Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Ic da ne se sekjirate, jas sekoj den skoro odam po edno kilo minus, 10 dena sum porodena, a vekje 14kg minis, da napomenam deka 25+ imav na mene :) Mesko mi se izramni, si nosam mider ama ne mnogu sto stiska... :)

На zalosna, danichap, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Јас сум 14+5 и страв ми е да се качам на вага. Не дека сум многу поправена, ама за 2 недели ми е свадбата, па сега е држ недај работава. :D На почетокот на 4 качив само 2 кила, сега гледам по алиштата дека сум качила пак, али се надевам не повеќе од 2 кила. Нека расте после свадба колку сака хаха :party:

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a како да знам колкав мидер да купам? Обично носев м големина, ама сега со близнаци во мене ххл боди одвај ме собира, и со царски рез ке ме порагаат, и од кога да почнам да го носам, веднаш по породуванјето или после ваденјето на конците? Инаку немам многу кила качено, 35 нед сум, за недела-две ке ме порагаат, + 10, ама стомахот ми е како пилатес топка, и гледам последната недела ми распукал над папокот :(

4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    за мидер после царски ќе почекаш 40тина дена .ова по препорака од лекар

се најдобро волшебна

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Jas do 40ta nemav strii mnogu na stomakot edna dve pod papok... Deka ja zaterav 41va lele koga raspukaaaav abe preku nokj i nad papok strii, lom cela :/ i sega se slapam so krema za strii se nadevam kolku tolku kje gi snema tie (bledi se ama mi smetaat, baska stomakov paca)... A za mider so carski i baska nosis bliznaci matkata dosta kje ti se prosiri, kje mora ginekolog da ti kaze dali e vreme da nosis mider, koga matkata kje se sobere ubavo, a i ranata mora ubavo da ti bide pominata. Znam od edna zenicka taka nekoj mesec, dva ne nosese mider... dali tolku treba ili ona taka si proceni neznam :)

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mariz,koi kremi gi imas za striite,imali nesto podobruvanje,ako se pokaze nekoja efikasna kazuvaj vednas,i jas sum cela haos,do kraj na 8 mi nemav abe ic na stomakot,a sega,leleeee,strasni se,maka mi e da se poglednam vo ogledalo,jas citav za edna cicatrix,bila dobra i bas ke ja pobaram dali ja ima.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Pa neznam dali sami od sebe se povlekuvaat ili od kremata, inace kremata e Rilastil, jaka krema e i zatoa se masira najvekje dva pati dnevno so nea. Malku e poskapa 1600den ja zemav, rano e uste za rezultati dali ima... Kje vidime neka pominat uste 2, 3 nedeli barem pa kje znam dali taa mi pomaga :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas vo prvata bremenost od 58kg na krajot si dojdiv d0 75..si nakaciv poveke no za 1 godina si se vrativ na starata kilaza no meseto malku si ostana :) sega pak sum bremena i sega za sega sum 63kg..ic ne si se sekiram,vazno bebusot da mi e dobar a za kilogramite kako dosle taka ke pominat

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Јас имав 76 кг ко останав бремена, а сега во 17+4 имам 80 кг .... многу ми се зголемени градите од 85-ка прслуци на 100-ка појдов. Висока сум метро и седумдесет.

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    од старт 58 со висина 162 стигнав 69, до породуванјето другата нед ке стасам и до 70 :) се надевам брзо ке се вратам во нормала

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Браво Волшебна за тебе колку малку си качила, па и со оглед на тоа дека носиш близнаци секоја чест, брзо ќе се вратиш во нормала со две бебушки...Само со лесно и убаво да си поминеш :*

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    малку на тежина, ама да знаев повеќе ке качев... последната недела кога кажа стомахот пукам, децата растат и и во должина и во ширина и во килажа, а нема место, малку кожа :( a да си имав повеќе кожа на стомахот може немаже толку да ми распука...како изрендана сам, а чеша неверојатно, џабе мачкам

13. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Оф леле ајде мила се ќе биде ќе се вратиме во нормала после раѓањето на нашите бебушки, и чекаме утре да кажеш што како сте се договориле :*

14. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    19+5 8кг се поправив до сега :wasntme:

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Skoro 16 nedela sum i nemam staveno ni kilogram seuste, se nadevam ovaa bremenost pomalku kilogrami ke kacam :^)

16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    19 недела +7 кила :( се надевам нема да бидат уште многу до крај :D а си јадам исто како и пред да останам бремена со тоа што дури и поздраво се хранам,мада и бебушко е крупно бебенце а и кој и да слушне колку сум се поправила ми вика не изгледаш така :D цела килажа мислам дека ми е во мешето и во градите веќе ме познаваат на улица дека сум бремена :D само нека расте да си се роди живо здраво па после на диета:D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Ja pocnav vtorava bremenost so 60 kg i sega vo 4 mesec sum -8kg nosam bliznaci i mnogu povrakav.Sega denovive mi se podobri sostojbava pa ke vidime kolku ke se popravam.So prvata bremenost se popraviv 10 kg

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mamicki nas denes ne pustia od bolnica i jas edno vleguvanje odma kacuvanje na vaga,na poragaj otidov so 74,75,a sega sum 65 i vaka koga se poglednam se poznava bagi deka sum oslabnena,e sega imam uste 9 kila za do starata kilaza pred bremenost ama poleka mislam kese sredi,vaka si vnimavam na ishranata ,si jadam od se ama so mera,pa zdravje mislam deka za brgu vreme bi trebalo da si se vratam na staro:mm:

На Eli23, Maceto123, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    18 nedela +1kg 8)

На Eli23, Kiflicka05, m.i.g и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Bella kako si so strii? Jas od naglo slabeenje imam novi strii :(