јас сум 24 недела и сум 6кг поправена. Ама мислам и малку проширена во половината и колковите. А вака не изгледам поправена. Инаку јадам исто како и претходно буквално исто ништо посебно и шеткам по малку. по благото не сум повеќе по овошјето сум. Па ќе видиме до крај има уштеееееее, ама нека е се добро, да не отидеме мн до кај 12-15 кг добро ке биде.