Точно 30та недела поправена сум скоро 12 кг. Бременоста ја почнав со неполни 49кг мн бев слаба, а сега еве ме 61 кг.
Pocnav so 50 kg zavrsuvam so 70 se nadevam ama deka visoka i slaba pa voopsto nema promeni osven meseto
A eve ja mojata prikazna so kilazata i kolku ne treba da se opteretuvate. Bev debela cel moj zivot. Pred da zabremenam bev dobri 80 kila. Najgolema tezina vo 9 mesec bese 96 kila. Koga se porodiv bev 88 kila, posle nekolku meseci 82 bev. Posle 1 godina bidejki rabotev fizicka rabota - 8 saati na noga, oslabev 12 kilogrami. I nikogas poveke ne gi vrativ. Taa rabota ja napustiv - bidejki bese tesko i so maloto i so rabotata. Posle toa povrativ samo 3 kg i sega povtorno sum so 70 kg. Ne znaete kako nosi zivotot. Samo hrabro mamicki, vie site ste superheroi za svoite malecki. A za telesnata tezina ke si ja vratite. Samo nemojte dodeka doite, posle toa. Kisses do site
Оооо, јас со „убава“ килажа си почнав....74 ...А цело време бев околу 67-68, ама тогаш ете накачив. Сега во 27 недела сум 83 (пак ) Којзнае колку ќе бидам до крај...Мече
Јас почнав со 56 кг, еве ме 37ма недела со 69 кг значи +13 сум. Се надевам до крај уште кило ќе ставам нејкам повеќе
Jas drzam rekord So 67-70kg pocnav, posledno merenje vo 40ta nedela 103kg, a se porodiv 42ra, pa moze sum kacila uste. Od poragjaj se vrativ so 91/92kg (samo za 3dena) i posle sekoja nedela se pomalku i pomalku bev, za 1god se simnav na 76kg. Sinko ima 1god i 4m i sega imam 72kg, 180cm sum visoka Planiram bremenost i se nadevam deka nema da kacam pak tolku. A iskreno ne izgledav debelo, neznam kade mi bea tie 30 i kusur kg... jadev baska kako sto jadam i sega + cela bremenost povrakjav... a sekoja nedela vo bremenosta samo kacuvav i kacuvav... Doenjeto me iscedi bas, sinko cicalce bese i samo cicase, pa mislam i toa pomogna vo slabeenjeto, ama i ne jadev gluposti, samo mandzicki i domasno gotveno, ne vecerav i ne jadev mnogu blago. Letaat kg ne se sekjirajte, jas site majki sto gi znam se imaat za brzo vrateno na stara kilaza..
јас почнав со 56кг и на последниот преглед во 20 недела бев 59кг, сега ќе видиме на следиот преглед до каде сме стигнати
качив 15-16 кг а си дојдов дома минус 10кг и сега за сега не се оптоварувам да ги симнам и другите 5-6кг...
I jas do sega (37ma) imam kaceno tocno 13 kila uste kilo ,dve dosta e samo sto nemozam da prestanam da jadam
Jas teram 36 nedela, pocnav so 67 a sega sum 80, znaci kaciv 13 a plus dr mi preporaxa rezim na ishrana, do koj 95% se pridrzuvam. Nemam ustr mn do kraj se nadevam taka I ke si ostanam. Bas me interesira kolku kg ke bidam koga ke se vratam od bolnica
се немам мерено кога останав бремена ама пред 2 недели се мерев бев 68кг, а еве го почнав 4ти месец (14+2) па ќе видиме понатаму