Raduvajte se vie sto ne ste se popravile seuste, ima vreme do kraj kolku i da ne sakas kilogramite sami kje si se kacuvaat
Не се замарајте со тоа дека не сте качиле или дека сте качиле малку. До 20та недела дури е релативно рано за да имате качено килограми (кај секого различно, нели), но нагло се става на тежина последниот месец. Прочитав едно мислење не се сеќавам од кого, прашуваше дали е нормално во 33та недела бебето да тежи 1600г. Тоа му доаѓа осми месец и е нормално, и од тој момент рачунајте бебето ќе ја дуплира својата тежина до крај. Чисто за споредба, моето во 33та беше 1700г, до тогаш имав качено само 7 кила, и нагло во деветти додадов уште 7, а бебето се роди 3600г. Затоа уживајте, уште подобро што не сте качиле килажа првата половина, тие трудници поминуваат полесно.
Ах мешиња слатки, јас сум 17гн и сум - 6 кг. Се убив од повракање што веке не е хумано. Не електролити, не таблети, ама ништо живо не помага. Добро е што бар сите витамини и минерали ми се или во нормала или над просечносто, освен што магнезиумот ми фалеше, ама пијам директ од 300 сега. Не знам веке што да направам.
Погоре читам мислења за тие што се грижат што немале качено килограми.Јас во цела бременост едвај 6кг се здебелив и родив здраво право дете.Не се грижете беспотребно
pa I jas prvite meseci mn povrakav I oslabnav cetiri kg kako prestanav si gi vrativ tie I 4 kg I plus dve
Да не имаш некаков психолошки проблем/притисок? Да не те мачи нешто, во семејството или околу бременоста? Некаков страв, паника потсвесна? Наводно ваквата реакција на организмот била психолошка и доаѓала од некој внатрешен немир....консултирај се чај од маточина дали можеш да пиеш, магнезиум, Б6, диши длабоко преку нос, медитирај...
Јас останав бремена со 65 кила а отидов на пораѓај со цели 102.Се поправив 37 кила ама јадев ненормално многу во секое време Не повраѓав ич во бременост само мачнини и гадење до трети месец.После една година од породување се вратив на 70 кила.Затоа радувајте се што не сте поправени многу
Да прашам, дали некоја има искуство со режим од нутриционист во текот на бременоста? Ем здрава исхрана, ем да не се качат многу кг (значи освен кг на бебето и плодовата вода), ем железото да биде добро без хемија. Јас сакам да почнам со режим уште пред бременост, па со нутриционист да си терам понатаму. Со син ми останав бремена со 66 кг, на породување отидов со 74-75кг, не се сеќавам точно. Не се поправив многу, немав ни голем стомак во 9 месец, можеби поради тоа што во третото тромесечие се истурив од повраќање.
Jas se popraviv 26 kg.jadev mn.normalno duri i ponalku od prethodno ama.imav patoloska bremenost ,so lezenje do devetti mesec,mislam neaktivnosta ima najgolemo vlijanie.Eve sega bebush ke pravi cetiri meseci, denes se merev sum oslabnala 20kg.znaci neverojatno za tolku kratko vreme ,imam uste 6 da se vratam kako pred bremenosta,ama poleka poleka ke bide
Dobro e me vodi nekoj mene Jas so 70 ostanav bremena, a edna nedela pred da se porodam bev 103kg znaci mozno e i taa posledna nedela uste nekoe da sum kacila sega 4 meseci posle poragjaj imam 78kg Znaci nema pravilo mozno e i posle poragjaj da se kacat uste kg, sekako ne odma ama 2,3 meseci posle poragjaj namesto slabeenje, debeleenje uste jas sekoja nedela sum -1kg, a jadam normalno, samo ne veceram
9ти месец само 2 кила имам качено. Јас се плашев дека многу ќе се здебелам. 38 недела = 80кг. Значи вкупно 17кг сум поправена.
Исто бремени исто поправени ми е незгодно да кажам колку се синковците ќе не вратат во форма мислам јас
24+2 plus 5 kg pak mi se vratija utrinskite macnini ovie dva dena slabo jadev utrovo koga se izmeriv minus kilo I pol ili dve