Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    16.099
    Јас сум 24-та недела, во почетокот на бременоста (првите 2-3 месеци) ослабнав 2 килограми, потоа си ги вратив пак, и сега си стојам на тие килограми кои ги имав пред бременоста (одсекогаш имам прекумерна тежина) така да ми оди во прилог да не се поправам многу.

2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607

Оф топик и може ќе ве "израдувам" вас трудниците, ама не видов тема соодветна...

Ај што летнаа на почетокот килата од неспиење и трчање околу детето, и останаа само кило - две плус, ама жени доењето не е лесна работа.

Ноќни подои - помини - замини во кујна, касни си благо... Преку ден, пак благо... Ама пијам и пивски квасец за млеко, и си раснам ко тесто!

+ 6 кила...и тие 1-2.... Значи +8 кг од пред бременост...

Ама се за млеко за бебе!

На ennaz и espana им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Taka e.. nie site se nadevame ajde da se porodime pa kje slabeeme :D a za mlekce zdravo da imame, treba zdravo da se hranime... :)

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, срцка, не си сама, те стигнав +20 сум, неверојатно, но вистинито за еден месец 6-7 кг.сум качила.Малку ми е чудно дека сега послабо јадам надувана и да сакам неможам повеќе, ама ете што е тука е :) вака сите се чудат каде ми се кг.ама сепак јас си гледам во хеланки нозеве ми се поголеми :)))))) а и тешко се движам хахахах, но на исто сме да сме живи,здрави ние, бебушите, а за кг. ќе разговараме потоа ;)

На SpangeBob, mariz и Kaetana им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Aaaa jas sum 25+ sega hahaha :D iskreno i se cudam kaj se, zatoa sto ne sum ona da reces masovno golema, debela... Ama visinata si go pravi svoeto, moze deka sum visoka ne mi se poznava... A sto e interesno nemam mnogu golem trudnicki stomak :D sega eve edna nedela se nemam kaceno na vagata strav mi e :D tek koga kje se porodam kje si se izmeram...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Со 53кг останав бремена, а со 67 се породив. Дома се вратив со 61, сега мака мачам со +4 што ми сотанаа

7. Gockica

Gockica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Јас се збуцкав 10 кг до 31ва недела. Не е дека многу повеќе ми се јаде , но промената од вежбање 3 пати неделно на 0; без одењето пешки до дома и до секоја дестинација кај што ќе ми текне многу ми влијаеше на килограмите :( се надевам ќе се нормализирам наскоро. Вака

8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mesec ipol nemav nakaceno nitu gram,i si velam dobro e,tolku od debeleenje,koga ovaa nedela gledam recisi plus dve,sega sum 71,72,katastrofa(facepalm)(facepalm)

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Idni mamicki eden najdobronameren sovet za vas: jadite pijte i uzivkajte barem sega koga vi se moze. Koga ke rodite i da sakate nema da mozete zaradi doenjeto. Jas se popraviv 25 kg i odsekogas imav problem so kilazata , a uste pogolem so slabeenjeto. Sega za mesec ipol gi simnav kako od sala. Ne se opteretuvajt so kalorii, jadete se,zarem sega e vreme da se hranite so trevki?

На Maceto123, espana, ennaz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Jas sum 25+ i gajle nemam, do dusa mene ne mi se poznavaat mnogu, ne izgledam debelo zatoa i ne se sekjiram :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Kapak na se jas izgledav debelo, ama ete obvrskite okolu deteto go napravija svoeto.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Si jadam normalno kolku sto mi se jade,so toa jadenje vo normalni uslovi so godini ne bev kacila ni kilo ama vo bremenosta kilata kako magnet se lepat na mene,i jas mislam deka so obvrskite podocna bi trebalo da se namalat znacitelno ama striive sto da gi pravam,zatoa se najvise nerviram,a inaku za debelo i jas ne izgledam kojznae kolkava,ama koga eden covek nemoze da se prifati kako takov,se e gjabe,nemie gajle sto mislat drugite tuku jas nese osekam ubavo vo sopstvenoto telo,toa e,znam deka necini ama takva sum,

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас сум +20, месец дена не се мерев мислејќи сум отишла до +25, ама еве вчера се качив и гледам исто си стојам цел месец, а инаку на почеток повеќе внимавав што јадам,сега се подопуштив се што сакам си јадам...и јас така велам ,има време за слабеење :)

На makedonkamak и Maceto123 им се допаѓа ова.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Se meram recisi sekoj den^_^,do sega sum +14:devil:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    + 9, na pocetok od 8 mesec

На bella.s, makedonkamak и Maceto123 им се допаѓа ова.
  16. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @volsebna секоја чест за тебе со +9 во 8 ми месец и тоа со близначиња како што се сеќавам јас :inlove::inlove::inlove: Јас сум +8,+9 почеток на 7 ми месец до крај кој знае колку :sweat::sweat:
    @bella.s јас незнам кој месец си ама ако си на крај па и не е многу +14 кг јас знам дека и докторите викаат доколку имаш нормална килажа до 12-13 кг е сосема нормално да се поправиш...Али и ти сама кажа дека многу е битно човек како се осеќа :*Уживај па за некое време ќе пишуваме во муабетите за борба со кг.;)

17. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Za pomalku od dve nedeli vleguvam vo 9,pa ajde da receme ne e mnogu ama ne e i malku,koga kemi kazat se popravile 9 kila 10 mi se ide da si zaplacam:D,

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    јас сум 30 недела , имам качено 12 кила. :(
    ама мислам дека не јадам ништо нарочито повеќе отколку кога не бев бремена.
    Кажав веќе не стапнувам на вага, се нервирам.
    Не можат мене да ми заменат оброците зеленчу и и овошје, тоа повеќе ме прави гладна, самиот организам ми бара нешто појако ]:)

Плус веќе почнав да отекувам многу, со првото не бев таква.
    ама и со прво качив многу, +17 мислам, па бргу ги симнав.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Lele,siteli 17 gi simna?otprilika kolku vreme ti trebase da si dojdes vo normala?

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    I jas koga kje procitam deka kje se pozalat so +10 se potresuvam hahah :D a jas sum 25+ :D sea za nekoj den kje vidime i so poragjaj kolku ke simnam, zatoa sto cudno mi e sto voopsto ne sum debela... Majka mi vika jas otoci bev mnogu, koga stanala od boks nozete stapcinja i bile :D