Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    1.67 sum,66 kg,pa i jas vaka nese gledam kako nekoja mnogu popravena,osven u facata sum poveke bucka deka imam sitno lice,inaku na pocetokot bev 56,57kg,mene licno me faka panika da ne otidam previse od sto gledam deka cel den osekam glad i me tera na jadenje,sreka sto ne jadam blago inaku kaj ke mi bese krajot:lol:

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Eheee jas sum povekje od tebe kade kade :D jas sum 180cm, a imam 90kg... Inace si imav 70... Vo lice pa ic ne sum popravena, racete mi bea pa epteeen slabi, a sega mi se taman :D Edino butkive, gzov, gradite mi se pogolemi i sekako stomakot najgolem :D

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    mene najvise liceto,gradite i stomakot mi e kako za 8mesec,vo nozete i gzot onaka malku zaoblena,ajde utre belkim ginekologot nema da me usrami,pa ke probam nesto da namalam ama nimise veruva deka ke mi uspee:x:)

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Jas probav kao bozem so nekoja dieta, leb ne jadev, pomali obroci... Koga pocna da mi se losi povekje rekov kraj! Se osekjav kako da ne mu davam na bebeto da jade :D a nozete mi se oteceni celi, majka mi mi rece i ona takva bila cela otoci... Vika se poragjam so tebe stanuvam od boks nozeve stapcinja, mi gi snema :D

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    25+4 ...plus 6 kilogrami.
    Apetitot mi e intenziven :bandit:
    Zasega ne se mnogu ama za ponatamu uste sega me faka strav.Imam veke kazano,ne mi e gajle radi sebe,da se porodam pa ke mislam sto okolu toaa,amazaradi beceto mi e..

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Galapce,ne ti se mnogu,imas fora za popravanje,vo sporedba so mene i so drugi ovde na forumot sto sme si bucki,ti si super,ama krajot na site ni e neizvesen,ajde se drugo neka e vo red,kilata ke gi resime otposle,jas taka se tesam:)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Leeleee vaka koga citam deka za 6kg se potresuvaat bremeni mene pocnuva panika da me fakja. Jas so plus 20 sto da pravam :D

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Se potresuvaat oti pocnale od start so mnogu :tmi:
    Plus deka lezam postojano,ne treba da se dvizam..Dosega pazev i mozev da se pridrzuvam da ne jadam posle 20h,ama veke ne mi uspeva.

9. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Оф леле ве читам на темава и страв ме фаќа:( Да не бидам погресно сватена-се сто треба би направила да биде бебуш добро,ама очекувам кај и да е да се извадам од памет со рипањето на килажата.од утре влагам во 5 месец,инаку сум мн ситна 159,почнав со 43 кг а сега имам едвај 44 не се ни толку баш:) Јадам повише овошје и салати,месо не баш,некогаш и по нешто благо или смоки ама гледам тоа да е редуцирано.Инаку морам да споделам една корисна информација со вас мамички-може некој е веќе запознаен ама сепак-ова важи за сите а посебно за оние кои би сакале да внесуваат доволно корисни витамини или дневните потреби на протеини и минерали без опасност од поправање-СЕМЕ ОД ЧИЈА! Нешто што мене ми сепокажа како мн корисно а и на 2 мои пријателки.Дава огроомна енергија,се осекам сита,крвта ми се поправа секој месец! Јас го практикувам наутро ставам по една лажица во овошно смуди. Со срека нека ни е на сите,па сеа дебели-не дебели-БИТНО СО БЕПЧЕ У РАЦЕ:inlove: УБАВ ДЕН НА СИТЕ

На galapce и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Imase i pred da ostanes bremena preku kilogrami sakas da kazes? Ili koga ostana kaci naglo? Jas prvite meseci kaciv 18, znaci do kaj 5ti vekje imav 18kg plus, a sega vekje dva meseci 2,3 imam kaceno :) zavisi koga se izmeram na vagata, nekogas imam 91, nekogas 89.50 :D

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас сум 22 недела,имамкачено околу 5ипол6кг,многу ми се, овој месец само качив + 3, и нагло почна да ми расте стомахот, висока сум 162 см, сега тежам 64, а останав бремена со 58... до минатиот месец се си одеше супер,сега веке ми е страв, секој месец ако качувам по толку, а кажуваат дека од 6месец сеоди и по повеќе, ке се тркалам, а и плус близнаци се... вчераме сретна една пријателка што не знаеше дека сум бремена вика ти уште малку имаш, а:) a jas уште не влезена во 6месец, до нова година не ми се ни познаваше дека сум бремена

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Leeele jas pravev muabet so edna drugarka i nekoja zena sto e bremena, nezina drugarka kacila 30kg a 5ti mesec e... Sto kje stane do kraj be... Jas so 20 plus a sum 8mi mesec vekje i se plasam, a 30kg do 5ti :o

13. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    јас сум крај на 8 месец и досега имам качено 11 кг се надевам до 15 да одам .... но за зал на стомакот и покрај тоа што ми викаа да се мачкам со добри масла кои ги користев сепак ми се појавија стрии :(

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Abe genite si go pravat svoeto eve jas imam 20kg kaceno a na stomak nemam ni edna strija... A mackam pavloviceva najcesto, imam i babylove maslo ama od nego poretko mackam... I toa ama mi e rastegnat stomakot a nemam strii... Predtoa imav daska stomace da ne recam i navnatre mi bese :D

15. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    епа тоа е ама ајде ќе издржиме што сака нека биди само здрави и живи да бидат нашите малечкии ... се за нив ќе издржиме :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Утре почнува 36 недела ,инаку 55 кг. имам,значи досега 6 кг качив.

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.273
    Допаѓања:
    76.330
    Of blazesi ti... Pa koga kje se porodis kje bides poslaba od sto si bila :)

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Прва бременост:
    Останав бремена со 74 а се породив со 77. Кога си заминав дома имав 9 кг помалку
    Втора бременост
    Останав бремена со 77 а се породив со 79. Дома си дојдов со 70
    Се тоа заради :puke:
    9 месеци бев само на вода. А родив здрави и прави деца. Колку е чудна природата

На bile84, espana и mariz им се допаѓа ова.
  19. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Jas imam kaceno 10kg, i site vo 5,6 i pola sedmi mesec, i odtogas stojam vo mesto, jadam i bebuska raste ama kilogramite stojat isto!

На bile84 и espana им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас денес се мерев и се имам поправено 10 кг.....исто и јас,најмногу кг.нагло качив во 5-6 месец.

На bile84, makedonkamak и Bufi им се допаѓа ова.