Jas iskreno ne se nadevam mnogu,dpored mene najveke sto mozam da izgubam vednas dur sum tamu vo bolnica edno 5,6 kila maksimum,znaci ke ostanat mnoogu visok,rpa normalo,9 meseci se debeleeme sakame preku nokj isti da bideme
па што знам. Дојдов дома со некои 7 кг вишок, знам дека малиот имаше 10 месеци кога бевме на море и веќе бев во форма, без диети, освен кратко време што правев 10 минутни вежби за затегнување пред море
не се воздржувам од ништо, си јадам нормално, секое утро пијам млака вода со сок од половина лимон и 1 лажичка мед, после тоа јадам по едно јаболко, и после 2-3 часа нормално појадувам, благо се трудам да не јадам многу, ма да си јадам, и одам доста често во wc... и гледам речиси секој ден да пешачам, барем половина час, 9 кг не е многу, знам, ама до крај секако ке ставам уште 3-4, а пред да останам бремена имав околу 5 кг вишок,162 сум висока, а бев 58 кг, па затоа несакам да претерам, затоа што после породуванје остануваат барем 5 кг +, а за мојата висина тоа не е малку, и многу тешко се симнуваат... знам, нема да бидеме манекенки, ама лето доага, ке треба да шетаме со количките сепак мислам дека треба да јадеме од се што ни бара душата, ама по малку, а не за двајца или тројца, како што велат старите
@volsebna Bravo majka kapa ti simnivam za bliznaci mislam deka i do 20 kg e normalno ... Super si izdrzala
Ве читам си се тешите не ви се гајле килограмите па и за +20 демек имало време кога да се слабее. Како прво не е здраво за мајката толкава килажа, па тоа е шок за организмот, второ поголема е веројатноста за потешко породување. Дебела мајка не значи дека ќе роди и големо бебе. Хранете се здраво, домашно приготвени јадења и многу овошје и зеленчук многу подобро за бебињата, а и за вас.
Jas sum 35 nedela i sum so plus 12 kg. Slabicka bev i si ostanav, samo stomaceto raste. do krajot imam mesec i poveke taka da ke bidam max do plus 15 kg. Bebeto e super so tezinata i se e normalno. Treba da se vnimava ns kvalitetot na hranata sto se vnesuva, a ne na kolicinata. Ubavo e napisano pogore, feminkata ima pravo- debela majka ne znaci ke rodi i debelo dete. Pa ne e celata srekja vo debelinata. Da se rodi bebce i pomalo od 3 kg ke si naprednuva brzo i normalno. Najvazno e da ni se zdravi i zivi bebinjata, kilazata ne e presudna za zdravje necivo. Jas sum rodena 2.200 gr i brzo sum naprednuvala vo tezina. Sto znaci ako bebceto e zdravo i normalno ke si se razviva i natamu pravilno i ubavo.
Neznam za drugive ama jas licno nitu vo eden moment nesum pomislila da jadam so sila za da mi bide bebeto pokrupno,jadam isto kako i porano,so isklucok na nrkoi denovi koga osekam poveke glad,sekoj den sum so ceden sok,so ovosje do salata so integralen leb,i kolku mozam prosetki i dvizenje po doma.jas do 3 mesec se otepav so povrakjanje od krevrt nemozev da stanam od se mi se gadese,so zor casa voda edvaj ke ispiev na den i nea ke ja povratev i pak kacuvav 2 kila na mesec znaci kako da go svatam toa,ednostavno organizamot mi e sklon kon debeleenje vo ovoj period,a i ne sekogas slabite se pozdravi od podebelite,toa e moe licno mislenje,mada se slozuvam so vas deka treba da vnimavame,za nase dobro e,ama ne sekogas mozeme da vlijaeme na nekoi raboti.
