Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mariz pisav i vo taa tema,uzas,samo toa mozam da kazam,dali nesto kese poprsvi so tek na vreme ke vidime..ama teska rabota.koga gi pipnam so raka onakvi se vdlabnati sobereni abe grozni se ama sto da pravam;(

2. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    26недела +7кг
    Од 63 на 70, а висока сум 180,
    Ама само маалку во нозе се имам поправено,друго се е во стомакот.:tmi:

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    15недела и 5 дена, покачив 2,5 кг

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Sigurno negde imam pisano za vreme na cela bremenost se popraviv 40 kg ostanav bremena so 55 a sega ete posle dvs godini imam 53 :) uzivajte vo bremenosta i ne se preoptovaruvajte so kilazata i posle poragaj ke ima period koga ke treba da se jranite dosta zdravo a kilazata ke si ka vratite sakale ili ne samite obvrski ke vi bidat pogolemi a zelbata za redovna ishrana mala :)

На Angel.Heart, bella.s, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Jas stignav 100kg, pocnav so 70... Duri poslednite denovi ne se ni merev, zatoa sto nadminav termin dosta i se nervirsv ne mi dojde do merenje :D Sega sum minus 15kg i vise, a pominato ima samo mesec ipol :) Ama uste od poragjaj bev so minus 10+, kje se slabee i toa kako... obvrskite si go pravat svoeto :D

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Леле жени, само јас изгледа се дебелеам после пораѓај???!!!....... :(

Ахх, ќе си пукнам од мака. 10 дена по породување си бев скоро исто како пред да затруднам, плус кило - две....

Сега уште малце и ќе стигнам како пред да се породам... :(

Веќе сум на режим, мора да се симнат килава, ова на ништо не личи!!! Апетит, седење дома, аздис... Пивски квасец за млеко, ете ти. Ахххх... А лето доаѓа...

Ништо. Си давам пола година полека да се вратам во нормала.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    28.266
    Јас еве веќе 2 месеци како сум на старата килажа пред да забременам,ама телото не ми е исто,му треба затегнување.Дека со царски не вежбав ама еве веќе 6 месеци поминаа можам,да се фрлам на вежбање.хехехе

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    17 недела само 1 кило плус

9. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Lele jas starsno se osekam koga ke se kacam na vaga :( 29+3 a veke imam 15kg kaceno ;( pocnav periodov poveke ovosje i tecnosti pa se nadevam deka nema uste mnogu da kacam do poragjaj

10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Obvrskite okolu deteto ke ti gi skinat kilogramite. Uzivaj vo bremenosta I ne se opteretuvaj so toa. Ke mislis koga ke rodis.

11. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Jas bev 64 koga bev prv pat na ginekolog vo 6 nedela a vo 17 nedela 63kg movie 2 nedeli ne se merev

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Сега сум полна 38 недела и не знам колку качив до сега.
    Забранив сама на себе да се мерам, последниот пат се мерев пред месец дена, ако не и повеќе, и не ми се допадна што видов ,(веќе имав +14-15), се депримирав и си кажав дека нејќам да дозволам една вага да ми го ремети мирот. :emo:
    Мислам дека такви ми се бремености, растам а најмногу во стомакот.

Матичната само еднаш ме праша колку имам кг. Не ме ни праша колку имам накачено, и сега докторкава на гак не ми коментира килажа, ако ме мерат пред породување, ќе замижам да не случајно се изнервирам пред самиот чин :D
    Колку и да се ќе ги симнам... Битно освен што се осеќам трудно, не сакам да се чувствувам дебело :)

Најбитно никаде не испукав (fingers)

Последна измена: 3 јуни 2015
    На Eli23, Angel.Heart, Maceto123 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Ic DA ne ti e gajle has za prvoto dete pocnav so 59 vo prvite 4 mes kaciv 8 kg a do krajo stignav do 90 vtorata bremenost mi e skroz razlicna doprva ke klavam ke vidam kolku do krajot samo znam deka mi e mnogu opusteno teloto

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Mene ni maticnata me prasa, ni koga se poragjav :D ama izgleda visoka i ne im izgledav debelo pa zatoa, a jas nakaj 30kg kaciv :rofl: inaku da ne te plasam, daj boze da ne ispukas, no ispukav preku nokj poslednite denovi pred poragjaj... A bas se raduvav jes nemam nisto, mnogu malku striicki imav... Posle pa od naglo pagjanje na stomakot lom stanav so strii na spojlerite :( i da nemas nisto mackaj sto e mozno pomrsna krema, za da ja odrzuvas kozata elasticna :)

На Maceto123, bella.s и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Од утре влегувам ви 38 недела и сум +15 кила. Најинтересно е што последниве скоро два месеци немам ич накачено, а божем викаат на крајот најмногу се ставало. Дали дека многу се движам или топло е па не јадам многу незнам.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас се тешам дека ми е втора бременост, и со прва иста ваква бев и не испукав. Тоа стрии што ми се појавија на градите и бутките, после некое време станаа неприметни. Сега во оваа бременост ги немам ни тие, ваљда кожата се навикнала веќе :D
    а и се мачкам редовно :)

На Maceto123 и mariz им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас почнав да пешачам секој ден таман се погоди времето и вагата ми кажа 2 кг помалце 82 бев сега 80 а бременоста ја почнав со 72кг.

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Не е за верување ама во вториот месец имав 40,а сега сум 22 недела и имам само 45.Многу јадам,навистина многу повеќе ама со килажава некако слабо...

19. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Да се надополнам на претходниот пост, 23 недела - 2 кила :drunk: почнав да ги слабеам тие што ги качив незнам ни јас зошто, бебето си беше супер на контролата.

На Presrekna, tweety26 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Некои цела бременост се поправаат толку па раѓаат бебиња со таман тежина.Се дури ти велат дека бебето напредува според неделата и дека има доволно плодова вода нема простор за грижа ;) и машала блазесити :rofl:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.