Најинтерсно е што пазам што јадам овошје и зеленчук многу, и домашно готвена храна, дури на на работа носам од дома, ама ете. Е сега благо си сакам, ама и тоа не е ништо екстремно. Инаку уште ме собира старата гардероба, се разбира само не тоа што се закопчува кај стомакот и старите градници. Целата килажа ми е во стомакот и градите, многу сум смешна.
jas овој 6 месец не качив многу, за 20 дена пола кило само, се надевам дека ке го поминам со 1 ama затоа пак 5ти си качив 3, до 5ти уште 3, и сега сум некаде со + 7, третото тромесечје е пред мене, ќе има уште... а и близнаци, леле... стомахот ми е како да сум голтнала балон, и тоа од сите страни
Ja sum polni 22 nedeli i denes vleguvam 23. Imam kaceno do sega 3-4 kg, se sum ista samo sto stomakot pocna da mi se poznava sto bev 5ipol meseci, kako da sum se prejala. sega veke e saglam stomace Inace ostanatite delovi od teloto ne mi se popraveni. Neznam kako ke bide ponataka
Ohoo odlicna si ti nema pravilo za ponataka... nekoj vika mnogu se kacuvalo poslednite meseci, jas prvite kaciv, poslednive ic sekako pazi si js krvnata slika... toa e najbitno, jadi ovosje, zelencuk, tecnosti povekje
труднички,уживајте си во бременоста и не се замарајте со кг, кај никого нема правило јас си имав супер бременост со многу апетит од 4-5 месец а претходно мн ми се лошеше, и многу ми беа слатки јадењата особено висококалоричните пица,бурек.....еден куп глупости ама јас ги јадев со сласт и с се поправив сигурно 18 кг од кои 10 си заминаа на пораѓај ама сега со доењево си качив плусс од тие што си ги имав ама некако не ми е слатко како што ми беше..уживајте си со мешковците и подгответе се за НАЈУБАВИОТ период од вашите животи кој доаѓа со раѓањето на бебето
Ирена ова како јас да сум го пишувала во 22 г.н влегувам со +7 а тек сега ќе видиме како ќе биде со месеците што идат Кој како ќе ме види ми вика дека супер изгледам а јас целата килажа ми е во стомакот и градите А и јас јадам обавезно многу овошје, зеленчук ама и благо си каснувам по малку Ама ајде се да биде како што треба па после ќе си вежбаме со нашите малечки и ќе слабееме и ќе си менуваме совети за слабеењеТе гушкам тебе и твоето бебенце
јас пак на килограми немам многу качено, 26 г.н сум, до сега 6 кг, плус близнаци, а сите кога ке ме видат викаат леле колкава си, едвај одиш ама си разубавена ( да ме утешат ) некои мислат дека сум пред породуванје, а не сум во 7 м влезена...a јас не се чувствувам така, мислам ми смета стомахот, не дека не, ама си се движам нормално...и си велам, лелее со 6 кг сум ваква, до крај ке се тркалам
Само со 6кг.ти велат колкава си Јас сум 12кг поправена,а кога ќе ме видат викаат дека мн.малку сум се поправила....ама како и да викаат,тоа е,да сме си живи,здрави,па по пораѓај ако не сме задоволни ќе внимаваме на килограмите...
тоа зависи и од тоа какви сме биле порано, јас немав стомах, и сега кога ме гледаат како балон напред многу им се чини... изгледа килажта ми е во стомахот, а имав другарка што си беше полничка, со стомаче, и до 7 месец си ја носеше истата гардероба и никој не ја позна дека е бремена, се породи со + 11,и потоа си остана иста, пак си има стомах се зависи од конструкцијата...ајде да сме живи и здрави и ние и нашите малечки,што е тоа е
И јас порано оти слабичка без стомак сега како топче ми е. Почнав со 57, и после првичното губење на кг. во првата третина во втората си повратив и сега во полна 23 недела сум 58. Плус 1кг од стартните. Мојата гардероба одамна не можев да ја носам. Дури и во фазата кога бев ослабена, мешето ми беше испакнато а бидејќи алиштата сите 34-36 тесни...морав да почнам да набавувам гардероба за трудници. Ќе видиме како ќе се одвива. Си јадам се..и тоа баеѓи
Па исто и јас претходно немав воопшто стомак,со таква градба сум,вдлабнат стомак,сега ми е како топка,ама еве кога ме гледаат викаат ама малку си поправена,само во стомак,а не се малку 12 кг....,а јас си велам,овие се зезаат со мене .сеедно кој како не перцепира,да се чувствуваме убаво,здраво,до крај со лесна бременост и со здрави,живи дечиња во рацете. :-!
