Asja blaze tebe,gi nemas nasite maki,no koga ke slusnam taka deka nekoj nese popravil nemozam a da ne prasam,kako se hranes,aj ako ne ti e tesko,prosvetline malku,mozesli da ni pises sto imas na menito eden cel den,sto poveke jades,jas blago mnogu malku,no so sekoe jadenje jadam leb e toa me dokrajci,a bez leb isto kako da nesum jadela,ne mi e slatko..
Bella.s, jas mislam deka ne e tolku do ishranata kolku sto zavisi od organizmot! Isto mislam zavisi kaj ke trgnat kilogramite da ti odat, dali vo stomak ili uste na pocetok ke se lepat za tebe, vaka mislam oti moze edna ista zena so dve ili poveke vremenosti razlicno kg da se debeli! Zosto nekoja ke kaze so prva 5kg a so vtora 30kg, primer e samo ova! Inaku jas cela bremenost jadam se i sesto, normalno zdravo, i leb redovno jadam i ne se smetam za zdebelena, tie 10kg ne mi znacat nisto poveke oti sum sosema ista, nemam nisto od trudnicka garderoba, nosam normalni helanki i maici, bluzi, osven sto nosam pojas da ne mi bide golo meseto! Taka da se e do organizmot, mozebi gresam ama ja taka mislam, pozdrav
@Bufi jas go delam istoto mislenje so tebe,mislam deka hranata ima uloga ,no ne najvazna,se e do konstitucija i kako sto velis kade ke se rasporedat kg. I jas si gi nosam istite helanki od pred bremnosta,isti bluzi,rolki,se isto.Imam uste dva meseca za popravanje,no za sega ovie 10kg.ne mi se primetuvaat,ne deka ne sum popravena,no pogolem del mi e vo stomakot...
Јас сум и овој месец со + 1 кг. Може и иста тежина имам како минатиот месец зошто последно кога се мерев бев наоблечена баш онака зимски и ми покажа вагата 71 кг. Пред да останам бремена имав 63-64 кг. Мене дури и стомакот не ми се познава многу, не се забележува. Како се да е нормално. На последниот преглед докторката ми кажа дека сега ќе сум почнела да се дебелам и да јадам двојно зошто бебето сега ќе почнело многу да расте. До крајот имам уште многу и да видиме како ќе излезе се.
Makedonka i Espana, za da ve utesam, jas poslednive dva meseci, osmi i devetti eve stojam vo mesto so 73kg, taka da primer sum deka nemora da znaci deka na kraj najmnogu se debelee. Normalno e da variras od den do den so kilogram ili pola, ama toa zavisi kolku tecnosti ke vneses toj den.Kolku pati mi se ima sluceno navecer se meram i ke pokaze 74mozebi i preku nok stanuvam za vo wc i sabajle pak se meram edvaj 72kg, Bidete bez griizi, neka ni se zdravi i zivi bebinjata vo nas, neka bide se vo red, a kilogramite podocna ke se sredatpozdrav
Epa super ako e taka,deka mene site mi vikaat sega najmn.ke sum kacela ovie dva meseci,ama ete kaj tebe ne e taka...imas pravo da si rodime zivi,zdravi decinja,i site da sme si zivi zdravi,a za kg.sega bas voopsto ne se bitni.... Btw.dosta pisuvas tuka,jas cekam veke da pises deka si se olesnila ,pa da si kupam mekica vo vasa chest
@espana i jas bi sakala pobrgu da ve cestam mekici, ama na bebuska izgleda i e mnogu ubavo vo stomaceto na mama
@Bufi е во право . Зависи од организмот. Јас кога ја почнав бременоста,имав 49 кг,меѓутоа по 2 месеци ни беше свадбата,и подготовките изгледа ме ослабија. Па,кога се качив на вага во 15та недела,имав 45,значи минус 4.. До 5ти месец така едвај јадев,а потоа добив апетит ,фала Богу. И се до сега значи имам 55 кг,меѓутоа не ни обрнувам внимание на килажата,добро не е да јадам нонстоп.. Јадам двапати дневно,меѓутоа може да ми се случи да јадам и преку ноќ,а вака по цел ден си грицкам нешто полесно.. Тоа е,баш утре сум на контрола ,па да видиме колку има бебушот на 36 недела.
kako mислиш беше само на вода? не ти ослабна крвта? не ми е јасно 9 месеци само 2 кила да се поправиш... и мислам не е здраво, не ли се чувствуваше истоштена, не велам да се јаде се и сештоо во неограничени количини, ама затоа си има од- до
Јас јадев се. Ама се освен водата - повраќав Ниту крвта ми ослабна, ниту истоштеност чувствував. Дури ни витамините не ги пиев заради гадење.
трудници, до кај сте со килограмите? Јас од утре сум 24 недела, полни 23, а имам покачено 6 кг.. многу е?сите велат од 7 месец натаму нагло се чачуват килограми, па се плашам
Јас најмногу кг.качив во петти-шести месец.Кај секој е различно....Уживкај си,важно да е бебче живо,здраво па за кг.има време ако ни пречат ќе ги симнеме има време Јас до 6ти имав качено 7-8кг....
Jas si kaciv 18 kg do 5ti pa nikomu nisto Ama eve sega sum 8mi i stojam vo mesto nekolku meseci kacuvam kilce, simnuvam... i sega za sega sum so plus 20kg Vodam vo temava znaci, ako ima nekoja kako mene so plus 20kg neka se javi haha
Nema vrska, jas do 5ti gi kaciv 18, a sega vo mesto si stojam, slabeam 2,3 kacuvam 2,3. Duri koj i da me vidi vika lele pa ic ne si popravena blazesi ti.. i im vikam da be ic 20kg plus ima na mene i mislam deka do 25 do poragjaj kje stignam, ne se plasam... kje si slabeeme posle
28 nedela +7 A pocnuva da mi se zgolemuva apetitot. Non sto nesto da se imsa vo usta..No gledam da zamenuvam so ovosje i zelencuk...Ovosni kiselini me fakaat veke.
Јас сум 30 недела,до пред извесно време внимавав како што вели @galapce , кога ќе ми се јадеше замена правев со овошје или салата.Но,сега,баш не се пазам,некако се опуштив и си јадам и благичко и тестенини,сега јадам мн.овошје и салати,ама пак ми се јаде
Влезена во 23 недела со +8 кила . Тоа е, кој знае што ќе биде до крај, грбот парам парче ќе ми биде, уште од сега имам благи болки ако седнам некако неудобно.
Не се грижи,се знае до крајот уште неколку кг.. да си жива и здрава ти и бебето,а после следи внимавање на килограмите
Jas do 5ti mesec bev 18+ ako ti e za uteha a sega sum 8mi mesec ,34ta nedela i sum 20+ Jadi si ovosje, salati povekje... nemora da znaci deka sekoja trudnica pri krajot se povekje kacuva