Денес се мерев ииии плус 4кг??за 1мес???а воопшто ни се чуствувам ни изгледам поправена само мешето ми е зголемено .... а на 4-5 август сум на контрола иии др ми рече ичч да не сум се поправила леле сега ќе ме кара 7месеци 14кг не ми е јасно каде отишле тие 4кг???
Мене пак досега ништо не ми има речено матичната бременоста ја започнав со 59-60 кг сега стигнав 69кг, а 24 нед + 4 дена сум, што велите вие многу ли е?
ееееее срцка и мене ме караа ама кој ги врти Што да правам, јадела-не јадела исто ми се фаќа Сега само се молам да не бидат многу до крај другарка ми ме зафркаваше, вика до чорапите е сигурно ич не ги соблакај минусирај одма 5 кила
@mama89 па во мешето, во бебе, во плодова вода. И мене ќе ме караат на средина на август сум на контрола, не се качувам на вага до тогаш. Јас решив да пазам малце повеќе од утре, ќе пробам без тестенини, благо, брза храна, итн. и малку поздраво. А ти си и активна, се движиш, работиш ќе имаше мака ако ти сметаа килограмите, јас се уморувам многу брзо од што сум цел ден неактивна.
И мене ми е страв да се качам на вага, 80+ имам сигурно, последниот пат кога се мерев, пред еден месец имав 77/8 ама нагло ми порасна и мешето и јас се здебелив си ги приметувам рацете.... до последниот месец се држев добро ама сега нејќе нешто D Среќа 180 сум викока па не се гледа многу, ми викаат изгледаш уште повисока дека си крупна
До лакот за нокти еее А @kristina.k па јас точно сум мноогу активна и не ми сметаат ниту ги чуствувам килограмите но ете вагата друго ми кажува...Но сепак се тешам личност како мене полна со добрина,позитивност,шали,љубов и знање па нормално неможе да биде лесна јас сум си 50кг се останато е ШАРМ
Точно е многу тежат тие особини, ретко кој шири толку позитивна енергија кажи му на докторот така нека се насмее малку и тој. Јас му велам вода е ова, ми задржува телото инаку не јадам многу.
Докторот е добар...ама докторката е и вреѓа дури ...зш она сува исушена е ...30кг со се кревет дали тежи...ама јас ќе си се јавам предвреме кај докторот на смена да си закажам не сакам да ме нервира она
И јас сум 29г н а 14+кг ама не ми се познаваат цицките 10кг ми тежат сигурнооо хаха и кога кажам не ми веруваат дека толку сум поправена плус активна 290на саат клекни стани на работа играм служам деца гледам метам џогирам маа супеер витална и супеер се чуствувам ако ти е убаво уживааај
od utre 23+0 plus 6kg, ja sum zadocolna sesti mesec epten malku mi se poznava mesto site mi velat mn malo mese sum imala za sesti
Немој да се секираш,и мене стомакот ми беше мн малечок.Почна да ми се познава после 5 месец.И на контроли кога одев докторката ми викаше мн мало меше за месеците што ги имав.А на трудница се што ќе и се рече и останува в памет,барем кај мене беше така.Цело време ми беше во памет да не не е нешто во ред.На контрола штотуку блезена во 9-ти.Имаше исто една женичка што си чекаше ред трудна буквално стомакот и беше до заби.Ми кажа дека била здебелена 30 кг и терминот и беше после мене и кога ме праша дали сум 5-6 месец а јас 9-ти се насекирав.Ама испадна се ок си родив после термин здраво,право момченце од 3100 гр со 53 должина.Со 10/10 оценка.Сега има 8 месеци и има 8700 кг отприлика и е живец невиден.Впрочем не сме сите исти,и сите бремености се различни,некоја подебела.некоја послаба.Битно да сме сите здрави,прави со исти такви дечиња.