Pa sekako deka nema mnogu da se primetat... Edno e da se popravis onaka 20kg, drugo e so bremenost da gi kacis Pa jas porano mislev 10kg ako kacam kje bidam kako Cacko
Братучедка ми накачи со првото преку 30 кг и имаше мноу тешко породување и компликации после тоа. Само поради таа прекумерна тежина и ненормална во секој случај. Личниот опис и беше сменет додека беше некаде 7-9 месец, не си личеше на себе. Јадеше, знам колку треба и не треба, без мерка и здравјето си го наруши поради тоа. Проблеми со циркулација, проширена вена, висок притисок, проблеми со дишење итн. Зборот ми е дека телото страда во секој случај од тоа ектремно зголемувње на тежината.
4 месец - 4кг нагоре. Ја започнав бременоста со 72 кг и висина 173цм за време на зимските празници (не е за оправдување ама то е сега ) до сега ни еднаш ми се нема згадено од ништо јадам исто како пред да останам можи некој залак повеќе.На сабајле основно јадење ми беше овес со јогурт ама почна да не ме најадува. Па сега до крајот ќе видиме колку кг ќе бидат.
4 месец сум, 2 кила сум качила само. Страв ми беше на вага, мислев поише имам. Инаку ја почнав бременоста со 65 кг, а висока сум 152. Малку повеќе тежев него со требаше али што е тука е
Vo cela bremenost kaciv 9 kg, koga se porodiv gi simnav odma. Ama posle nekolku meseci so stresot okolu bebeto, nemav vreme da jadam kako covek da sednam na masa, ni pa da gotvam, jadev sto ke mi dojde pri raka I si se popraviv otkako go rodiv bebeto Trudni mamicki, eden sovet, obezbedete si pomos od majka, svekrva, bilo koj posle poroduvanje, zatoa sto vo zavisnost od bebeto, nema da mozete do toalet da idete a ne pak da vnimavate sto jadete. Jas sum vo stranstvo, sama, a moeto bebe bese mnogu placlivo, ne cicase, spiese samo vo race itn. Sega za vtoro koga ke se resam ke si ja donesam majka mi uste pred da se porodam
Mariz,da te prasam i za kilogramite,posle poragaj se gubili nekoe kilce ili individualno si e,posto mnogu kazuvaat uste tamu,vo bolnica, izgubat na tezina?
Eve jas ke ti odgovoram od moe iskustvo. Uste vo bolnica normalno ke izgubis kilaza, znaci tezinata na bebeto, tecnostite i placentata, se sto ke izleze od tebe. Potoa ke krvaris dolg period ke se cistis I so toa se gubi kilaza. Osven ovie raboti, mnogu se gubi I so doenjeto zatoa sto site masti sto gi primas preku ishranata, bebeto ke gi dobiva preku mlekoto. Ne drzete dieti posle poragaj, jadete normalno, raznovidno, I pred se, zdravo, za da imate kvalitetno mleko I pijte mnogu tecnosti. Bebeto non stop na gradi za da vi se stimulira mlekce I so negovoto doenje kilogramite se topat. E posle seto ova ako seuste imate nekoe visok kilce, ke si vnimavate na hranata I ke vezbate I se ke se sredi
Od vozbuda sto sum doma od vcera zaboraviv na vagata, kje se izmeram sabajle i kje pisam tuka. Inace jas se popraviv mnogu 25+ bev no na mene ne se poznavaa, duri i stomak golem nemav a bebe od 4400 rodiv pocnav so 70kg, a stignav do 95... Bas da vidime utre kolku imam
Јас сум 16+5 и досега немам качено ниту едно кило, е сега почнува да ми се подобрува апетитот па ме фаќа страв немој нагло да качам на килажа, јас сум си инаку склона на дебелеење ама ај белки нема многу да се поправам
ајде марис пиши колку спадна со килажата, јас почнав со 72 сега сум 81, ама имам уште време до порагај, со првото почнав со 68 стигнав до 80,, а кога се породив спаднав на 71,,,
znaci so 25+ stignav 95kg, 180 cm sum visoka, imav 70 pred bremenost, sega porodena imam 85, 10kg sum samo minus od poragjajot, no zatoa gradite mi se pak plus 5 mislam, ogromni i puni so mleko, samo se molzam i cica bebus isto i stomakot ne mi e spadnat seuste.. kje vidime za nekoj period kako kje bide
minus deset ne e malku,a i normalno nemozat da se simnat site naednas ama dobro si pocnala,so sreka i so kilogramite i so bebusko
Pa samo bebus 4400g... Haha Nemam nekoj golem apetit, no se hranam zdravo a i sum slusnala deka preku cicanjeto bebus dosta vlece i deka se slabee od toa, mesevo neznam dali da go stegnam so mider, ima nekoj iskustvo od mider?? Ne mi e salce, seuste izgleda matkata ne se ima skroz vrateno zaso poduen mi e... Sakam da spijam na stomak ama strav mi e
Јас со првото носев мидер.р сега првата недела не го носев имав мн голема рана бев сечена долу,крпена едвај седев 2недели.се на страна После почнав да го носам мидерот и стварно ме стегна.висок мидер до папокот..сеуште си го чувам сега за второто..
Мидер не се носи само ради стомакот, и ради враќање на матката. Јас не носев првите 40 дена, многу беше топло ем ради раната. Но после првиот преглед кај докторот, матката сеуште не беше вратена па ми нагласи за мидер. Малку се варев со него август месец, но после еден месец матката си беше во ред. Стомакот сам ќе спласне, кај некој побрзо, кај некој поспоро, тоа зависи од мускулите колку биле јаки претходно.
Da da i mene me mislese za ransta zatoa i jas dva pati i siena sum, gakji edvaj nosam i po fustan sum doma mider tek malku da pomine ranata... Bebusov golem me raspuka cela, baska i secena lele majko..
Nemozam da se setam dali bese ovde na forumot ili nekoja statija bese,deka miderot ne bil dobar da se nosi,stomakot bez mider pobrzo se sobiral,kolku ima vistina neznam..
31 недела и +13 кила тоа е. Денес се утепавме од шетање и пазарење, испешачив некаде 6-7 километри и немам гајле, ич не осеќам замор, ама си здрвив и неколку топки сладолед , без шекер не ме бива. Инаку последниве два месеци има ставено само 2 кила, сите други ми се од претходно во зимата кога не мрдав од дома, се се фати на мене.
Најново 37+2 и плус 14 кг. Стомакот стандард не многу голем, само некако нозете ми се гледаат како здебелени. До крајот ќе видиме што математика ќе излезе.