Не ми даваат. После 5 саат ништо до сабајле... Κаκо да им објаснам деκа малκу јадам κога се водат споρед бρојκите Умρев од глад 12 саата. Само гледам во саатот
A ti ne jades zatoa sto imas kaceno povekje kilaza??? Ako e zatoa togas bydala si ti, jadi si povekje pati po malku i izbegnuvaj se sto debelee, eve i jas od denes na dieta, stom stanav mi se jade mi se place, otvaram frizider i si vikam i sega sto da jadam koga nisto ne smeam? Tost- ne smeam, leb crn ke odam da kupam ama ne znam ima li sekjer vo nego?
Ако мислиш на јаглехидрати има скоро исто како и во белиот само што е поздрава варијанта на леб. Ако си во странство, оти овој кај нас е обоен бел леб. Ако си на диета поради гестациски дијабет, јас може да ти посочам што да јадеш.
Уф јас сум 29+0 и сум +6 кг, некако многу брзо ги качив, ми се чини преку ноќ, почнува се што ќе ставам во уста да се лепи за мене. Најмногу е криво благотооо и сладоледиве
Значи јас најмногу имам качено до сега ама еве гледам од последно мерење во мајчината на 8 јули до денес сум со истата килажа. Нека останат вака уште некоја недела.
Ах бе сρцκа јас многу малκу јадам, мм само виκа по мене јади јади ама ете паκ си κачувам κилажа во бρеменоста. Плус 99% од исхρаната ми е овошје и зеленчуκ. Доκтоρиве да ми јадат газот- јас веќе не се изгладнувам! Што е тоа 18 саата без ништо? Поголем шоκ на оρганизмот здρавје! Што е тоа е, бебето неκа ρасте живо здρаво па после ќе ги ослабнам тие κила. Ај тебе баρ шеќеρ ти нашле, мене ни шеќеρ не ми најдоа ништо, а ме малтρетиρаат туκа пρед κρај- смотани
Ajde be ne mu se sekiraj pa dobra si do sega, jas vo prvata bremenost 20 kg kaciv i pak si se vrativ na istata kilaza i sega so vtorovo pak so istata kilaza kako i so prvoto ja startuvav bremenosta samo sto pazam povekje bozem sega i zatoa ne sum se seuste mn.popravila 5, 6 kg do sega, a skoro 27 nedela i pak mi najdoa sekjer
Што се замараш, јади си и уживај, ако јадеш па повеќе здрава храна ич да не се секираш. Таква ти е бременоста, исти беа и моите. Ништо не јадев повеќе отколку порано, ама килограмите се качуваат. Ама бргу и паѓаат, не се изгладнувај Среќа мојата докторка никогаш не ме измери, јас многу кг имам качено и со двете бремености, околу 20 кг, ама дека не се гледаа толку на мене, се во стомакот ми отиде повеќе, па не ме ни мереше. Инаку, колку и да се обидував да внимавам на исхрана, пак растев. А тука се и отоци, телото повеќе вода задржува итн. После ќе се издуваш ко балон А да, еве ме месец и некој ден после пороѓај имам само плус 6. Добро и внимавам на исхрана, ама сепак задоволна сум
Лелеее јас сегс те читам ццц Никако не смееш да чуствуваш глад и да трпиш кој е тој др што така ти рекол? И мене ме караат +10 26 нед ама не ми рекла да гладувам така викај јади салати овошје благо леб не...ама јас си јадам сее шо ми е слатко и сендвич и благо и леб и се да сме здрави и живи и ние и бебињата килата ќе си ги вратиме после пораѓај...Немој да гладуваш ќе се караме тоа знај и бебето го осеќа...
Ќе бидеме после на гρупна диета хахах Јас отчеκувам и со поρаѓај да намалам бидејќи се ми е во мешκото и гρадите отидено и деκа сум висоκа не ми се познаваат тие 15 κг па да сме живи здρави ќе видиме κаκо ќе биде после поρаѓај Ρеκов битно веќе не гладувам па што саκа неκа збоρат
Јас кога сум на диета читај:-РЕЖИМ НА ИСХРАНА +ВЕЖБАЊЕ сум мноогу упорна ...лани од јуни до август крајот ослабев 20кг а изгледав како да сум ослабела 40,-20см обем, ама се стегнав тип топ и мускули ставив а мускулот тежи и нилогаш не се мери само на вага ...туку сантиметри и пред огледало Старите фармерки БЕЗ ЛИКРА кои до колена не оделе нагоре ако ги закопчаш без проблем е тоа е успех имам мнооогу знање во областа на нутриционизам да не се фалам...после ќе се замараме со тоа до наредното лето спремни одиме на моретоо @kallias ќе не чека
Така е срцка без вежбање ништо не прајме јас сум си со години така физички активна и долгогодишен спортист (освен сега во бременоста несмеам) само попаметно човек да си ќути тука одма го напаѓаат ваков - таков све знаел Или па им е криво што некој е поуспешен од нив на повеќе полиња во животот-еве незнам
Aaah bozee te citam deka si sportuvala, znaci ne se sekiraj jadi si, mnogu brzo kje gi simnes. Jas ne deka bev nekoj sportist ama vezbav aerobici cuda i samo se tresev da ne se zdebelam i zamisli vo bremenosta kaciv nad 30kg a sega bebus ima 3ipol meseci, a jas sum minus 20 i nesto kg ama imav teska bremenost do kraj losenje i ako ne jadev mislev deka kje umram, prvo stanuvanje pravo vo frizider hahaha