A nie sto se hranime zdravo, duri i malku jadam kako za trudnica pa sum 25+, a vrska nemam kade mi se tie 25 zatoa sto ne sum debela moze pravi razlika sto imav 67kg a visoka sum 180cm i da napomenam tie 20kg gi kaciv do 5ti mesec, posle 3, 4 meseci samo 5kg kaciv... A cela bremenost cat pat povrakjam, na pocetokot pa se isturav... E aj sea kako e mozno
Go napisav toa zatoa sto gledam nekako za mene se vazese napisaniot post pogore Nemora da ste grubi so trudnicite, sme se popravile kje slabeeme de... A ima razlika od trudna do trudna tuka, ako bev so visok kilogrami pred da ostanam bremena i toa kako kje se plasev za 25+ kg. Baska sekoj organizam e razlicen, sekoj den jadam gotvena hrana i ovosje, blago slabo jadam... Pa ete si dojdoa od nekade 25 kila :/
@mariz се согласувам со тебе и со тоа што немора да се биде дрзок со трудниците Искрено многу е битно и со колку кг си останала бремена, и како ти стоеле претходно. Некои останале со 45кг и се поправиле 20 кг, некои останале со 90кг и се поправиле +10кг. Така да секој си знае што и како, а башка и темава е да си се пожалиме и пофалиме ние трудниците Битна е здравата храна и доколку дозволува бременоста движење, вежбање ама доколку дозволува Се разбира и дека секоја идна и сегашна мамичка е убава на свој начин
17+1 недела, -7 kg. Сите нормални жени се дебелеат во бременост, јас слабеам. Исто беше и со првата бременост, а се си е во ред. Докторката вели таков ми е метаболизмот, а да си признаам и внимавам што јадам, не баш колку јадам. Природно сум со поприлично голема тежина, и среќа моја што не се дебелеам.
Pa navistina malku se iznervirav zatoa sto vo pogornite postovi samo jas imam pisano deka sum 25+ i deka nemam gajle, taka da toa za mene se vazese izgleda... Slika da stavam da pokazam deka sum zgodna idna mamicka
Нема потреба мила од слика уште кога те читаме ние што те знаеме подолго време прво што би искометирала за тебе е дека верувам во тоа што каѓуваш, а со таа висина и те како добро изгледаш, сакаммммм и јас да сум толку висока А башка и тоа што си една од најпозитивните девојки по форумот и со другите трудници и веќе породени мамички супер совети и мислења споделувате И кога ќе се породите ние ќе ве бараме да кажувате што и како за понатаму *Уживај си мила
Fala mnoguuu Go cekam golemiot den, utre mi e termin pa nestrpliva sum denovive, malku povekje vozbudena ne spijam voopsto... Se nadevam deka se kje bide vo najdobar red, pa obavezno kje vi pisam
Мојот пост не се однесува на некој конкретно, а впрочем и негледам ништо дрско во него. Многу добро знам шо пишувам и јас бев бремена до пред четири месеци. Во цела бременост се поправив 14кг од кои само во седми месец 7 кога отидев на контрола доктоката лом ме направи ама јас си бев крива јадев како луда, потоа исфрлив благо и газирано и се вратив на здрава исхрана и во осми и деветти заедно се поправив само 3 к.
Секој ден кога отварам веднаш читам да не има нешто ново кај тебе и пошто знам дека ќе ни раскажеш се а и знам дека се ќе помине во најдобар ред, како што е господ никој не е, а и овој месец има и други трудници и ќе има многу мекици и е еден од моите омилени месеци, пошто јас сум родена овој месец Со лесно мила утре е голем ден
Еве @mariz, и јас имам пишано дека сум +20 и повторувам НЕ МИ Е ГРИЖА, најважно се знае што е.Инаку потполно се согласувам дека ако е поголема килажата незначи поголемо и поздраво бебе.Секој организам е различен , а и секоја градба.Јас ,според мене а и според други сум супер, крвна слика во нормала, само стомак на мене, а онака никој не верува за толку дека сум качила.Здраво се хранам, ама кг.се лепат, (може затоа што осум месеци лежев) И докторов мој ги критикува трудниците ако се мн.поправени , а мене ми вика супер се храниш,супер изгледаш...звучи чудно ама навистина незнам кај се 20кг,така да ти верувам и тебе Мариз дека не се приметуваат
Abe za primetuvanje, se primetuvaat na pocetokot koga seuste nemav mese koj i da me sretnese kje recese abe nekako malku si se popravila, a jas togas bev 3,4 meseci bremena ama za debela voopsto ne se smetam... A sekako deka nemora da znaci deka ako jades povekje bebeto povekje kje prima i kje bide pogolemo, si zima toa samo kolku mu e potrebno... Bas me interesira posle poragjaj kolku kje simnam, zatoa sto mislam deka i jas kako majka mi so otoci sum mnogu i vodata vo teloto mnogu mi se zadrzuva... Zatoa sto i po malku mokram
Да,да, да не бидам лажга не дека не се приметуваат, ама не се приметуваат 20, сепак многу е како бројка
Brzo si odat kg po porogjaj, oc uvo da ne ve boli! Doenje, nespienje, po malku stres, biologija i fiziologija, se ke se sredi!