ova definitivno mi e bolna tema,cel den da jadam nema da kazam dosta,pocnav so 57 sega sum 69,a krajot na sedmi sum,znaci plus 12 kila,e vaka i jas nese gledam kako mnogu debela,i dr velat deka sum super,osven ginekologot,e toj neme gleda dali sum simpaticna vaka bucka,toj gleda vagata sto kazuva,inaku za garderoba,osven farmerki recisi se drugo isto nosam ,ama toa ne mi e uteha,ajde velam uste malku e,belkim pa ovie poslednite meseci nema mnogu da kacam,i ne mi e tolku strav od kilata nego se mislam celulitot i striite sto ke si gi pravam otposle,kilata se simnuvaat no ova drugoto me zagrizuva
Значи и докториве различно не перцепираат Мојов гинеколог кога се мерев ми вика не се качувај на вага,јас ти кажувам супер изгледаш,продолжи вака да си се храниш...а тоа што велиш за целулитот,и јас си го гледам на нозеве,тој тешко ќе се тргне,ама гајле ми е,ова е најважно,толку чекав Пред ова само вежбав,и внимавав на исхрана ....ама доста беше,сега сакам бебе да чувам,па и нека имам целулит
zavisi i od visinata moze si povisoka od mene,jas sum 167,nema beganje espana,kolku i da se popravame toa e,ajde neka drugoto e vo red pa za izgledot ke mu ja mislime podocna
Jas imam 20+ a koga kje me vidat mi vikaat ej pa ic ne si se popraila, a jas takvo STO? 20 kg sum popraena bre luge vcera bev da se slikam za apsolvent i imase guzva mn, 20 dusi redica i toj slikarot me vide i vika ajde malku trudnava da ja pustime preku red, i jas takva ne sum malku skoro 9ti sum mu vikam haha i toj oooo masala mi vika Kaj se tie 20 kuznae, samo vo stomak, vo gazot i vo gradite
Јас бев иста ситуација. Се поправив 18 кг, а уште си ги носев моите фармерки. Немав голем стомак а не ми се ни приметуваа многу. Луѓето околу мене ни 10 не ми даваа вишок и кога ќе им кажев се чудеа. Првите три месеци качив 7-8 и следните 10кг ги качив последното тромесечие.
jas se popraviv 25 kg koga se porodiv mi trebaa tri meseci da si ja povratam kilazata stomakot vednas mi se povlece
@danichap па ти кај го носиш тоа бебе И јас почнав со 58кг ( 168см висока), без стомак и масни наслаги. Редовно вежбав пред тоа. Ама како разбрав дека сум бремена ставив на пауза фитнес и првите 3 месеци здраво се изнаспав по 13 саати. Немав повраќања воопшто. Само ми се гадеше од храната што претходно сум ја јадела. Јадев само бели пецива. Сега се е нормално, да чукнам на дрво како да не сум бремена. секој ден како коњ ринтам. Имам качено 3-4 кг и пошто бев без стомак сега веќе се гледа мешко. Ама фармерки неможам да носам. Не ме копчаат, аку се ми е во стомакот.
Jas sum niska ,159 i tokmu poradi toa se pla[am vo vrska so poka4uvanjeto na kilazata. Ostanav bremena so 75 ,se simnav na 73 i sega pak se vrativ na 75 ,a tek sum 16+5. Do kraj ima ushte mnogu ,a mene mi se jade samo neshto kalori4no ,ete , za pojadok obavezno jadam po 2 kifli4ki ,za ru4ek gledam da izbegnuvam leb i da jadam poveke salati i za ve4era pak neshto ovoshka ili salata ,ama mnogu mi se pie gazirano i mi se jade blago....
е па значи сеуште си на иста килажа, а веќе си 4 месец, уште малку и 5ти... првите 3-4 месеци треба да покачиш околу 2 кг, некои не качуваат воопшто, јас качив 2, ама после од 5 следува поправанјето jas sum 28 недела и сум + 7, ама имам уште многу, велат најмногу се качувало последните 3 месеци... Не пиј газирано, и јади што помалку благо, тоа најмногу дебелее