33 nedela ,9 kg plus. Po4nav so 74 ,mnogu se popraviv za vreme na zimata oti postojano mi studeshe i nikade ne odev. A sirota jas ,159 sum visoka. Ko babule sum ,napred mi due mesheto ,na sredinata kaj papokot imam obem od neverojatni 102 cm! Pred da ostanam bremena redovno vezbav i pogolemiot del od masata mi otpagashe na muskulatura ,sega mislam deka site muskuli mi se otideni po gjavolite i deka sum seta meka.A pesha4am sekojdznevno po minimum 2 saati ,od april navamu. 6-ti i 7-mi ni gram nemav ka4eno ,eve sega za 5 dena celo kilo nagore. Pred edna nedela nokta me fatija uzasni bolki vo stomakot ,krstot i kolkovite ,mislev deka ke se porodam predvreme. I ko me vide lekarot ( nemashe kontrakcii na ctg-to) mi vika e sho sakash da ne te boli ,vidi se kolkava si ,ne si visoka pa da se rasporedi tezinata. Sakav da go zadavam!
Здраво девојки, јас си имам едно прашање, и се извинувам што можеби ке бидам офф, ама ме интересира јас сум 95 кг висока 1.80цм и на изглед јас не изгледам огромна нити дебела страшно, изгледам крупно, сум била и послаба и 85, и 80 кг сум имала ама никогаш не изгледав онака слабо со рамен стомак... и така натаму. Сега си планирам бременост, сакам да останам бремена но кога бе читам се збунив со тоа килограмите .... Како ли јас ке останам бремена и ?!!?! Има некој ваков случај со иста висина и килажа, како било во бременоста ?? Фала многу
^^^ Јас почнав со повеќе кила, вкупно 18 качив плус до крај. Две недели по породување ги симнав скоро сите. Е после ги вратив, но, тоа е друг муабет. Поминав супер, школска бременост, само што нормално чат пат ми се поткренаа сафри од доктори во однос на килажата. Не е лошо ако можеш да си симнеш пред бременост... Ако не, не си ни прва ни последна што со повеќе кила родила. Имав повеќе од тебе на старт, а сум мноогу пониска. Во секој случај, убаво е да стартуваш со помалце, но тоа не значи дека можеш да се опуштиш. Башка, имај на ум дека секој човек си е посебна приказна. Сега ќе ја пишам и @mariz како пример, која качи 30 кила плус, а не и се ни познаваа (од слики што видов). Важно е да си психички раат. Со лесно и побрзо до позитивен резултат!
Јас сум 1. 79 висока, и двете бремености ги почнав со по 90 кг. Не се поправив воопшто, баш напротив - слабеам. Немај гајле воопшто, само психата среди си ја. Води љубов а немој да правиш дете! Тоа е најуспешниот рецепт. Со лесно!
Што се однесува до килограмите мислам дека не влијае значително на бременоста, само дел од докторите се попретпазливи а дел ти пукаат филм . Ја почнав бременоста со 95 (175цм), качив 6 кила, 8. месец сум. Моите дома беа извадени од памет колку ќе се здебелам, гледајќи ги трудниците околу нас. Мислам дека ние што имаме хед старт со килажа и цел живот јадеме нормално не качуваме килажа многу зашто продолжуваме да јадеме нормално, за разлика од оние кои одржуваат килажа со нејадење. Не сакам да бидам сфатена погрешно, другарка - колешка ми викаше лани откажи цигарите, стави се на диета, почни да вежбаш и не пиј воопшто алкохол дур не е доцна.... Ништо од тоа не направив, останав бремена за 2 месеца, изнанадена бев да, не очекував толку брзо да се случи. Што може мајка природа и психа да направат чудо е. По мене најважно е да се се става притисок на партнерите и секако да нема медицински пречки да настане бременост.
Eve denes bev izlezena i drugarki na moja drugarka me prasuvaat kolku se popravi i nasmeani i im vikam 30 stooooo vikaat so zaprepastena faca (bas vaka i me zagleduvaat niz celo telo) moze deka sum visoka 180cm i imam takva gradba golemo zeniste sum hahaha, jas ja pocnav so 67-70kg bremenosta... Duri so 67 kg bev i preslaba za mojata gradba i visina... A otidov do 100kg ima nadez majkiiii od ova zeskovo kje se stopam... Doma stignav ziva vodaaa (a nemozam da si se razgolam kako porano... celulitce, striicki pozadi na nozete imam od naglo slabeenje) i kosulkava na mene se zalepi
Ма и јас сум иста , ама кога ве читам и слушам знаете малку се подлабочувам со мислите хаха, инаку навистина не изгледам дебела како некои други со по 95 килограми, кога на колежка од работа и реков колку тежам само ми рече жтооо, ај е зафркавај, ама незнам до што ке е . Инаку фала за советите , доколку дојдам до таа ситуација веднаш овде ке се пофалам .
Јас сум 28+1 гн. и имам точно 10 кг. плус. Започнав во 76 и денес се мерам од сабајле и имам 86 машалаааа хихиихии до кај ќе одам незнам.
Duri slabeev slabeev na pocetok oslabev 8 kg , sega 24 nedela ja teram i si gi vrativ naednas site kg kako so pocnav .Izgleda vtorava bremenost ke kacam poveke do kraj ☺️
Da ti pravam drustvo sakas? Denes i jas sum bas taka kako tebe, vo temnica sum ovoj moment lezam i samo mislam, crevata mi krkorat za jadenje i umiram od zesko A i da se nadovrzam na temata 26 nedela + 6 kg
Pred porogaj bev + 11,a od porogaj do sega(tri meseci i edna nedela) sum minus tie i uste minus 15. Od bolnica izlegov so ista kilaza kako pred bremenost.