Kolku si visoka i kolku kila imas? I jas sum 24 + 5 dena i imam plus 16kg vo temava ne najdov ni priblizno kolku mene nekoj da e popraven
21 nedela plus tri. Celo vreme lezam.Sva sreka sto dosega nemav mnogu apetit.Ne mi e za mene kolku da ne mu skodi na plodot. Jadam pocesto no po pomalku.Plus ne jadam veke od cinijata na maz mi za da se dojadam.
Јас сум со +7 кг, значи за 1 месец 1 кг. Инаку сум 4.5 месеци бремена. Во мајчината книшка пишува дека нормално до крајот на бременоста е да се накачат најмногу до 12 кг. Кај бремност со близнаци и до 20 кг. Јас сум претежно на овошје и зеленчук, јадам нормално и крвната слика ми е супер. Месо не конзумирам зошто не можам и понатаму да го поднесам. Ќе гледам да се држам до таа нормална килажа до крајот, но ќе видиме понатаму што како ќе биде.
A nie so 16 plus, a imame uste 3 meseci sto da pravime... Mene cudno mi e na vaga sum 86kg, porano imav 70, a vaka na mene ne se gledaat deka se 16+ :/
Малку на диета Штом пишува во мајчината книшка дека до 12 кг е нормално веројатно е така. Плус скоро сите трудници сме со витамниски таблети од самиот почеток и веројатно од тамо и толку плус килограми.
Јас сум на почеток на 15 недела и имам качено 1,5 или 2 кила. И тоа килажата ми е само малку во стомакот и градите повеќе. Јадам нормално, дури и повеќе. Бев уплашена да не е тоа малку, но ми рекоа дека сега ќе сум почнела рапидно да ставам килажа.
Gotovo napisav dieta edna od internet... Mora da se drzam na ovie kilogrami da ne se popravam uste... Mada se cudam kade se, voopsto ne izgledam debela :/
Mariz prati ni link od dietata,plus 5,6 sum popravena a okolu 20 nedela sum,i nemozam da se gledam takvo mi e liceto izgledam kako 100 kila da imam,inaku sum 62,a visoka 168..mnogu e..
Mariz, па ние сме тука некаде јас сум 1, 68 со 55 кила почнав. Сега сум 61кг а се нормално си јадам ко претходно незнам ни овие од кај ми се. bella.s Инаку да и ја почнав некако да се заоблувам во лицето и ја сум чудна, ама тоа е ќе помине битно мм ме сака и ваква ( демек има што друго да прави )
Od bebceto se i od toa okolu nego.Baska ako pies kako jas trista vitamini i cuda i toa e.Em ne dvizime kako porano.
Abe toa i ne e nekoja dieta, sega ne sum doma... Moze posle da ja pratam, a inace ja najdov na net 7 dnevna ishrana za trudnici, taka nesto bese... Jas sum 180 visoka, a 86kg.. najdov i eden kalendar za presmetuvanje na tezinata vo bremenost i mi ispadna so 89 treba da se porodam, a sega bi trebalo da imam 75,6 :/
Za dieta tesko.Baska ne se preporacuva.. Lebot go isfrliv od obrocitr. E sega gevrek,kiflicki miflicki okolu nova godina se prostuva. Suvi slivi sekoj den a gricki ne praktikuvam.Epten ednas nedelno stobi flips. Inace priznavam pocna ds mi se kacuva apetitot.
Mene mnogu strav me faka toa so naka4uvanjeto na kg , sega sum 9-ta nedela ,retko povrakam ,ama startuvav so 75 kg...Mislam deka ke ja prekora4am stotkata....A ne znam veke shto da jadam ,i taka sum dzimrija ,pa sega veke od se mi se snearnuva..Ili kiselini imam ili tezina vo zeludnikot....Za sega sum oslabena 3 kg ,ama imam 4uvstvo deka za mnogu kratko vreme ke se zdebelam premnogu ...
Уживај си,сега е период кога не е важно колку ќе се поправиш , јади си што ти се јаде,се разбира не колку за двајца И да се поправиш многу,има време за размуслување и симнување на килограмите.Нека си тече убаво бременоста и нека се роди живо,здраво бебе,тоа е најважно.
На сам крај (9.01.2015) 41 недела+18 кг (дете скокна многу на крајот), Дома си дојдов со + 6 кг Денес, две недели по породување + 1 кг. Уживајте жени и не се грижете за килажа во бројки, грижете се за здравјето!
Denes bev kaj maticnata,6 mesec sum,66 kila,dosega 10 kila popravena,sto e mnogu mnogu e,kaza i doktorkata moram da prezemam nesto za eden mesec uspeav 4 kila da kacam,sram mi e od samata sebe,utre sum na ginekolog i toj ke me iskara,e kako da nejadam koga mi se jade,ama ajde ke probam poveke so ovosje i takvi raboti,i lebot da go isfrlam pa da vidam sto ke bide,aman vise so tie kilogrami,kako jas da sakam taka.
Kako be taka ve karaat za kilogramite, ako ti e odlicna krvta i se drugo, osobeno bebeto... posle kje se slabee, kje se trca po detence, kje go setkas Jas sum 20kg popravena a sum 30ta nedela, pa nikoj ne me iskaral do sega... Jas kje se pozalam sama i duri me tesat
Pa i jas taka velam neka e se vo red pa posle ke mu ja mislime,ama ete,nekoi lekari nese soglasuvaat so nas,krvta e ok,so bebeto fala bogu dobro e,ama ke moram ili da namalam kilaza ili do kraj da ne kacuvam poveke,sto e nevozmozno,ete taka rece,lugeto po 10 kg kacuvaat vo cela bremenost,ne velam deka ne e vo pravo,ama pa nesme site isti,malku me iznervira ama ajde,kako e taka..
Pa jas mislam deka 30 kje gi kacam sigurno... A kolku si visoka i kolku kg imas? Jas slabicka si bev pred da ostanam bremena, mn sum popraena sepak... no vaka ne sum da reces debela, bas sum trudna