Килограмите и бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Sonce, Nov 22, 2009.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Mariz pisav i vo taa tema,uzas,samo toa mozam da kazam,dali nesto kese poprsvi so tek na vreme ke vidime..ama teska rabota.koga gi pipnam so raka onakvi se vdlabnati sobereni abe grozni se ama sto da pravam;(

2. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

26недела +7кг
    Од 63 на 70, а висока сум 180,
    Ама само маалку во нозе се имам поправено,друго се е во стомакот.:tmi:

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

15недела и 5 дена, покачив 2,5 кг

4. karak

karak Популарен член

Sigurno negde imam pisano za vreme na cela bremenost se popraviv 40 kg ostanav bremena so 55 a sega ete posle dvs godini imam 53 :) uzivajte vo bremenosta i ne se preoptovaruvajte so kilazata i posle poragaj ke ima period koga ke treba da se jranite dosta zdravo a kilazata ke si ka vratite sakale ili ne samite obvrski ke vi bidat pogolemi a zelbata za redovna ishrana mala :)

5. mariz

mariz Форумски идол

Jas stignav 100kg, pocnav so 70... Duri poslednite denovi ne se ni merev, zatoa sto nadminav termin dosta i se nervirsv ne mi dojde do merenje :D Sega sum minus 15kg i vise, a pominato ima samo mesec ipol :) Ama uste od poragjaj bev so minus 10+, kje se slabee i toa kako... obvrskite si go pravat svoeto :D

Angel.Heart likes this.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Леле жени, само јас изгледа се дебелеам после пораѓај???!!!....... :(

Ахх, ќе си пукнам од мака. 10 дена по породување си бев скоро исто како пред да затруднам, плус кило - две....

Сега уште малце и ќе стигнам како пред да се породам... :(

Веќе сум на режим, мора да се симнат килава, ова на ништо не личи!!! Апетит, седење дома, аздис... Пивски квасец за млеко, ете ти. Ахххх... А лето доаѓа...

Ништо. Си давам пола година полека да се вратам во нормала.

bella.s likes this.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Јас еве веќе 2 месеци како сум на старата килажа пред да забременам,ама телото не ми е исто,му треба затегнување.Дека со царски не вежбав ама еве веќе 6 месеци поминаа можам,да се фрлам на вежбање.хехехе

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

17 недела само 1 кило плус

9. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Lele jas starsno se osekam koga ke se kacam na vaga :( 29+3 a veke imam 15kg kaceno ;( pocnav periodov poveke ovosje i tecnosti pa se nadevam deka nema uste mnogu da kacam do poragjaj

10. ilyan

ilyan Популарен член

Obvrskite okolu deteto ke ti gi skinat kilogramite. Uzivaj vo bremenosta I ne se opteretuvaj so toa. Ke mislis koga ke rodis.

11. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Jas bev 64 koga bev prv pat na ginekolog vo 6 nedela a vo 17 nedela 63kg movie 2 nedeli ne se merev

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Сега сум полна 38 недела и не знам колку качив до сега.
    Забранив сама на себе да се мерам, последниот пат се мерев пред месец дена, ако не и повеќе, и не ми се допадна што видов ,(веќе имав +14-15), се депримирав и си кажав дека нејќам да дозволам една вага да ми го ремети мирот. :emo:
    Мислам дека такви ми се бремености, растам а најмногу во стомакот.

Матичната само еднаш ме праша колку имам кг. Не ме ни праша колку имам накачено, и сега докторкава на гак не ми коментира килажа, ако ме мерат пред породување, ќе замижам да не случајно се изнервирам пред самиот чин :D
    Колку и да се ќе ги симнам... Битно освен што се осеќам трудно, не сакам да се чувствувам дебело :)

Најбитно никаде не испукав (fingers)

Last edited: Jun 3, 2015
    Eli23, Angel.Heart, Maceto123 and 3 others like this.
  13. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Ic DA ne ti e gajle has za prvoto dete pocnav so 59 vo prvite 4 mes kaciv 8 kg a do krajo stignav do 90 vtorata bremenost mi e skroz razlicna doprva ke klavam ke vidam kolku do krajot samo znam deka mi e mnogu opusteno teloto

Sky-butterfly likes this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Mene ni maticnata me prasa, ni koga se poragjav :D ama izgleda visoka i ne im izgledav debelo pa zatoa, a jas nakaj 30kg kaciv :rofl: inaku da ne te plasam, daj boze da ne ispukas, no ispukav preku nokj poslednite denovi pred poragjaj... A bas se raduvav jes nemam nisto, mnogu malku striicki imav... Posle pa od naglo pagjanje na stomakot lom stanav so strii na spojlerite :( i da nemas nisto mackaj sto e mozno pomrsna krema, za da ja odrzuvas kozata elasticna :)

Maceto123, bella.s and Sky-butterfly like this.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Од утре влегувам ви 38 недела и сум +15 кила. Најинтересно е што последниве скоро два месеци немам ич накачено, а божем викаат на крајот најмногу се ставало. Дали дека многу се движам или топло е па не јадам многу незнам.

Maceto123 likes this.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Јас се тешам дека ми е втора бременост, и со прва иста ваква бев и не испукав. Тоа стрии што ми се појавија на градите и бутките, после некое време станаа неприметни. Сега во оваа бременост ги немам ни тие, ваљда кожата се навикнала веќе :D
    а и се мачкам редовно :)

Maceto123 and mariz like this.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Јас почнав да пешачам секој ден таман се погоди времето и вагата ми кажа 2 кг помалце 82 бев сега 80 а бременоста ја почнав со 72кг.

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Не е за верување ама во вториот месец имав 40,а сега сум 22 недела и имам само 45.Многу јадам,навистина многу повеќе ама со килажава некако слабо...

19. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Да се надополнам на претходниот пост, 23 недела - 2 кила :drunk: почнав да ги слабеам тие што ги качив незнам ни јас зошто, бебето си беше супер на контролата.

20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Некои цела бременост се поправаат толку па раѓаат бебиња со таман тежина.Се дури ти велат дека бебето напредува според неделата и дека има доволно плодова вода нема простор за грижа ;) и машала блазесити :rofl:

tweety26 likes this.