Veruvaj sinkovcite kje ve vratat. Mojov me vrati vekje, uste 8+ imam, a se popraiv nad 30kg a bebe ima 4ipol meseci Da ti kazam imam primeteno, tie sto bile dosta slabicki, dosta si kacuvaat, a brzo simnuvaat posle a imam bratucetka pomalku se poprai do kaj 10kg (ama si imase visok i pred da ostane bremena) ama zatoa posle poragjaj uste 10 stavi, 8m ima bebeto ona kako balon e...
I mene mi ostana uste samo 3 kilca plus, bebeto mi e 2 i pol meseci, a imam kaceno preko 20 kg. Od tie tri , edno kilo sigurno vo gradite imam
29 недела +13 кг. И совет од сестрата што ме мери да не јадам леб, благо, тестенини, брза храна и да не пијам сок. А јас ниту сок пијам, леб интегрален едно-две максимум преку ден, а за благо помалку од пред да останам. Насабајле житарици и јогурт/ млеко, овошје си јадам и тестенини интегрални дури и ориз интегрален јадам.
Една другарка над 20 кг имаше до крајот качено па кога ја видов после молитвата изгледаше како да нема родено ете од нив 5кг ако и останаа а неа баш и требаа мн слаба беше, а инаку потече многу дури личниот опис и се смена и како шо отече така ги снема и килограмите јас со неа си се тешам
@Едно Чупе ќе слабееме и ќе се тешиме заедно после, ама незгодно ко ќе те караат знајш за која сестра велам.
Знам те разбирам јас за повеќе кг се срамев + ми рече да намалам дури а вагата ко за инает погоре и погоре.Напролет со количките пред нас ќе трчаме во паркот пред некој ден видов една ете си реков ко ќе се сака ќе се најди начин
ее ова е за ситеее мешиња да не се замарате сега мн мн цело зимо и пролет е пред нас ќе ослабнеме до лето 2016
8 недела и имам 55 кг. Никогаш не сум била волку слаба. Висока сум 175 Со првото ништо не јадев и првите три месеци качив 7-8кг. Сега јадам како да имам дупка во стомакот и сум како сукало. И никако да се најадам, вечно гладна.
Инаку кога се вратив од болница вагата кажа 10 помалку а се поправив 20кг.Сега за уште 10 ќе му ја мислиме само малку ме фаќа страв дека зима иди да не приставам место да скинам
32 г.н. + 5 дена, поправена сум 14 кг. Со пофалба од матичната дека изгледам многу елегантно, само во мешето растам.
Почнав со 60 кг. на пораѓај отидов со 85 кг. После пораѓај бев - 10, а сега три месеци како сум породена сум уште - 9. Останаа уште 6 кг. За симнување ама се надевам за скоро и тие ќе ги снема. Стомакот скроз ми се повлече како да не сум родила, може влијание има мидерот кој го носам откако излегов од болница. Дури и стриите ми избледеа и речиси не се познаваат, ама и да се познаваат не се грижам ич. Да е жив и здрав бебуш тоа ми е најважно. Здравје од нареден месец ќе почнам со вежбање па ќе видиме како ќе биде со килажа.
Мешиња јас на почеток во првите 3 месеци ( до 12 недела) ослабев 4 кг, потоа качив 9 кг односно до 32 недела. Сега сум 34+3 и сум ослабела 2 кг. Со едно залаче се најадувам, а веке со второто сум прејадена. Дали е нормално? Почнувам да се плашам, а мислев само ден два ке ми биде така, но ете веке 2 недели.