денес се мерев 68 кила а во 2 ри месец некаде бев 62 значи +6 тука некаде некако сега наеднаш стомакот да ми порасна @LadyC и јас сум 26 недела
Мене партал ме направи докторката, не ми се познава, ама ми рекоа не смеам да мрднам. А како да не мрднеме кога тек допрва ќе растеме и јас и ти ( поготово 9ти) :/ Блазе тебе ти си таман, имаш фора...
Pred da ostanam bremena se popraviv 5кг,а бременоста ја почнав со 66кг а сега имам 80кг=14кг во нормала сум
Zdravo, da gi zamolam poiskusnite za iskustva kako gi simnale kilogramite po bremenosta. Jas sum na pocetok na 9 mesec so plus 27 kg neznam kako ke se slabee posle poragjaj
Јас со син ми ако добро се сеќавам се поправив околу 14 кг. Сега сум 36-та недела, а имам +10 Во првото тромесечие се поправив 4 кг. многу отеков, па подоцна веројатно спаднаа отоците и се нормализирав. Како ја почнав бременоста мислев ќе се поравам до крај 20 кг. најмалку. Стагнирав, но искрена да бидам еден долг период многу слабо јадев, воопшто немав апетит. Па може и тоа има удел, дури се чувствував како ослабена да сум. До крај очекувам уште 2 кг. преку сила да ставам. По породување колку ќе остане вишок, ќе видиме
38 недела +19 кг . и ме искара гинекологот можело да го загушам бебето незнам ти што а не сум дебела бев 50 кг сега сум 69кг и еве на диета ме ставија и ми се јаде гладна сум
Јас во првата бременост се здебелив 19кг ,само што јас почнав со 84 а завршив со фамозни 103.За карање ме караше матичната но диети и такви работи немаше.Сега демек внимавам ама бројките на вагата си растат.Еве 23 недела сум +6кг.Тоа е неможам да го сменам.Ти имаш уште малку сигурно нема да се здебелиш 10кг до крајот.Мислам дека диета не ти треба.позз
Да, и читам што сум пишала да не се замарате но сум го сменила од тогаш милсењето . За околу 7 месеци ја вратив старата килажа па понатака и уште намалив. Се гледам на слики од првото лето со бебе сум слаба но како пача во кожата. Вежбач сум и брзо и се затегнав затоа сум пишала не се замарајте ама сепак мислам не е здраво толкаво варирање. Кожата ќе си земе данок. Освен што сум вежбач сум и јадач па еве сега 3-4 месеци без вежбање и многу опуштено јадење тесто сум 15 недела и 3-4 кила +. Со искуството со првата бременост и 24 кг плус сега не сакам истото да го правам ама ми се јаде УПМ . Одкако помина 12 недела почнав да внимавам во смисол јадам звежо и здраво а сепак обилно и калорично. Барам тема за здрав режим на исхрана кај трудници но не наоѓам. Сакам негде ко дневник со слики да водам.
исто и кај мене ама се тешам дека има уште 3 месеци и викам месечно по 2 кг бар со 15 + да завршам ама ке видиме дали ке оди ко планирано . ама не се грижи мене ме тешат дека со доење се слабеело па ке ги стопиме после некако
Zenski samo da ve ohrabram, neznam mislenjeto dali mi e za tuka, jas ja zavrsiv bremenosta so plus 14 kg. Bebusot sega mi e sedum nedeli a imam simnato 12, uste 2kg pa da se vratam na kilazata sto ja imav pred bremenosta. Sigurna sum deka za brzo vreme I ke sum pomalku od toa sto bev pred bremenosta, zaradi toa sto rastrcuvanjeto I obvrskite okolu bebeto si go pravat svoeto. Sega svakjam drka ne e vazno kolku kg imam se dodeka bebeto mi kako sto treba. Taka da ne se preokupirajte so kilazata, ke si dojde na mesto, e sega ima I isklucoci sekoj e razlicen metabolizam. Pozdrav.