Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    33 nedela ,9 kg plus.
    Po4nav so 74 ,mnogu se popraviv za vreme na zimata oti postojano mi studeshe i nikade ne odev. A sirota jas ,159 sum visoka. Ko babule sum ,napred mi due mesheto ,na sredinata kaj papokot imam obem od neverojatni 102 cm!
    Pred da ostanam bremena redovno vezbav i pogolemiot del od masata mi otpagashe na muskulatura ,sega mislam deka site muskuli mi se otideni po gjavolite i deka sum seta meka.A pesha4am sekojdznevno po minimum 2 saati ,od april navamu. 6-ti i 7-mi ni gram nemav ka4eno ,eve sega za 5 dena celo kilo nagore.

Pred edna nedela nokta me fatija uzasni bolki vo stomakot ,krstot i kolkovite ,mislev deka ke se porodam predvreme. I ko me vide lekarot ( nemashe kontrakcii na ctg-to) mi vika e sho sakash da ne te boli ,vidi se kolkava si ,ne si visoka pa da se rasporedi tezinata.

Sakav da go zadavam!

2. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, јас си имам едно прашање, и се извинувам што можеби ке бидам офф, ама ме интересира јас сум 95 кг :worried::$ висока 1.80цм и на изглед јас не изгледам огромна нити дебела страшно, изгледам крупно, сум била и послаба и 85, и 80 кг сум имала ама никогаш не изгледав онака слабо со рамен стомак... и така натаму. Сега си планирам бременост, сакам да останам бремена но кога бе читам се збунив со тоа килограмите .... Како ли јас ке останам бремена и ?!!?! Има некој ваков случај со иста висина и килажа, како било во бременоста ?? Фала многу :*

3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    ^^^

Јас почнав со повеќе кила, вкупно 18 качив плус до крај. Две недели по породување ги симнав скоро сите. Е после ги вратив, но, тоа е друг муабет.

Поминав супер, школска бременост, само што нормално чат пат ми се поткренаа сафри од доктори во однос на килажата.

Не е лошо ако можеш да си симнеш пред бременост... Ако не, не си ни прва ни последна што со повеќе кила родила.
    Имав повеќе од тебе на старт, а сум мноогу пониска.
    Во секој случај, убаво е да стартуваш со помалце, но тоа не значи дека можеш да се опуштиш.

Башка, имај на ум дека секој човек си е посебна приказна. Сега ќе ја пишам и @mariz како пример, која качи 30 кила плус, а не и се ни познаваа (од слики што видов).

Важно е да си психички раат.

Со лесно и побрзо до позитивен резултат!

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас сум 1. 79 висока, и двете бремености ги почнав со по 90 кг. Не се поправив воопшто, баш напротив - слабеам. Немај гајле воопшто, само психата среди си ја. Води љубов а немој да правиш дете! Тоа е најуспешниот рецепт. :)

Со лесно!

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129

Што се однесува до килограмите мислам дека не влијае значително на бременоста, само дел од докторите се попретпазливи а дел ти пукаат филм . Ја почнав бременоста со 95 (175цм), качив 6 кила, 8. месец сум. Моите дома беа извадени од памет колку ќе се здебелам, гледајќи ги трудниците околу нас. Мислам дека ние што имаме хед старт :) со килажа и цел живот јадеме нормално не качуваме килажа многу зашто продолжуваме да јадеме нормално, за разлика од оние кои одржуваат килажа со нејадење.

Не сакам да бидам сфатена погрешно, другарка - колешка ми викаше лани откажи цигарите, стави се на диета, почни да вежбаш и не пиј воопшто алкохол дур не е доцна.... Ништо од тоа не направив, останав бремена за 2 месеца, изнанадена бев да, не очекував толку брзо да се случи. Што може мајка природа и психа да направат чудо е. По мене најважно е да се се става притисок на партнерите и секако да нема медицински пречки да настане бременост.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.275
    Допаѓања:
    76.335
    Eve denes bev izlezena i drugarki na moja drugarka me prasuvaat kolku se popravi i nasmeani i im vikam 30 :D stooooo vikaat so zaprepastena faca (bas vaka :shake: i me zagleduvaat niz celo telo) :D moze deka sum visoka 180cm i imam takva gradba golemo zeniste sum hahaha, jas ja pocnav so 67-70kg bremenosta... Duri so 67 kg bev i preslaba za mojata gradba i visina... A otidov do 100kg :D ima nadez majkiiii od ova zeskovo kje se stopam... Doma stignav ziva vodaaa (a nemozam da si se razgolam kako porano... celulitce, striicki pozadi na nozete imam od naglo slabeenje) i kosulkava na mene se zalepi :D

На Kaetana и referentka им се допаѓа ова.
  7. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Ма и јас сум иста , ама кога ве читам и слушам знаете малку се подлабочувам со мислите хаха, инаку навистина не изгледам дебела како некои други со по 95 килограми, кога на колежка од работа и реков колку тежам само ми рече жтооо, ај е зафркавај, ама незнам до што ке е :D . Инаку фала за советите :f: , доколку дојдам до таа ситуација веднаш овде ке се пофалам :l::l: .

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    19+6 , плус 4,5 кг. многу малку тие се :rofl::rofl::rofl:

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    22+3, popravena sum 6,5kg. :)

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    25 nedela + 5 kg :)

11. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Јас сум 28+1 гн. и имам точно 10 кг. плус. Започнав во 76 и денес се мерам од сабајле и имам 86 машалаааа хихиихии до кај ќе одам незнам.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.275
    Допаѓања:
    76.335
    posle 3m od poragjaj +9... ne drzam dieti, od zeskovo i da ne sakas da oslabnes kje oslabnes :D

На awl и irenna им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.295
    3 недели после пораѓај +3кг.
    Ама отидени се таму каде што ми фалеше...нека си стојат:angel:

На awl, Angel.Heart, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  14. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Duri slabeev slabeev na pocetok oslabev 8 kg , sega 24 nedela ja teram i si gi vrativ naednas site kg kako so pocnav .Izgleda vtorava bremenost ke kacam poveke do kraj ☺️

15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Оκолу 31 недела, +15 κг:(:shake::worried:
    Сега седам во темница, ќутам, и умиρам од глад и од жештина:whew:

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Da ti pravam drustvo sakas? Denes i jas sum bas taka kako tebe, vo temnica sum ovoj moment lezam i samo mislam, crevata mi krkorat za jadenje i umiram od zesko :(

A i da se nadovrzam na temata 26 nedela + 6 kg

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Pred porogaj bev + 11,a od porogaj do sega(tri meseci i edna nedela) sum minus tie i uste minus 15.
    Od bolnica izlegov so ista kilaza kako pred bremenost.

На Kaetana и kallias им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    38.448
    Супер си @kallias, јас сум 23 недела +8 кг.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Bravo, alal da ti e, se divam na takvi kako tebe so znaat da si ja reguliraat tezinata (y)

20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Лајк за ситуацијата - бројките на вагата, а не за тоа како дојде до истата! :*

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.