Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас до сега 36 г.н имам качено 13 кг, и тоа се во стомак и гради :lol: Сега до крај ќе видиме како ќе качувам, а добро е во 8 ми месец качив само 1 кг, па ќе видиме сега во 9-ти. А пошто сум ептен склона на поправање мислев дека до сега ќе бев огромна, ама добро се држам, ако не се испуштам во 9 ти месец:D:D:D:D

На irena.1, Sky-butterfly и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  2. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    14 nedela plus 1 kg.

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    25-ta nedela, -7 kg. Isto bese i so kerka mi, jas ako rodam 3-4 deca, ima slang da se napravam! :D Se si e vo red so bebe, ednostavno taka nosam deca.

На MarchelineAmaru, Едно Чупе, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    38.448
    Скоро 17 недела + 4 кила. :$

5. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Почеток на 6 ти месец +8 кг, знам дека е многу ама што да правам.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Ako si nemala nadprosecna tezina pred da ostanes bremena, ne e mnogu :) jas otidov rekordni 30+ kg, pa eve me so bebe 2 meseci voopsto ne izgledam loso :)

7. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И јас сум 6ти и сум +8 до +10 зависи колку сум пешачела и сега засега задоволна сум од изгледот останав со покачена тежина за време на зимските празници се миотиде во колковите и бев како топче а сега откако се расшетав гледам ги намалив колковите и бутините а мешето си расти а вагата оди нагоре.Така да не се раководете според вагата гледајте на огледало.;)

8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Мамички нормално е да се поправиме во бременоста, некоја помалку некоја повеќе, после тоа ќе бидеме диеталки откако ќе се породиме :D Баш пред недела дена видов една слика во врска со килажата па ќе ви ја споделам, можеби некој ја видел веќе, убаво си е објаснето каде ни оди килажата.:*
    tezina vo bremenost.png

На MargaritaD^2 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Eeeee eve me porodena ama dieta nema :) za toa zdravje, za edno 4 meseci kje pocnam da drzam... Sega si jadam za da si imam mlekce, inaku sum oslabena za dva meseci 17,18kg bez nikakvi dieti :)

На bile84 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  10. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Samo doenje i ke slabeeme ;) I jas se zamarav so kg ama veke nema da se meram :D bitno bebusot da mi raste i se da bide kako sto treba

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Samoto doenje, vozbuda okolu bebeto prvite denovi kje ve oslabne :D jas od sto bev vozbudena i zaboravav na jadenje, ama odma koja razlika e vo apetitot, samo sto se porodiv (se porodiv vo 6 sabajle), odma toj den nisto ne mi se jadese :D ke oslabneme sekako :) samo bebusite zdravi zivi i rodenite i onie koi se na pat vazno da napreduvaat ubavo :)

На Valentina.Vaki, Angel.Heart, momomo и 4 други им се допаѓа ова.
  12. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Imav 54 kg, sega sum 62, dobro e toa mila? Samo so toa se zamaram i se nerviram ama neka ni se zdravi pravi bebencava pa za drugoto posle ke mu ja mislime.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Kolku si visoka? Jas sum 180cm pocnav so 67-70kg, zavrsiv so nad 100kg :D imam takva konstrukcija i ne izgledav debelo, neznam kade mi bea site kila... Se dodeka tebe ne ti smeta kako izgledas ic da ne ti e gajle kolku si kacila.. :) Jas porano mislev pa so 30+ deka kje sum kako cacko, ama nema vrska razlicno e da kacis onaka kg i da kacis vo bremenost.. sega imam 84kg i pak ne izgledam loso, izgledam deka sum taze majka :)

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Mene mi e srav da se meram mislam deka za Eden mesec kaciv 4 kg

На mariolet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    И јас не се мерам веќе :) Последниов месец качив повеќе од 6кила...Си реков ако треба ќе се затворам дома последниов 9ти месец али не се мерам и колку качам толку...ќе си узивам во бременоста уште малку :D Па и ова е убав период кај секоја жена...Можеме да јадеме колку сакаме и што сакаме :lol: После ќе му ја мислиме :|

На Eli23 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас до 19 недела качив 7 кила, после следниот месец ослабнав 2 кила, сега пак сум си ги вратила:lol::lol:
    Нормално е да се поправиме во бременоста:D јас лично немам никаква желба за храна, ниту јадам за двајца, дури помалку јадам од порано, некако од жешково не ни ми се јаде ништо само грицкам свеж зеленчук или овошје :D и едвај чекам да искочат убави лубеници :D:D
    Самата си се чудам како помалку јадам а сум поправена ама тоа е бебушко си расте :D нека е жив здрав па откако ќе се породам ќе си ги ослабнам сега немам друг избор :D фала богу барем целата килажа ми е во мешкото и градите отидена :D

На Eli23, blessed2 и MargaritaD^2 им се допаѓа ова.
  17. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Jaс сум 38 недела со + 20 кг.Само во стомак и газ отишле :D За симнување на килажа ќе се мислам после пораѓај, сега ми е битно да сме живи и здрави со бебуш. Обврските после пораѓај мислам дека и те како
    ќе влијаат на намалување на тежина.На кого и да му кажам колку сум се поправила не им се верува, можеби затоа што пред бременост бев послаба од што треба.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Pocnav so 70kg, zavrsiv so nad 100 :D
    Sega posle dva meseci, so nikakva dieta si krkam sto sakam imam 83kg, poleka poleka kilce po kilce slabeam :) Jas sum nekoj fenomen izgleda... Ne se poznavaa deka sum 30kg popravena, vazno jas si se svigjam i sega kako izgledam so seuste +13kg na mene, a kamoli pa da gi simnam i tie :D

На elena.mak, MargaritaD^2, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    167 сум висока, :(, еве 23 недела отидов во плус 9-10 лелеее кај ми е крајот

20. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    И јас сум толку висока, а еве веќе 32 недела па имам 20+ и си кажав дека веќе не се мерам последен пат кога застанав на вага :D Немој да те депримира тежината убаво кажа мариз се додека не ти смета уживкај си ;) ке слабееме откако ќе се породиме и те како

На Eli23, mariz и momomo им се допаѓа ова.