Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Колку сликовито те замислив... Оди касни си нешто, дај и на душичката... :-/

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Не ми даваат. :worried: После 5 саат ништо до сабајле...
    Κаκо да им објаснам деκа малκу јадам κога се водат споρед бρојκите |(:headbang:
    Умρев од глад 12 саата. :whew:(waiting)Само гледам во саатот(facepalm)

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    A ti ne jades zatoa sto imas kaceno povekje kilaza??? Ako e zatoa togas bydala si ti, jadi si povekje pati po malku i izbegnuvaj se sto debelee, eve i jas od denes na dieta, stom stanav mi se jade mi se place, otvaram frizider i si vikam i sega sto da jadam koga nisto ne smeam? Tost- ne smeam, leb crn ke odam da kupam ama ne znam ima li sekjer vo nego? :wasntme:

4. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Ако мислиш на јаглехидрати има скоро исто како и во белиот само што е поздрава варијанта на леб. Ако си во странство, оти овој кај нас е обоен бел леб.

Ако си на диета поради гестациски дијабет, јас може да ти посочам што да јадеш.

Последна измена: 23 јули 2015
    На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Da poradi gestaciski dijabetes :(

6. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Уф јас сум 29+0 и сум +6 кг, некако многу брзо ги качив, ми се чини преку ноќ, почнува се што ќе ставам во уста да се лепи за мене. Најмногу е криво благотооо и сладоледиве :D

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.439
    Допаѓања:
    38.450
    Значи јас најмногу имам качено до сега ама еве гледам од последно мерење во мајчината на 8 јули до денес сум со истата килажа. Нека останат вака уште некоја недела.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830

Прикачени фајлови:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Mnogu ti blagodaram mila @Cuci81 bas si srce :*

На Cuci81 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ах бе сρцκа јас многу малκу јадам, мм само виκа по мене јади јади ама ете паκ си κачувам κилажа во бρеменоста. Плус 99% од исхρаната ми е овошје и зеленчуκ.
    Доκтоρиве да ми јадат газот- јас веќе не се изгладнувам! Што е тоа 18 саата без ништо? Поголем шоκ на оρганизмот здρавје!
    Што е тоа е, бебето неκа ρасте живо здρаво па после ќе ги ослабнам тие κила.
    Ај тебе баρ шеќеρ ти нашле, мене ни шеќеρ не ми најдоа ништо, а ме малтρетиρаат туκа пρед κρај- смотани:@

На Kaetana и kallias им се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ajde be ne mu se sekiraj pa dobra si do sega, jas vo prvata bremenost 20 kg kaciv i pak si se vrativ na istata kilaza i sega so vtorovo pak so istata kilaza kako i so prvoto ja startuvav bremenosta samo sto pazam povekje bozem sega i zatoa ne sum se seuste mn.popravila 5, 6 kg do sega, a skoro 27 nedela i pak mi najdoa sekjer :headbang:

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Што се замараш, јади си и уживај, ако јадеш па повеќе здрава храна ич да не се секираш. Таква ти е бременоста, исти беа и моите. Ништо не јадев повеќе отколку порано, ама килограмите се качуваат.
    Ама бргу и паѓаат, не се изгладнувај :)
    Среќа мојата докторка никогаш не ме измери, јас многу кг имам качено и со двете бремености, околу 20 кг, ама дека не се гледаа толку на мене, се во стомакот ми отиде повеќе, па не ме ни мереше.
    Инаку, колку и да се обидував да внимавам на исхрана, пак растев. А тука се и отоци, телото повеќе вода задржува итн.
    После ќе се издуваш ко балон :)

А да, еве ме месец и некој ден после пороѓај имам само плус 6. Добро и внимавам на исхрана, ама сепак задоволна сум

На blessed2, Kaetana, kallias и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    24недела +8 кг.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Лелеее јас сегс те читам ццц Никако не смееш да чуствуваш глад и да трпиш(facepalm) кој е тој др што така ти рекол? :fubar: И мене ме караат +10 26 нед ама не ми рекла да гладувам така викај јади салати овошје благо леб не...ама јас си јадам сее шо ми е слатко и сендвич и благо и леб и се:$ да сме здрави и живи и ние и бебињата килата ќе си ги вратиме после пораѓај...Немој да гладуваш :!: ќе се караме тоа знај и бебето го осеќа...:*

На kristina.k, Fatalnata и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ќе бидеме после на гρупна диета хахах:D:D
    Јас отчеκувам и со поρаѓај да намалам бидејќи се ми е во мешκото и гρадите отидено :) и деκа сум висоκа не ми се познаваат тие 15 κг :) па да сме живи здρави ќе видиме κаκо ќе биде после поρаѓај :)
    Ρеκов битно веќе не гладувам па што саκа неκа збоρат :x

На kristina.k, mama89 и Kaetana им се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас кога сум на диета читај:-РЕЖИМ НА ИСХРАНА +ВЕЖБАЊЕ сум мноогу упорна ...лани од јуни до август крајот ослабев 20кг а изгледав како да сум ослабела 40,-20см обем, ама се стегнав тип топ и мускули ставив а мускулот тежи ;) и нилогаш не се мери само на вага ...туку сантиметри и пред огледало ;) Старите фармерки БЕЗ ЛИКРА кои до колена не оделе нагоре ако ги закопчаш без проблем е тоа е успех ;) имам мнооогу знање во областа на нутриционизам да не се фалам...после ќе се замараме со тоа до наредното лето спремни одиме на моретоо @kallias ќе не чека :D :*

На kallias, Kaetana и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  17. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Така е срцка без вежбање ништо не прајме:D јас сум си со години така физички активна и долгогодишен спортист (освен сега во бременоста несмеам):D
    :D:D само попаметно човек да си ќути тука одма го напаѓаат ваков - таков све знаел:D:D:D
    Или па им е криво што некој е поуспешен од нив на повеќе полиња во животот:D-еве незнам:D:D

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Не се замарам бе знам бе ќе им речам :D а што спортуваше срцка?

19. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Нешто насилно:D:D ај ќе ти пишам порака не ми се збори тука:D
    :bandit::bandit:

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.345
    Aaah bozee te citam deka si sportuvala, znaci ne se sekiraj jadi si, mnogu brzo kje gi simnes. Jas ne deka bev nekoj sportist ama vezbav aerobici cuda i samo se tresev da ne se zdebelam i zamisli vo bremenosta kaciv nad 30kg :D a sega bebus ima 3ipol meseci, a jas sum minus 20 i nesto kg :D ama imav teska bremenost do kraj losenje i ako ne jadev mislev deka kje umram, prvo stanuvanje pravo vo frizider hahaha

На Kaetana и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.